• Oplev det fantastiske landskab i Peru
 • Antikke ruiner i Peru
 • Blomster og terrasser ved Machu Picchu i Peru
 • Inca forladt by i Peru

Privat todagestur til Machu Picchu

Oplev solopgangen over inkaernes berømte ruinby

Inca forladt by i Peru
Læs mere
Machu Picchu er et højdepunkt på enhver Peru-rejse. Det er regnskov og ruiner, bjerge og bevarede bygninger. Det er kampesten lagt sammen med millimeterpræcision, og det er udsigt på udsigt. Og en privat udflugt til et af verdens vidundere er noget, I vil mindes for altid.

Oplev det fantastiske landskab i PeruIkonisk verdensarv

Machu Picchu har ikonisk status. En arkitektonisk arv fra inkaernes tid, som først blev fundet i 1911 efter på mirakuløs vis at have undsluppet spaniernes ødelæggelse. Tilsæt skarpt optegnede bjergspidser, grønklædte bjergskråninger og tempereret junglelandskab, så er der serveret en verdensarv i mytisk skær. Machu Picchu er UNESCO verdensarv men også en utrolig historie. Og derfor er Machu Picchu så dragende.

Blomster og terrasser ved Machu Picchu i PeruRigt naturreservat

Machu Picchu ligger i 2.430 meter over havet i et tropisk naturreservat øst for Andesbjergene. Her kan I støde på farverige sommerfugle og smukke orkideer i hundredvis, og de mange tilstrømmende ornitologer vidner om, at Machu Picchus rigdom består af langt mere end den enestående inkahistorie. 

Udforsk Macchu Picchu, PeruInkarefugiet på Det Gamle Bjerg

Selve navnet Machu Picchu betyder egentlig De Gamle Bjerg og er således slet ikke betegnelse for inkalandsbyen, men for dens beliggenhed. Inkabyen, der blev grundlagt omkring år 1400, fungerede formentlig som et rekreativt refugium for højtstående inkafolk, men blev af ukendte årsager opgivet efter den spanske erobring i 1500-tallet. Herefter stod byen komplet ukendt og uforstyrret hen, indtil den blev genopdaget af en amerikansk historiker i 1911. 

Inca forladt by i PeruDen forkerte by

Ved genopdagelsen stod Machu Picchu iklædt junglelianer og et tæppe af grøn bevoksning. Mens alle andre dele af Inkariget led under de spanske kolonisatorers massive ødelæggelser, var det kun tidens tand, der gjorde krav på Machu Picchu. Derfor får I her et helt andet omfattende, bevægende og synligt indblik i dagliglivet og byggekunsten under Inkariget.

Urubamba Valley i Den Hellige Dal, PeruMed tog gennem Den Hellige Dal

Todagesturen til Machu Picchu er en privat ekskursion, der stikker i eventyrhjertet. I begynder med en smuk togrejse gennem Den Hellige Dal. Togets panoramavinduer tilbyder jer udsigt til landbrugsland med grønne rækker af majs, forrevne bjergsider og små landsbysamfund. I kører langs med den hellige flod Urubamba, og bevoksningen bliver tættere og bjergene større. Godt fire timer senere ankommer I til Aguas Caliente neden for Machu Picchu.

Belmond Sanctuary Lodge Machu Picchu, PeruFørste blik på Machu Picchu

I bliver kørt den sidste vej til Machu Picchu, for eftermiddagen skal bruges på at udforske ruiner og den glemte by for første gang. I har en privat guidet tur i ruinerne, og derfor får I den bedste indsigt i historien, myterne og stedets betydning. Her er op mod 150 stenbygninger omgivet af stejle landbrugsterrasser. De vigtigste bygninger er soltemplet Intihuatana og Templet med de Tre Vinduer, der begge ligger i byens hellige område. I slutter jeres besøg med frokost på det smukke luksushotel Machu Picchu Sanctuary Lodge.

Antikke ruiner i PeruAlene med Machu Picchu

Eftersom Machu Picchu er så berømt, er I langt fra de eneste besøgende på bjerget. Derfor har vi arrangeret en overnatning til jer i Aguas Caliente, så I næste morgen kan nå at opleve den næsten mennesketomme inkaby, inden dagsgæsterne melder deres ankomst.

Machu Picchu i Peru. Inkaernes glemte byStilhed i solopgangen

Udsigten ved solopgang ud over det pukkelryggede bjerg, der danner baggrunden for inkaernes ruinby, er intet mindre end sensationel. Følelsen af at være omgivet af historien, indrammet af de højeste bjerge og den frodige natur, er ubeskrivelig. Det er belønningen til de overnattende i Aguas Caliente. 

Rejser med rejseleder. Her i inkabyen Machu PicchuTrekking på inkastier

Når I har overstået Machu Picchu for anden gang, står der et nyt bjerg og venter på jer. Nabobjerget Huanya Picchu er en fantastisk oplevelse for jer, der har mod på lidt ekstra. Og da der kun er tilladt 400 daglige besøgende på stierne op ad bjerget, er også denne del af udflugten ganske eksklusiv.

Oplev det fantastiske landskab i PeruNed på jorden igen

Det kan klares med en kondition, som ikke behøver at være trænet, men vær parat til at bruge både hænder og fødder på vejen til toppen. Det er bogstavelig talt svært at komme ned på jorden og ind i toget igen, når I har oplevet Machu Picchu og Huanya Picchu på samme dag.

 
Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.