Xl Cambodja Koh Rong Royal Sands Beachxl Cambodia Koh Rong Royal Sands Beach

Guide

Den ultimative guide til luksus og familieferie i Cambodja

Er der andet at opleve i Cambodja end det sagnomspundne Angkor Wat? Ja! Faktisk er Cambodja om noget en destination, der har hele pakken. Jungle, strande og øer. Storbyliv og autentiske landsbyer. Glamping, boutiquehoteller, nogle af Asiens bedste luksus-resorts og meget mere.

Læs her om alt det familien Nielsen oplevede på deres efterårsferie i Cambodja. Og om alt det, der gør, at du højst sandsynligt også forelsker dig øjeblikkeligt i landet. Naturen. Og menneskene.

Første stop: Phnom Penh!

Det er eftermiddag, da vi lander i Cambodjas hovedstad Phnom Penh. Vi er her midt i oktober, hvor regntiden er ved at være slut, og en tung, tropisk varme omfavner os.

Vi tjekker ind på det prisvindende Raffles Hotel Le Royal 5*, der gennem tiden har været vært for mange kendte. Især én gæst har gjort indtryk: Jacqueline Kennedy. Hun besøgte hotellet i 1967, og du kan i dag både overnatte i den suite, hun boede i. Smage hendes signaturdrink i baren og betragte det præcise cocktailglas, som hun drak af. Læbestiften sidder endda stadig på kanten af glasset!

På cykeltur til Silkeøen

Der er masser at se i Phnom Penh, og vi hopper på et par cykler for at få så meget ud af dagen som muligt. Scootere og dyttende tuk tuk’ere suser forbi. Og en skøn duft strømmer fra byens markeder, der lokker med alt fra nudler og forårsruller til papayasalat.

Vi cykler ned til Tonle Sap-floden, hvor en lille færge bringer os til Silkeøen, der er opkaldt efter dens mange silkefarme. Cykelturen giver stof til eftertanke hos de mindste. Anna fortæller eksempelvis, at hun vil donere sit gamle tøj til SOS-børnebyerne, mens færgen og de bløde silkeorme gør indtryk på Otto.

Silkeøen Cambodja

Cambodjas historie – S21 og Killing Fields

Cambodja gemmer dog også på en barsk fortid, som vi oplever ved Phnom Penhs Tuol Sleng Mueseum (S21) og Killing Fields. Området vidner om De Røde Khmerers magtovertagelse i 1970’erne, hvor man anslår, at en femtedel af befolkningen blev dræbt. Engang var S21 en skole, men under regimet blev det lavet om til et torturfængsel. Vi er her sammen med en lokal guide, der fortæller, at tre børn i sin tid havde gemt sig og overlevede. De er i dag voksne og skiftes til at fortælle deres historie ved museet.

Xl Cambodia Phnom Penh Killing Fields Human skulls 2
“Det er stærke oplevelser, men også en vigtig del af landets historie.”
Mette Sikla Nielsen, Rejserådgiver

Andet stop: Jungleliv i Kardemommebjergene

Vi skifter nu storbylivet ud med jungleliv i Cardamom Tented Camp mellem Botum Sakor National Park og Kardemommebjergene.

Tre timer i bil bringer os til Preak Tachan-floden. Her er du virkelig langt fra alfarvej, og junglen er så uberørt, at den eneste måde at komme frem til lejren er med båd ad floden.

Xl Cambodia Botum Sakor National Park Cardamom Tented Camp Tent Terrasse

Leg og afslapning under Mælkevejen

Vi overgiver os til junglens insisterende ro og tager en tiltrængt dukkert i floden. Om aftenen sidder vi på terrassen foran vores luksustelt og forelsker os på ny i Cambodja.

Stjernerne lyser uforstyrret på himlen med Mælkevejen så tæt på, at vi næsten kan røre den. I mørket kan vi høre dyrene pusle rundt i skoven. Er det en elefant? Måske en bjørn? Eller vildsvin, der møffer rundt i jorden?

