Xl Hawaii Kauai Arial View Coast Beach Blue Water

Guide

Aloha! Stor guide til Hawaiis smukkeste øer

Vores 6 favorit-øer

Hawaii

Aloha! ”Min kærlighed til dig” er en hilsen, du møder overalt på Hawaii. Det lille ord er indbegrebet af den helt særlige afslappede og hjertevarme atmosfære, som alle Hawaii-øerne har til fælles.

Men her hører ligheden mellem øerne op. Når det kommer til natur, resorts, badestrande og aktiviteter er Hawaiis øer vidt forskellige.

Så hvor får du de oplevelser, du drømmer om? Vores guide giver dig svaret.

Small Hawaii Maui Hana Maui Resort Couple On The Beach
Strand, snorkling og skildpadder

Maui

Skal der bades, så skal du til Maui. Øen er centrum for alt, hvad der har med vand at gøre. Særligt på sydkysten er Mauis strande i en klasse for sig med rige, velbevarede koralrev og et mylder af tropiske fisk, havskildpadder og de ufarlige revhajer.

Det er samtidig ud for Maui, at du kan snorkle ved et af Hawaiis rigeste marinereservater, vulkankrateret Molokini.

“Forholdene er formidable for enhver form for surfing – inklusiv wind- og kitesurfing – og i hvalsæsonen (allerbedst januar-marts) passerer adskillige flokke af migrerende hvaler forbi, som du kan opleve på hvalsafari.”
Maria Andkær Øien, Rejserådgiver
XL Hawaii Maui Hana Maui Resort Arial View
Hana Maui Resort på Maui

Her skal du bo på Maui

Mauis østside er langt den mest autentiske. Mit favorithotel er Hana Maui Resort 4+*, et idyllisk lille resort, hvor I bor i romantiske bungalows for enden af Hawaiis smukkeste kørerute, Hana Road, og samtidig tæt på en af Hawaiis fredeligste strande med sublim snorkling.

Xl Hawaii Kauai Na Pali Coast Sunset Sail
Action i regnskoven

Kauai

Kauai er den af Hawaii-øerne, hvor vejret er mest omskifteligt. Til gengæld bliver du belønnet med et guddommeligt intenst, grønt landskab og en regnskov, der for længst har sejret over civilisationen. Oplev det eksempelvis på en helikoptertur over Waimea Canyon, hvor naturen er så vilter og ufremkommelig, at den aldrig er blevet betrådt af mennesker.

Kauai indbyder til masser af action med vandre- og cykelture til vandfald og kløfter, zipline gennem regnskoven og sejlture med kajak eller katamaran blandt flyvefisk og delfiner. Lej en bil, så kommer du nemt rundt til det hele.

Xl Hawaii Kauai Koloa Landing Resort Pool Waterfall Parasol
Koloa Landing Resort 4*

Her skal du bo på Kauai

Gå efter et resort på den sydlige del af øen, hvor strandene er bedst og vejret mest stabilt. Eksempelvis Koloa Landing Resort 4*, hvor du kan bo i alt fra hyggelige studios til store lejligheder med eget køkken og samtidig nyde godt af øens lækreste poolområde.

XL Hawaii Oahu Kualoa Ranch Jurassic Valley
Shopping og storbyliv

Oahu

Når du går blandt designerbutikkerne i Honolulu, kan du nemt komme til at tro, at du går på 5th Avenue i New York. Men du må gøre dig umage for at komme helt ned i hawaiianernes adstadige tempo, og det bringer et smil på læben, hver gang de lokale politifolk slentrer forbi iført shorts og klipklappere.

Oahu er også øen, hvor du kan opleve historiens vingesus ved Pearl Harbor og den tidligere hawaiianske kongefamilies residens. Rejser du med børn, så gå heller ikke glip af Kualoa Ranch, hvor bl.a. Jurassic Park-filmene er indspillet.

Small Hawaii The Surfjack Poolside
The Surfjack Hotel & Swim Club 4*

Her skal du bo på Oahu

Området omkring Waikiki Beach myldrer med spændende hoteller, men se dig godt for – det er ikke alle steder, standarden lever op til beliggenheden. Et af de bedste hoteller er The Surfjack Hotel & Swim Club 4*, der har en unik retro-atmosfære og et innovativt køkken.

“Honolulu er på en og samme tid amerikansk storbyjungle og polynesisk laissez-faire, og du oplever det allerbedst ved Waikiki Beach, hvor de moderne højhuse glider direkte over i strandens sand og surfbølger.”
Maria Andkær Øien, Rejserådgiver
XL Hawaii Big Island Kee Beach With Tall, Lush Mountains Of The Na Pali Coast
Det ultimative eventyr

Big Island

Big Island er på alle måder ekstremernes ø. De endnu aktive vulkaner både gøder jorden og lægger den øde, så du bliver mødt med en næsten ubegribelig kontrast af golde lavalandskaber og tæt, frodig regnskov, hvor vegetationen kun hist og her holdes stangen af skjulte søer og vandfald.

