• Besøg den lokale landsby Pisac i Den Hellige Dal, Peru
 • Peruvianske dragter i farvede mønstre, Peru
 • Udsigt over Den Hellige Dal i Peru
 • Besøg det lokale marked i Pisac hvor der sælges lokalt håndværk, Den Hellige Dal i Peru
 • Urubamba Valley i Den Hellige Dal, Peru

Den Hellige Dal

Privat heldagstur til inkaruiner og indianermarkeder

Urubamba Valley i Den Hellige Dal, Peru
Læs mere

Dagsudflugten til inkaernes hellige dal er et vidunderligt møde med inkaruiner, et marked med handlende indianere og et naturlandskab af takkede bjerge, der indrammer charmerende småbyer.

Urubamba Valley i Den Hellige Dal, PeruDen hellige inkadal 

Området nord for Cuzco lå i århundreder hen som bufferzone mod Inkarigets fjender. Men så fik inkaerne øjnene op for dalens frodige landbrugsjord og skabte her Den Hellige Dal. Nu er Inkariget og dets fjender fortid, men Den Hellige Dal er stadig frodig. Og vejen gennem Den Hellige Dal fører også stadig til Machu Picchu.

Inkaruiner i Den Hellige Dal, PeruI inkaernes fodspor

Heldagsturen til Den Hellige Dal præsenterer jer for flere af de ingredienser, som Peru er blevet verdenskendt for – fra højlandets frugtbare dale med lokal indianerkultur og farverige markeder til inkaernes imponerende byplanlægning og ingeniørkunst. Overalt ledsages I af jeres private guide, og turen kan afgå både fra Cuzco eller fra jeres hotel i Den Hellige Dal.

Indbyggere går klædt i egnsdragter i Ollantaytambo, Den Hellige Dal i PeruCharmerende Pisac

Første stop er i markedsbyen Pisac, en forvokset landsby omgivet af fladt landbrugsland og savtakkede bjergsider, der changerer i grøn og camouflage. Pisac er et hyggeligt bekendtskab, hvor hvidskurede toetagers huse vidner om kolonitidens byggestil, og stensætninger og brostensbelagte gader minder jer om, at Pisac har været en del af Inkariget.

Besøg det lokale marked i Pisac hvor der sælges lokalt håndværk, Den Hellige Dal i PeruBugnende marked

Gaderne i Pisac er tætpakkede med markedsvarer, for her kommer indianere fra mindre bjergbyer ned med deres kunsthåndværk, tekstiler og små opfindsomme gaver. Markedet er særligt godt, hvis I er på udkig efter alpakauld, og produktionen foregår sågar visse steder i udkanten af den lille by. 

Udsigt over Ollantaytambo, Den Hellige Dal i PeruFarverige Ollantaytambo

Efter frokost nærmer I jer landsbyen Ollantaytambo og den berømte inkafæstning af samme navn. Fæstningen og den omkringliggende landsby er et af de bedste eksempler på inkaernes byplanlægning. Og landsbyen sprudler stadig af liv. Husdøre er malet i pastelfarver, indbyggere går klædt i egnsdragter med mønstre i gul, rød og lyserød, vandingskanaler flyder i de stensatte gader, og byen er ikke større, end at I kan udforske den til fods. 

Besøg den lokale landsby Pisac i Den Hellige Dal, PeruInkafæstningen på bjerget

Selve inkafæstningen er et monumentalt bygningsværk, der synes muret ind i bjergsiden. En stejl trappe fører op til fæstningen, der rummer 200 trin og en udsigt, der retfærdiggør adskillige små pauser undervejs. Og når I kommer til toppen, vifter historiens vingesus om kap med Andesvinden.

Mathias Møller Årestrup

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.