“Når solen timer senere atter viser sig på himlen, bliver vi vækket af gibbonaber, der kalder på hinanden fra trætoppene.”
Mette Sikla Nielsen, Rejserådgiver
Xl Cambodia Botum Sakor National Park Cardamom Tented Camp Gibbonmonkey Closeup

Med kajak til rangernes lejr

Efter morgenmaden sejler vi i kajakker op ad den spejlblanke flod for at besøge nationalparkens lokale rangere, hvis job er at beskytte junglens dyr mod krybskytter. De viser os nogle af de hjemmelavede våben, som de har beslaglagt. Igen er Otto i sit es!

Cambodja Boat Canoe

Junglevandring for alle aldre

Herfra går turen til fods gennem junglen tilbage til lejren. Rangerne patruljerer området for krybskytter dagligt og kender vejen godt. Skovbunden er mudret flere steder, og vi krydser også et par lavvandede floder, men niveauet er, så alle kan være med.

Undervejs fortæller rangerne om skovens flora og fauna. Der lever mange vilde dyr i junglen, men området er enormt og tæt bevokset, så man skal virkelig være heldig for at spotte dem.

Otto Med Ranger I Cardamom Tented Camp, Cambodja
“En ranger peger på et træ med spor efter en bjørn, som har kradset i barken. Vi kigger alle søgende op i træet for at se, om den mon sidder der endnu? Desværre ikke.”
Mette Sikla Nielsen, Rejserådgiver

Tredje stop: Strandferie på Koh Rong

Dagen efter sejler vi ud af junglen, hvor knap fire timer i bil bringer os til Sihanoukville i det sydlige Cambodja. Her stiger vi om bord i en båd, der sejler os til Royal Sands 4* på øen Koh Rong, der vitterligt er så smuk som et postkort.

XL Cambodia Beach On Koh Rong Samloem Island
“Sandet er fint som flormelis både på stranden og i det krystalklare vand, mens en pallette af grøn tropeskov ligger lærred til.”
Mette Sikla Nielsen, Rejserådgiver

Først afslapning. Så eventyr!

Dagene på Royal Sands går med total afslapning ved poolen og på den 400 meter lange, private strand.

Men vi drager også ud for at udforske den nærmeste landsby, Sok San, der har knap 500 indbyggere. Transporten er i sig selv en oplevelse – i hvert fald for en otteårig dreng med forkærlighed for biler og teknik. Kenneth og Otto sidder nemlig på taget af den lille lastbil, som tager os til byen.

“I landsbyen får et par hundehvalpe og kattekillinger vores fulde opmærksomhed, før vi vandrer ind i junglen til et kendt vandfald.”
Mette Sikla Nielsen, Rejserådgiver
Xl Cambodia Song Saa Private Island Pool Sundbeds
Xl Cambodia Song Saa Private Island Mangrove Kayak
Xl Cambodia Song Saa Private Island Cooking Class

Fjerde stop: Barfodsluksus på Song Saa

Koh Rong er blot en af de jomfruelige paradisøer i havet ud for Cambodjas sydlige kyst. Og vi skal besøge en mere af dem – nemlig Song Saa Private Island 5*.

Palmer spejler sig dovent i vandkanten og giver skygge på stranden. Her er udelukkende poolvillaer – de ligger enten gemt i det grønne, ved stranden eller på pæle i vandet. Nogle af villaerne har endda glasgulv i stuen, så du kan sidde i sofaen og se direkte ned i havet til smukke koralrev med fisk og krabber.

Forkælelse fra morgen til aften

Tiden på Song Saa Private Island går med at slappe af i vores overdådige villa. Om morgenen står den på udsøgt morgenmad i restauranten. Smoothies, frugtfade, æg tilberedt efter ønske, croissanter, pandekager og friskbrygget kaffe er blot noget af det, du kan glæde dig til.

Restauranten har et stort a la-carte menukort, og vi bliver tilsvarende forkælede om aftenen.

Spa, kajak og morgenyoga

Resortets spa ligger gemt i junglen og kan få selv de strammeste skuldre til at blive bløde som smør. Her er også morgenyoga, mulighed for at sejle kajak, og så er motionsrummet i sig selv en oplevelse værd. Om ikke andet bare for lige at se udsigten …

Skattejagt for børn og barnlige sjæle

En af de helt store oplevelser på Song Saa er skattejagt. 12 flaskeposter med præmier til den eventyrer, der finder dem, ligger gemt rundt omkring på resortet. Otto og Anna bruger et par timers søgen i junglebunden på at lede efter dem. Men de er godt gemt, så vi ender med at få en ledetråd og finder til børnenes glæde hele to flasker!

