• Alice Springs, Northern Territory, Australien
 • Den gamle telegrafstation i Alice Springs
 • Alice Springs huser mange gode gallerier med anerkendte aboriginer kunstnere
 • Glen Helen Gorge ved Alice Springs i Australiens Northern Territory
 • Besøg De Flyvende Læger i Alice Springs
 • I australien finder der flere forskellige papagøjearter
 • Galleri med aboriginal kunst i Alice Springs
 • Café i Alice Springs
 • Aboriginer tegner i jorden i Desert Park, Alice Springs

Rejser til Alice Springs, Australien

Langt ude på landet i Northern Territory - og tæt på smukke MacDonnell Ranges

Midt i den australske ørken

Håndplukkede udflugter i outbacken

Udvalgte hoteller i Alice Springs

Spektakulære Glen Helen Gorge

The Alice Springs Desert Park

Læs mere

Alice Springs ligger midt i den australske ørken. Alice Springs er det naturlige centrum for outbackens kvægstationer og aboriginernes landsbyer og et godt udgangspunkt for ture i den røde outback og til Ayers Rock.

Det hele startede med en telegrafstation til at forbinde Australien med resten af verden. Alice Springs blev opkaldt efter telegrafisten kone, og vi anbefaler, at I kigger forbi den gamle telegrafstation, hvor I får et fint indblik i, hvordan det hele begyndte.

I dag er Alice Springs den største by inden for en radius af 1.500 km. I er på landet, langt ude på landet. Livet leves roligt og alt foregår i adstadigt tempo, især om sommeren når heden og fluerne holder folk og fæ indendørs.

Regatta uden bund i bådene

Rejser til Alice Springs kan give et fint indblik i Australiens folkesjæl. Alice Springs brydes af floden Todd, men der er sjældent vand i. Den årlige Todd River Regatta, der er en stor begivenhed, foregår derfor i bundløse både med benene som drivkraft. Er jublen så stor, hvis der endelig er vand? Nej, så udsættes regattaen. Det flydende køres ned i form af øl i stedet.

Oplevelser i Alice Springs

Blandt oplevelserne i Alice Springs er en ballontur i solopgangen uendeligt smuk! I kan også besøge De Flyvende Læger, Royal Flying Doctors, og støtte med køb af en kop kaffe og et par souvenirs. Her handler det mere om princippet end om selve oplevelsen, der er set større. En meget rørende oplevelse er The Kangaroo Sanctuary, hvor I kan følge det store arbejde med at redde og pleje bl.a. trafikramte kænguruer og ikke minst deres forladte unger. 

MacDonnell Ranges 

Bag Alice Springs knejser MacDonnell Ranges. Langs bjergene gemmer sig små vandhuller med fint hvidt sand omkranset af palmer og slanke, hvidstammede spøgelseseukalyptus. I kan med fordel afsætte en hel dag til at opleve den specielle natur. Tag på tur gennem slugter og kløfter, tag gerne badetøj med til en svalende dukkert. 

Sidste stop inden vejen løber ud i sandet er ved Glen Helen Gorge. Er I på kør selv-rejse på vej mod Ayers Rock, anbefaler vi, at I spiser frokost her, primært fordi det er sidste stop, inden outbacken for alvor tager over. Fra Glen Helen kan I så fortsætte ad Mereenie Loop, en typisk australsk outback vej 172 km gennem bushen til Kings Canyon. Turen kræver en 4WD, men giver fuld valuta på opleveleskontoen. Og den kan selvfølgelig også gøres modsat vej. 

Aboriginernes landsbyer i outbacken

I landsbyer uden for Alice Springs er flere små aboriginersamfund. Her forsøger man at bevare de traditionelle værdier, finde fodfæste og på bedste vis tilpasse sig den nye verden. Mange af aboriginernes mest anerkendte kunstmalere kommer herfra. Se deres kunst på Alice Springs mange gallerier.

The Alice Springs Desert Park

I "The Alice Springs Desert Park" kan I få et nærmere kendskab til den lokale flora og fauna. Her er der mulighed for at komme forholdsvis tæt på bl.a. den store røde kænguru, der kun lever i bushen, emuer samt flere papegøjearter. Derudover er der aboriginere, der informerer om deres måde at overleve i ørkenen, om forskellige former for føde, samt hvordan de udnytter planter som medicin. Endvidere er der en bygning, hvor alle de dyr, der er aktive om natten ses, dyr der stort set er umulige at se i naturen. Helt klar et besøg værd inden turen går videre til Ayers Rock og Kings Canyon.

Udvalgte rejser til Alice Springs

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Få hjælp til rejsen til Alice Springs

Nyhavn Rejsers rejserådgivere er eksperter i rejser til Australien. De har personligt testet og nøje udvalgt oplevelser i Alice Springs i Northern Territory i Australien. Kontakt dem og lad dem sammensætte en rejse til Australien ud fra netop det, I gerne vil opleve. Ring 33 18 88 54

Kundetilfredshed

99% Er glade for os som rejsearrangør
93% Vurderer vores service som god eller fremragende
97% Vil anbefale os til venner og familie
Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vejledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv. Vi tager os god tid til at lære jer at kende, så I er sikre på, at alle jeres behov bliver imødekommet. Og jeres rejse planlægges ned til mindste detalje for at sikre, at alting går op i en højere enhed. Derfor vender vores kunder tilbage til os igen og igen.
Baseret på 11.119 besvarelser

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.