XL Peru Machu Picchu View Blue Skies

Guide

Den ultimative guide til Perus inkarige

Fra Inkastien til Machu Picchu, Den Hellige Dal og de magiske steder, du aldrig før har hørt om. Historiens vingesus byder andesvinden op til dans i Perus gamle inkarige.

Få her det komplette overblik over de største inkaoplevelser i det peruvianske højland og inspiration til, hvordan du selv får del i dem.

Xl Peru CUZCO Unidentified Old Woman Dressed With Traditional Clothing In Cusco

Inkarigets magi

Der er en helt særlig magi over Inkarigets historie, og en helt særlig dramatik i historiens ekstreme kontraster. Skabelsen af et uniformt imperium i en af verdens mest ufremkommelige egne. Den raffinerede bygningskunst og komplicerede religion i en ellers på alle andre måder primitiv tidsalder. Et sofistikeret folkefærd, der stod bag blodige menneskeofringer og hensynsløs imperialisme. Og ikke mindst en tilsyneladende uovervindelig civilisation, der kollapsede ved den første reelle modgang.

“Det er “storhed står for fald” i sin mest dramatiske form, og det gys, der følger med, er kun et af de elementer, der gør mødet med Inkariget så medrivende.”
Mathias Møller Aarestrup, Rejserådgiver
XL Peru Machu Picchu Inca Wall Ancient City View Mountains

Inkaernes arkitektur

Selv om mange af inkaernes bygningsværker i Peru blev ødelagt efter den spanske invasion, viser de tilbageværende monumenter tydeligt, hvor højtudviklet en civilisation her var tale om. Konstruktionerne blev opført flere tusind meter over havets overflade med nøje tilpassede bygningssten og helt uden brug af mørtel.

Alene det, at hele byer, templer og fæstninger står endnu her 500 år senere, vidner om inkaingeniørernes store kunnen.

Machu Picchu

Ingen kan nævne inkaerne uden straks at tænke på Machu Picchu. Den sagnomspundne inkaby lå så godt gemt i Andesbjergene, at de spanske kolonisatorer aldrig kom hertil, og derfor stod byen næsten intakt, da en amerikansk eventyrer genopdagede den i 1911. Machu Picchu er flittigt besøgt, så sørg for at være her tidligt om morgenen, inden dagsgæsterne ankommer fra Cuzco.

Læs her, hvordan du bedst kommer til Machu Picchu.

Peru Inkastien Inka Trail
XL Peru Machu Picchu Ancient Ruins Man Looking At View People
Xl Peru Inca Trail Bridge Peruvian Amazon Near Intipunku To Machu Picchu

Inkastien

For at komme til Machu Picchu måtte inkaerne vandre fra Den Hellige Dal og op i Andesbjergene. Ruten er kendt som Inkastien, og du kan følge den endnu – enten over fire eller på en enkelt dag, hvor den første del af ruten tilbagelægges med panoramatog, og du vandrer den sidste del af strækningen. Firedagesturen kan være hård, fordi du vandrer i knap 3.000 mesters højde, så endagsturen er et godt alternativ. Her får du alle højdepunkterne med, inklusiv ankomsten til Solporten.

Læs her, hvad du kan opleve på en enkelt dags vandring på Inkastien.

XL Peru Cuzco Sacred Valley Incas Urubamba Valley Mountains View
Udsigt over Den Hellige Dal

Den Hellige Dal

Den Hellige Dal er et overflødighedshorn af inkahistorie. Dalen var et af de rigeste landbrugsområder i Inkariget, og da den samtidig var nabo til hovedstaden Cuzco, var det her, inkaeliten havde deres rigeste landsteder. Der kan skrives bøger om de mange kulturskatte i Den Hellige Dal, så herunder får du et overblik over de væsentligste.

Læs her, hvis du vil vide mere om, hvad der venter dig i Den Hellige Dal.

XL Peru Ollantaytambo
Den uindtagelige fæstning, Ollantaytambo

Ollantaytambo

Fæstningen Ollantaytambo, der på det nærmeste vokser direkte ud af bjergsiden, var en af Inkarigets vigtigste militære konstruktioner, og det var her, spanierne i 1537 led deres eneste nederlag mod inkaerne.

Den omkringliggende landsby er et pragteksempel på inkaernes udførlige byplanlægning, og det bedste af det hele er, at landsbyen lever endnu, så du overalt bliver mødt med farvestrålende døre og smilende landsbyboere.

XL Peru Woman At Pisac Market Vegetables People
XL Peru Cuzco Pisac Inca Gate Ruins View Nature
XL Peru Cuzco Pisac Inca Ruins Sacred Valley Andes Nature Mountains

Den levende landsby Pisac

En anden inkalandsby, der lever videre i bedste velgående, er Pisac. Markedet er et af regionens bedste, og hele det bagvedliggende bjerg blev af inkaerne hugget ud til landbrugsterrasser, som stadig er i brug.