“Den ene præmie er juice og cookies, mens den anden er biografaften med popcorn i vores villa.”
Mette Sikla Nielsen, Rejserådgiver

Song Saa støtter lokal landsby

Vi tager også med en båd til landsbyen ved Mangofloden, Prek Sway. Når du tager et ophold på Song Saa, går nogle af pengene til netop denne landsby, der får hjælp til alt fra rent drikkevand til medicin og uddannelse af børnene. Der er knap 800 indbyggere i byen, og størstedelen af dem bor i huse på pæle langs floden og lever af at fiske.

Den lille landsby er holdt ren og pæn, så det er tydeligt, at Song Saas indsats med undervisning eksempelvis i konsekvenserne af plastikforurening, virker.

Nature Treasure Hunt

Inden afrejse deltager vi i resortets Nature Treasure Hunt, hvor man skal svare på spørgsmål såsom, hvorfor palmer er vigtige for naturen og lokalsamfundet? Og hvilke dyr, der lever på resortets øer?

Bagefter gennemgår resortets biolog det hele med os, så både store og små bliver klogere. Til sidst får Otto og Anna lov til at plante et frø, der i løbet af de næste par år kan vokse sig til et stort palmetræ.

“Et fint navneskilt i jorden gør, at vi om nogle år kan finde træet igen. Smart!”
Mette Sikla Nielsen, Rejserådgiver

Femte stop: Stemningsfulde Kep

Sidste stop på rejsen er kystbyen Kep på Cambodjas fastland, hvor vi skal bo på boutiquehotellet Knai Bang Chatt 4*. Tilbage i 1900-tallet var Kep den foretrukne luksusoase for franske kolonister og den cambodjanske elite – indtil De Røde Khmerer ødelagde byen i 70’erne. I dag er hotellet genopbygget med respekt for fortidens stil og historie. Og er ligesom dengang en oase for gæster, der værdsætter ro og forkælelse.

Vi bader i poolen og spiser det store fiskefad i restaurant Sailing Club, som ligger i en fiskehytte ved havet.

Xl Cambodia Kep Knai Bang Chatt Crab Fish Food

Besøg på det lokale krabbemarked

Om morgenen tager vi en tuk tuk til krabbemarkedet i Kep. Bambuskurve ligger i vandkanten for at holde de blålige peberkrabber friske, men her er også fisk, blæksprutter og sågar rokker.

Det du køber på markedet, kan du tage med til et af de duftende gadekøkkener i nærheden, som gerne tilbereder det for dig. Så er der frokost!

Senere besøger vi et område af Kep, hvor Cambodjas fortid skinner tydeligt i gennem.

Ruinerne af 200 villaer står, som de er blevet efterladt. Tiden har gjort sit indtog, og junglen er vokset ind og ud af, hvad der en gang var tage, døre og vinduer.

Forelsket i Cambodja

Et vidunderligt gensyn med Cambodja er ved at være ved vejs ende. Det er svært at sætte en finger på, hvad der har været den største oplevelse på rejsen. Landets mange kontraster med by, jungle, historie og strandluksus har hver deres charme. Og det er det, der gør, at vi er så forelskede i netop denne perle af et rejseland!

“Det er langt fra sidste gang, vi slår vores folder her. Det nye luksusresort Six Senses Krabey Island 5* i øhavet ved Koh Rong er i hvert fald i top tre på vores bucket list!”
Mette Sikla Nielsen, Rejserådgiver

Læs mere om om Six Senses Krabey Island 5* her

 

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Cambodja

Alle rejser til Cambodja kan skræddersyes efter jeres drømme. Forlæng eksempelvis rejsen med flere dage og afslapning i paradis på Koh Rong. Tilvælg oplevelser eller gå all in på 5* hoteller som f.eks. Six Senses Krabey Island.  Ønsker I en billigere rejse, er det muligt eksempelvis at gå efter charmerende 3* boutiquehoteller i Siem Reap og Phnom Penh.

Tal med vores Cambodja-eksperter om en skræddersyet rejse, der matcher jeres ønsker og behov.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.