Xl Japan Ryokan Onsen Traditional Hotel Garden

Guide

Hvad er en japansk ryokan?

af Gæsteblogger
Udvalgt af eksperter

De bedste ryokans i Japan

På rejsen til Japan skal I selvfølgelig prøve at bo på en traditionel ryokan, for her oplever I japansk kultur i autentiske rammer. Der findes et væld af ryokans i Japan, nogle mere ægte end andre. Læs om, hvad en ryokan er, og hvordan vi hos Nyhavn Rejser finder og udvælger de bedste.

EN RYOKAN – HVAD ER DET?

En ryokan er en traditionel japansk kro, indrettet i klassisk japansk, minimalistisk stil med stråflettede tatamimåtter på gulvet, skydedøre af papir og futonsenge. Sko er ikke tilladt, og i stedet får I udleveret japanske tøfler og yukata, en slags kimono, der er ganske så behagelig at tøffe rundt i.  

Det at bo på en ryokan er en kulturel helhedsoplevelse, og ikke så få traditioner følger med. Blandt de vigtigste er kaiseki-middagen på 10-15 retter, som I kan læse mere om længere nede på siden. For ikke at tale om afslapning i varme, naturlige kilder, kaldet onsen. 

VORES FAVORITTER

JAPANSK KULTUR I AUTENTISKE RAMMER 

Japansk kultur er efterhånden så tæt forbundet med den vestlige, at mange af de traditioner, der betegnes som særligt japanske, efterhånden mest er til ære for turisterne. En vigtig undtagelse er selvfølgelig det at bo i ryokan. Nogle ryokans er flere hundrede år gamle, og japanerne selv rejser langt for at bo på de bedste og bade i onsen.

Et ophold i en ryokan er altså en unik mulighed for på autentisk vis at stifte bekendtskab med japanske kulturtraditioner. Netop derfor er det også så vigtigt, at I vælger de rigtige ryokans. Og det er her, vi kommer ind i billedet.

SÅDAN UDVÆLGER NYHAVN REJSER EN RYOKAN

I jagten på de bedste ryokans har Nyhavns eksperter boet på et bredt udvalg af ryokans i Japans bjerge, i byerne og på kysten. På den baggrund har vi håndplukket et eksklusivt udvalg, der udmærker sig på indretning, gastronomi, atmosfære og beliggenhed. Nyd fx ultimativ gastronomi på Beniya Mukayu, ældgamle traditioner på Nukumorino-yado Komanoyu eller moderne omgivelser på KAI Sengokuhara.

GENKEND EN ÆGTE RYOKAN

Nogle hoteller er dygtige til at efterligne ryokans i indretningen, men de to kan slet ikke sammenlignes. En ægte ryokan er en helhedsoplevelse. Først og fremmest på grund af den unikke atmosfære, der hersker her, og som frembringes af omotenashi – et sæt særlige principper om gæstfrihed, som en ægte ryokan skal mestre. Den kan de fx på Nukumorino-yado Komanoyu trods et begrænset engelsk ordforråd. Service kommer fra hjertet!

Derudover kan en ægte ryokan bl.a. genkendes på, at det traditionelle kaiseki-måltid samt japansk morgenmad er inkluderet som en selvfølge.

Vær opmærksom på, at det derfor kan koste lidt mere at bo i en ryokan fremfor hotel. Til gengæld får I meget mere end bare overnatning for pengene.

SPIS KAISEKI PÅ RYOKAN

En stor del af oplevelsen ved at bo i ryokan er måltiderne. Den særlige middag, kaiseki, var oprindeligt forbeholdt adlen og overklassen, og i dag er der stadigt tale om et meget eksklusivt måltid bestående af op til 15 sirlige anretninger, nøjsomt tilberedt med årstidens bedste ingredienser. Det mest ypperlige fåes måske på Beniya Mukayu; gastronomi på et særdeles højt plan!

Og måden, hver ret serveres på, er omgærdet af traditioner tæt forbundet med ryokan-kulturen og kaiseki. Her oplever I ægte omotenashi – en særlig form for japansk gæstfrihed, der bl.a. handler om at forudse gæstens behov, og som især praktiseres på ryokans.

Nogle ryokans har fælles spiseområder, mens andre serverer maden på værelserne. Ofte er vestlig morgenmad en mulighed, men vi opfordrer til at tage det som en oplevelse, når morgenmaden står på nudler eller sushi.  

Så fat spisepindene og bered jer på enestående japanske specialiteter og traditionel madlavning, I ikke finder andre steder.

ONSEN MED MANÉR

Der findes tusindvis af varme, naturlige kilder i Japan, ladet med helsegivende mineraler fra den vulkanske aktivitet, der får dem til at boble op af jorden. Kilderne kaldes onsen, og en stor del af oplevelsen ved at bo i ryokan er at bade i dem. Det gøres uden en trevl på kroppen, hvorfor mænd og kvinder ikke bader sammen. 

De fleste ryokans er anlagt direkte ved en onsen, så gæster kan bade indendørs eller udendørs. Selve badeområdet vil være traditionelt anlagt i træ og sten, der giver et naturligt udtryk. Men I kan også få endnu lettere adgang til de varme bade. På KAI Sengokuhara har I fx store kar på jeres værelsesbalkon og på Hidatei Hanaougi kan I sikre jer de fineste værelser med en lille privat have og varmt kildevand i karet lige uden for døren.

Onsen er, ligesom alt andet i Japan, betinget af skrevne og uskrevne etiketteregler. Fx skal tatoveringer være tildækkede. Spørg os gerne, hvad I ellers bør være opmærksomme på.  

FUTON ELLER SENG? 

Er det med at sove på futon på gulvet ikke lige noget for jer, kender vi selvfølgelig til flere fremragende ryokans, hvor I har mulighed for at vælge en vestlig seng. Tal med os om jeres ønsker til en ryokan, så sikrer vi, at de bliver mødt.  

HVAD MED SPROGET? 

Nogle japanske ryokans er så autentiske, at personalet ikke kan engelsk, mens de på andre kan en smule. Gæstfriheden er stor, og I kommer langt med smil og håndfagter. Derudover sørger vi for, at I får pocket wifi med på rejsen, så I altid kan oversætte i Google Translate, skulle det blive nødvendigt. 

RYOKAN MED BØRN

Et ophold på en ryokan er en spændende og lærerig oplevelse - også for de mindste. Forbered jer på måbende ansigtsudtryk over den traditionelle, japanske mad og masser af fnis, når hele familien sover på futonsenge på gulvet.  Hvis I skal bo på ryokan med børn, er det en god idé at give personalet besked i forvejen.

PLANLÆG RYOKAN-BESØG I GOD TID

Japanerne selv rejser gerne langt for at bo på de bedste ryokans, der ofte bookes længe i forvejen.Derfor kan man ikke være ude i for god tid, når det gælder rejser til Japan. Spørg os, hvilke ryokans vi kan anbefale og lad os hjælpe med at sammensætte en rejserute, hvor I oplever nogle af de bedste, om det er gastronomi og eksklusivitet på Beniya Mukayu eller hjertevarme og autensitet på Nukumorino-yado Komanoyu

Læs også om, hvilke fordele I får, når I booker rejsen til Japan med Nyhavn Rejser.

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, kig forbi Folke Bernadottes Allé 7 i København eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.