XL Peru Machu Picchu Ancient Ruins Man Looking At View People
Oplevelse i Peru

Privat to-dagestur til Machu Picchu

Oplev solopgangen over inkaernes berømte ruinby

Machu Picchu er et højdepunkt på enhver Peru-rejse. Det er regnskov og ruiner, bjerge og bevarede bygninger. Det er kampesten lagt med millimeterpræcision, og det er udsigt på udsigt. Og en privat udflugt til et af verdens vidundere er noget, I vil mindes for altid.

Ikonisk verdensarv

Machu Picchu har ikonisk status. En arkitektonisk arv fra inkaernes tid, som først blev opdaget i 1911 efter, på mirakuløs vis, at have undsluppet spaniernes ødelæggelser. Tilsæt skarpt optegnede bjergspidser, grønklædte bjergskråninger og tempereret junglelandskab, så er der serveret en verdensarv i mytisk skær. Machu Picchu er UNESCO verdensarv men også en utrolig historie. Og derfor er Machu Picchu så dragende.

Rigt naturreservat

Machu Picchu ligger i 2.430 meter over havet i et tropisk naturreservat øst for Andesbjergene. Her møder I farverige sommerfugle og smukke orkideer i hundredvis, og de mange tilstrømmende ornitologer vidner om, at Machu Picchus rigdom består af langt mere end den enestående inkahistorie.

Xl Peru Machu Picchu People
Xl Peru Machu Picchu Llama
Xl Peru Sunlit Plants With Wayna Picchu

Inkarefugiet på Det Gamle Bjerg

Selve navnet Machu Picchu betyder egentlig Det Gamle Bjerg og er således slet ikke betegnelse for inkalandsbyen, men for dens beliggenhed. Inkabyen, der blev grundlagt omkring år 1400, fungerede formentlig som et rekreativt refugium for højtstående inkafolk, men blev af ukendte årsager opgivet efter den spanske erobring i 1500-tallet. Herefter stod byen komplet ukendt og uforstyrret hen, indtil den blev genopdaget af en amerikansk historiker i 1911.

Den forkerte by

Ved genopdagelsen stod Machu Picchu iklædt junglelianer og et tæppe af grøn bevoksning. Mens alle andre dele af Inkariget led under de spanske kolonisatorers massive ødelæggelser, var det kun tidens tand, der gjorde krav på Machu Picchu. Derfor får I her et helt andet omfattende, bevægende og synligt indblik i dagliglivet og byggekunsten under Inkariget.

XL Peru Machu Picchu Inca Wall Ancient City View Mountains
Det kan I se frem til

Program

Dag 1 - Med tog gennem Den Hellige Dal

Todagesturen til Machu Picchu er en privat ekskursion, der stikker i eventyrhjertet. I begynder med en smuk togrejse gennem Den Hellige Dal. Togets panoramavinduer tilbyder jer udsigt til landbrugsland med grønne rækker af majs, forrevne bjergsider og små landsbysamfund. I kører langs den hellige flod Urubamba, og bevoksningen bliver tættere og bjergene større. Godt fire timer senere ankommer I til Aguas Caliente, neden for Machu Picchu.

Første blik på Machu Picchu

I bliver kørt den sidste vej til Machu Picchu, for eftermiddagen skal bruges på at udforske ruiner og den glemte by for første gang. I har en privat guidet tur i ruinerne, og derfor får I den bedste indsigt i historien, myterne og stedets betydning. Her er op mod 150 stenbygninger omgivet af stejle landbrugsterrasser. De vigtigste bygninger er soltemplet Intihuatana og Templet med de Tre Vinduer, der begge ligger i byens hellige område. I slutter jeres besøg med frokost på det smukke luksushotel Machu Picchu Sanctuary Lodge.

Alene med Machu Picchu

Eftersom Machu Picchu er så berømt, er I langt fra de eneste besøgende på bjerget. Derfor har vi arrangeret en overnatning til jer i Aguas Caliente, så I næste morgen kan nå at opleve den næsten mennesketomme inkaby, inden dagsgæsterne melder deres ankomst.

Dag 2 - Stilhed i solopgangen

Udsigten ved solopgang ud over det pukkelryggede bjerg, der danner baggrunden for inkaernes ruinby, er intet mindre end sensationel. Følelsen af at være omgivet af historien, indrammet af de højeste bjerge og den frodige natur, er ubeskrivelig. Det er belønningen til de overnattende i Aguas Caliente. 

Trekking på inkastier

Når I har overstået Machu Picchu for anden gang, står der et nyt bjerg og venter på jer. Nabobjerget Huanya Picchu er en fantastisk oplevelse for jer, der har mod på lidt ekstra. Og da det kun er tilladt med 400 daglige besøgende på stierne op ad bjerget, er også denne del af udflugten ganske eksklusiv.

Ned på jorden igen

Det kan klares med en kondition, som ikke behøver at være trænet, men vær parat til at bruge både hænder og fødder på vejen til toppen. Det er bogstavelig talt svært at komme ned på jorden og ind i toget igen, når I har oplevet Machu Picchu og Huanya Picchu på samme dag.

Håndplukkede rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Peru Hiram Bingham Train Window
Amazonas, Peru, Sydamerika

Glæd jer til

Besøg i Inkaernes hovedstad Cuzco og Den Hellige Dal

Guidet rundtur i den imponerende inkaby Machu Picchu

Bo på unikke og eksklusive 5* hoteller

Oplev de flydende sivøer på Titicaca-søen

Bliv forkælet på luksustoget The Hiram Bingham

XL Peru Sacred Valley Peruvian Ladies Inca Wall
Rio de Janeiro, Brasilien, Sydamerika

Drømmerejsen til Sydamerika

16 dage fra

53.000 kr.

Glæd jer til

Højdepunkter i Argentina, Peru og Brasilien

Machu Picchu, Inkakultur og Andesbjerge

Iguazú – verdens største vandfald

Tango og temperament i Buenos Aires

Rios strande og livsglæde

XL Peru Machu Picchu View Blue Skies
Lima og det vestlige Peru, Peru, Sydamerika

Familieeventyr i Peru

16 dage fra

56.000 kr.

Glæd jer til

Ægte jungleoplevelse i Amazonas

Svøm med søløver ved Islas Palomino

Mytiske Machu Picchu ved solopgang

River rafting på Urubamba-floden

Mini-Galápagos og ørkensurfing

Xl Peru Inca Trail Bridge Peruvian Amazon Near Intipunku To Machu Picchu
Cuzco og Den Hellige Dal, Peru, Sydamerika

Inkaernes Peru

13 dage fra

39.000 kr.

Glæd jer til

Oplev Machu Picchu ved solopgang

Cuzcos kolonitidskirker og inkaruiner

Arequipa og kondorerne i Colca-kløften

Besøg hos indianerne på Titicaca-søen

Forlæng med eventyr i Amazonasjunglen

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Peru

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Peru. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.