Xl Mexico Chiapas San Cristobal Street
VI SKRÆDDERSYER JERES REJSE TIL MEXICO

Rejser til Chiapas

Oplev Nyhavn Rejsers Chiapas

Skønne byer, mayaernes kultur og storslået natur

Af alle storslåede steder i Mexico, er Chiapas-provinsen nok stedet, hvor følelserne og sanserne bliver udfordret og forkælet mest. Det er her, drømmene kommer til live og passionen for magiske Mexico fødes for alvor.

Gå på opdagelse i regnskoven akkompagneret af et kor af brøleaber og eksotiske fugle. Oplev tempelkomplekser, der konstant kæmper for ikke at blive indfanget af den fantastiske frodighed. Og kom tæt på de indianske kulturer.   

  • Traditionsrige indianske kulturer med kirken i San Juan Chamula
  • Maleriske San Cristóbal de las Casas
  • Regnskov med brøleaber og tukaner
  • Tempelkomplekser i Yaxchilan og Palenque
  • De store vandfald Aqua Azul og Misol-Há

Charmerende San Cristóbal de las Casas

Selv om byen San Cristóbal de las Casas ligger i en dal, sidder I oppe i 2.100 meters højde, når I suger til jer af de mange indtryk. Her er et behageligt klima, sjove butikker, gågader, farverige huse, gallerier, smukke kirker og masser af restauranter. 

Byen er opkaldt efter den spanske præst Bartolomé de las Casas, der kæmpede for indianernes rettigheder. En anden, der viede sit liv til indianerne, var den danske arkæolog Frans Blom. Besøg hans hus, ”Casa Na Bolom”, og få et spændende indblik i hans arbejde. Om aftenen kan I nyde et måltid mad i den charmerende gårdhave eller ved langbordet med gæster fra hele verden. 

Sna Jalobil, Væverens hus på tzotzil, kan også anbefales. Det ligger ved siden af markedet og Santo Domingo-kirken og et museum skabt af 800 vævere fra 20 tzotzil og tzeltal samfund i Chiapas' højland. Et par km uden for centrum giver Museo de Medicina Maya indblik i mayaernes medicinske traditioner.

Mød vores eksperter

Håndplukket til jer

Udvalgte rejser
til Chiapas

Xl Mexico Oaxaca Local Store Handmade Carpets
Tulum, Yucatán, Mexico, Mellemamerika

Nyhavns kompromisløse Mexico

18 dage fra

57.500 kr.

Glæd jer til

Besøg hele fem enestående tempelkomplekser fra de store indianske kulturer

Maleriske Oaxaca, Mérida, San Cristóbal og sprudlende Mexico City

Sumidero-kløften med alligatorer, et rigt fugleliv og store vandfald

Shamanernes traditionsrige indianerlandsbyer i San Cristóbal

Værelse med havudsigt ved Mexicos bedste strand, Tulum

XL Mexico Yucatan Chichen Itza Tzompantli The Wall Of Skulls And Kukulkan Pyramid El Castillo
Tulum, Yucatán, Mexico, Mellemamerika

Solgudens Mexico

13 dage fra

46.000 kr.

Glæd jer til

Sol og månepyramiderne i Mexico City og verdensunderet Chichen Itza

Vandfald, dybe kløfter og regnskov i Chiapas

Oprindelig kultur, maya-pyramider og templer i Palenque

Mexicos bedste strand i Tulum

Inkluderede oplevelse med guide og transport

REGNSKOVENS HEMMELIGHEDER

Palenque, Yaxchilan og Bonampak

På rejser til Chiapas kan I opleve store tempelkomplekser omgivet af regnskov. Mayaruinerne ved Palenque er en overvældende oplevelse med det store palads, Soltemplet og ikke mindst Inskriptionernes Tempel med mayahøvdingen Pakals grav. Regnskoven har stadig et fast greb om mange af de gamle bygninger. 

Det har regnskoven også i den gamle mayaby Yaxchilan. I sejler dertil ad floden Rio Usamacinta omgivet af dufte, varme og lyde fra regnskoven. Efter en time slår floden en bue, og her står I så pludselig midt i den gamle by med en atmosfære, der giver fantasien vinger. 

Yaxchilan var regionens hovedstad op til 900-tallet, og historien fortæller om krig med Palenque og alliancer med Tikal i Guatemala. En af de byer, der blev domineret af Yaxchilan, var Bonampak, som blev fundet i 1946. Farverige vægmalerier fortæller om krige, ritualer og livet i mayaernes epoke. Få steder i verden kan en tur i skoven være så imponerende og lærerig. 

XL Mexico Chiapas Misol Ha Nature Waterfall 2
Håndplukket til jer

Fantastiske oplevelser
i Chiapas

I Sumidero-kløften står lodrette klippevægge som op til 1 km høje mure langs Río Grijalva, der glider stille af sted. Oplev det fra en speedbåd, der stopper, når guiden skal vise en alligator i vandet eller en edderkoppeabe højt oppe i et træ. Her er også store fugleflokke og vandfald. 

Regnskovens vandfald

Ved regnskoven i Chiapas er der grønt, grønt og grønt lige så langt øjet og tanken rækker. Her og der brydes naturens grønne tæppe af fossende vandfald som 35 m høje Misol-Há og de endeløse kaskader af vand ned gennem de 500 vandfald ved Agua Azul.

Håndplukket til jer

Udvalgte hoteller
i Chiapas

Medicinmænd i San Juan Chamula og sjalter i Zinacantán

Chiapas-provinsen er centrum for mange traditionsrige indianerkulturer, som nedstammer fra den avancerede mayakultur, der herskede før Columbus. De kommer til jer for at sælge kunsthåndværk i de hyggelige byer, og når I kommer til dem i kirken f.eks. i San Juan Chamula, hvor shamanerne ofrer inde i kirken, får I med stor sandsynlighed et af jeres livs største rejseminder med i bagagen. 

I landsbyen Zinacantán beboet af tzotzil-indianere holdes traditioner og værdier også i hævd. Mange af mændene dyrker blomster, mens kvinderne væver sjaler, ponchoer og armbånd på deres lændevæve. De farverige stoffer stråler i kraftige og livsbekræftende mønstre med primært røde, pink, lilla og blå farver.

Nye horisonter

Historier fra Mexico

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Mexico

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Mexico. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.