Egen bil – og allerhelst 4WD – er obligatorisk, og det samme er et par robuste vandresko, for her er du helt i naturens vold.

Stig til vejrs med helikopter for at komme helt tæt på vulkanerne, eller synk ned i dybderne med snorklemasken på, og se djævlerokkerne danse ballet rundt om dig.

Xl Hawaii Hotel Mauna Kea Beach Hotel Pool And Beach
Mauna Kea Beach Hotel 4*

Her skal du bo på Big Island

Big Island er – som navnet antyder – den største af Hawaii-øerne, men der er kun ganske få gode badestrande. Mauna Kea Beach Hotel 4* ligger ud til en af de bedste med fint, hvidt sand, mageløs udsigt og både tennis- og golfbaner i baghaven.

Xl Hawaii Molokai Beach Sea Sand Nature
Den venlige ø

Molokai

Den lille ø Molokai er nabo til Maui og besøges kun af ganske få. Naturen er komplet uberørt med grønne, idylliske landskaber og de stejle, vulkanske bjerge som et allestedsnærværende bagtæppe. Måske er det de smilende, hvide bugter, der har givet Molokai tilnavnet “den venlige ø”. 

På øens nordside ligger landsbyen Kalaupapa, der tidligere var hjemsted for en koloni af spedalske, som på grund af deres smitsomme sygdom blev udstødt og levede her i komplet isolation. I dag er den naturskønne ø naturligvis smittefri. 

Oplev Molokai fra oven

Smukke Molokai kan opleves fra luften på en helikoptertur fra Maui, hvor I flyver over spektakulære kløfter, bjerge og dale, rå kyster og kæmpe vandfald. I kan opleve Molokai til fods på dette 8-dages yachtcruise.

Shutterstock 567980734
Uspoleret og øde

Lanai

Lanai er endnu mere øde end Molokai. Ifølge en sejlivet polynesisk myte var øen nemlig oprindeligt beboet af frygtindgydende, menneskeædende ånder, og det har medført, at den først meget sent blev befolket, da hawaiianerne ikke turde bosætte sig der. I dag er øens befolkning stadigvæk ikke større end en lille dansk landsby.

Det giver plads til helt uspolerede naturområder – ikke mindst efter øens omfattende ananasproduktion er lukket ned. Der er ikke et eneste lyskryds på øen, og flere steder kan du kun komme frem med firhjulstrækker. Samtidig er snorklingen fænomenal med Hawaiis største koralrev ud for Lanais vestkyst.

XL Hawaii Sheraton Kauai Resort, Kauai Massage On Lanai

Her skal du bo på Lanai

Der er flere eksklusive (og meget dyre) luksusresorts på Lanai, flere af dem med verdensklasses golfbaner i baghaven. Den mest spektakulære måde at opleve Lanai på er fra søsiden, eksempelvis på et krydstogt med et mindre krydstogtskib, der kan tage dig til øens mest ufremkommelige bugter.

Maria Oiden

Rejserådgiver

Maria Andkær Øien

Maria Oiden

Maria har over 20 års erfaring i rejsebranchen og har udforsket hendes ekspertområder mange gange – både med og uden børn. Marias lokalkendskab på hendes mange ekspertområder er stort, og hun er ekspert i at tænke i spændende og nye kombinationer.

Hun ved derfor præcis, hvordan hun skal bruge sin tid og passion på at finde frem til netop den destination og de udflugter, der bedst opfylder jeres behov og ønsker.

Når Maria selv rejser, er luksus og naturoplevelser vigtige for hende, lige som hun også holder af at opleve det lokale liv og autenticiteten der, hvor hun rejser. Hun er glad for at besøge bl.a. Hawaii og Seychellerne og tager gerne både på generationsrejser og rejser med veninderne. Det er vigtigt for hende, at der er noget for alle på rejsen, og det går igen, når hun planlægger rejser. Her skinner hendes positivitet og kreativitet også altid igennem.

Destination:‌‌ Det Indiske Ocean,‌ Maldiverne,‌ Seychellerne,‌ Mauritius,‌ Thailand,‌ Hawaii,‌ Europa,‌ Grønland,‌ Grækenland,‌ Portugal,‌ Tyrkiet,‌ Arktiske områder

Rejseformer:‌‌ Strand og luksus

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.