Xl Peru Sacred Valley Moray Agricultural Terraces Inca Ruins

Laboratoriet i Moray

De cirkelformede terrasser i Moray var en slags landbrugslaboratorium, hvor inkaerne testede forskellige afgrøder. Temperaturerne fra de øvre til de nedre terrasser kan variere med helt op til 15 grader.

Mini Peru Sacred Valley Vitcos Inka Ruins

Vitcos – den sidste forpost

Vitcos nordvest for Den Hellige Dal var tilflugtssted for den sidste inkakejser, Manco, og det var også her, han blev dræbt af spanierne i 1544. Stenarbejdet i den velbevarede ruinby er noget af det bedste i regionen, og det er en helt særlig oplevelse at gå rundt på det sted, hvor Inkariget formelt set gik under.

XL Peru Cuzco Morning Sun Plaza De Armas City View

Cuzco

Den moderne peruvianske storby Cuzco er vokset direkte ud af inkahistorien, og overalt finder du spor efter inkaernes oprindelige hovedstad. Gadebilledet er et charmerende sammensurium af doven storbypuls, moderne arkitektur, halvbevarede inkamure og kulørte kolonitidsbygninger i skøn forvirring.

Læs her, hvad du kan opleve på en dagstur rundt i Cuzco.

XL Peru Sacsayhuaman Inca Ruins In Cusco E1498221046164
Saksaywaman

Fæstningen Saksaywaman

Saksaywaman-fæstningen uden for Cuzco er opført af enorme stenblokke – og som sædvanlig helt uden mørtel. Ruinerne har stadig en stor betydning for de lokale, der hvert år her fastholder fejringen af inkaernes solhvervsfest den 24. juni, og fæstningen er også udråbt som verdenskulturarv af UNESCO.

Soltemplet Koricancha

Solens Tempel, Koricancha, var Inkarigets rigeste tempel og komplet dækket af guld. I 1700-tallet blev templet ombygget til kirke og kloster, men inkafundamentet kan stadig tydeligt ses. Kombinationen af inkakultur og katolicisme er dybt fascinerende og gennemsyrer livet i Cuzco, der altid vil vedblive med at være inkaernes fornemste by.

XL Titilaka Lodge Peru Terrace View
XL Peru Belmond Sanctuary Lodge Machu Picchu Restaurant View
XL Peru Skylodge Adventure Suites Pod Bedroom

Her skal du bo i Inkariget

Du skal selvfølgelig ikke sove i telt på din rejse rundt i Inkariget. Men du kan faktisk godt få en tilsvarende oplevelse, hvis det er det, du søger? På Skylodge Adventure Suites kan du nemlig overnatte i en glaskapsel, der hænger på en klippevæg 400 meter over Den Hellige Dal.

Vil du bo luksuriøst med Machu Picchu som nabo, skal du bo på Belmond Sanctuary Lodge.

Mathias (1)

Rejserådgiver

Mathias Møller Aarestrup

Mathias (1)

Mathias har hele sin karriere beskæftiget sig med rejser. For ham er det livsbekræftende at opfylde det særlige ønske eller behov fra kunden, der gør hele forskellen for rejsen. Mathias jagter altid alt, hvad der er anderledes, unikt og specielt for det område, han besøger.

Han kender alle de små detaljer om Bolivias natur, Tanzanias dyreflokke, Galapagos-øerne og Afrikas sidste naturfolk, Hadzabe-folket. I det hele taget holder han meget af det unikke dyreliv og biodiversiteten, når han rejser.

Når han selv rejser, er det vigtigt for ham at opleve noget, der er anderledes fra hverdagen – andre omgivelser og andre oplevelser. Det er også det, han lægger vægt på, når han planlægger rejser for jer – samtidig med at han sørger for at opfylde jeres behov og sørge for, at I føler sig trygge og glade.

Destination:‌‌ Afrika,‌ Kenya,‌ Botswana,‌ Marokko,‌ Mozambique,‌ Rwanda,‌ Sydafrika,‌ Tanzania,‌ Zimbabwe,‌ Sydamerika,‌ Argentina,‌ Brasilien,‌ Chile,‌ Colombia,‌ Galapagos,‌ Ecuador,‌ Peru,‌ Uruguay,‌ Mexico,‌ Indien,‌ Mexico City,‌ Oaxaca,‌ Yucatán,‌ Tulum,‌ Chiapas,‌ Costa Rica,‌ Mellemamerika,‌ Zanzibar,‌ Panama,‌ Belize,‌ Guatemala,‌ Honduras

Rejseformer:‌‌ Kultur og eventyr,‌ Natur og safari,‌ Skiferie

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.