Xl French Polynesia Bora Bora Aerial View Lagoons

Guide

Fransk Polynesien: Den ultimative guide til den ultimative rejse

Komplet guide til dig

Fransk Polynesien

Fransk Polynesien i Stillehavet er stedet, hvor du kan udleve selv dine vildeste bountydrømme. De 118 paradisiske småøer overgår ganske enkelt alt, hvad du før måtte have set og oplevet. Det lyder lidt storladent – men er der et sted, hvor vi med rette kan tage alle superlativer i brug, så er det her.

Alligevel slår ordene ikke helt til. For der er jo mange steder i verden, der kan bryste sig af en fascinerende kulturarv, smittende livsglæde og paradisisk natur. Hvad er det helt konkret, Fransk Polynesien kan, som du ikke kan opleve nogen andre steder? Og helt ærligt. Er det den lange rejsetid værd?

Det får du svaret på her.

XL French Polynesia Man People Culture Sea

Hurtige facts om Fransk Polynesien

De 118 øer er fordelt mellem fem øgrupper, som kaldes for Marquesas-øgruppen (i nord), Selskabsøerne, Tuamotuøerne (i midten), Australøerne (i syd) og Gambierøerne (i sydøst). Mens der kun bor nogle hundrede eller nogle snese indbyggere på mange af øerne, er omkring halvtreds af øerne ubeboede.

Ankom i kanoer af træ og siv

Man mener, at de første beboere var frygtløse søfarere, som ankom mellem år 500 f.kr. og 500 e.kr. i dobbeltkanoer bygget i træ og flettede siv. Måske fra Sydøstasien. Siden tidernes morgen har brugen af kanoer været en forankret del af polynesiernes traditioner, og der er ikke en lagune i Fransk Polynesien, hvor du ikke kan se en kano glide forbi i horisonten. Befolkningen bruger kanoen til transport, fiskeri og almindelig hygge og tidsfordriv.

3 ting du (måske) ikke vidste, at Fransk Polynesien er kendt for

 

  • Paul Gaugin: Den franske kunstmaler Paul Gauguin opholdt sig på Tahiti og Marquesas-øerne i slutningen af 1800-tallet, hvor han malede flere af sine berømte malerier med polynesiske motiver.
  • Kon-Tiki: Det var på atollen Raroia i Tuamotu, at den opdagelsesrejsende Thor Heyerdahl afsluttede Kon-Tiki-ekspeditionen i 1947.
  • Mytteriet på Bounty: Det var efter afsejling fra Papeete på Tahiti, at Fletcher Christian og hans medsammensvorne i 1788 begik mytteri om bord på det britiske ekspeditionsskib HMS Bounty. Mytteristerne bosatte sig siden hen på Tahiti og Pitcairn, hvor deres efterkommere også bor i dag.

Vil du vide mere om Fransk Polynesiens geografi og historie? Så kan du læse alt her.

XL French Polynesia Beach Sea Palm Tree Boat
Start ferien på hovedøen

Tahiti

Du vil typisk starte din rejse i Fransk Polynesien på hovedøen Tahiti, hvor du eksempelvis kan bo på InterContinental Tahiti Resort & Spa 4*, der er et super udgangspunkt for at udforske øens hovedstad Papeete. Nøjes med at afsætte et par dage til at opleve bylivet her, for det rigtige Fransk Polynesien skal opleves på de mindre og mere uberørte øer som Bora Bora, Moorea og Taha’a samt på Marquesas-øerne!

XL French Polynesia Tahiti Papeete Intercontinental Tahiti Resort And Spa Aerial View
InterContinental Tahiti Resort & Spa med Moorea i det fjerne
Så smukt som et drømmesyn

Bora Bora

Bora Boras lagune er et rent snorkel- og dykkerparadis med revhajer, rokker, skildpadder, koralrev og store stimer af farverige fisk. Havet er turkisblåt, vandet er stille og kontrasten til frodigheden på land får dig til at glemme alt andet i verden. Det er ren meditation.

Udforsk også øen i en 4WD gennem vulkanlandskabet og forbi det 700 meter høje Mount Otemanu, der troner mod himlen som en grøn kegle.

XL French Polynesia Bora Bora Shark And Ray Safari Stingray Animals

Her skal du bo på Bora Bora

Sofitel Bora Bora Private Island 4+ ligger på en lille, privat ø i lagunen med bungalows på pæle i vandet og inde på stranden. Glæd dig til at nyde total afslapning, forkælelse og romantiske middage under stjernerne. For ikke at tale om udsigten!

XL French Polynesia Bora Bora Sofitel Private Island Hotel Luxury Villa Ocean View
Sofitel Bora Bora Private Island
Et mekka af grønt og blåt

Moorea

Øen Moorea byder på frodige omgivelser med gamle vulkaner, dale og de smukkeste, eksotiske frugtplantager, der kan duftes i miles omkreds. Med deres op til 1.700 højdemeter hører Mooreas vulkaner ikke til verdens største, men de er ikke desto mindre imponerende, og det er i den grad natursceneriet, du skal udforske på øen. Eksempelvis fra ladet af en truck med en lokal guide. Hvis du altså kan løsrive dig fra den guddommelige lagune?

XL French Polynesia Moorea With Rotui Mountain Cook's Bay And Opunohu Bay Landscape Nature

Her skal du bo på Moorea

På Sofitel Moorea Ia Ora Resort 4*. Sandet er kridhvidt, vandet er krystalklart, og palmerne svajer, som palmer skal. Koralrevene gemmer sig som gråblå skygger lige under havoverfladen.

XL Sofitel Moorea French Polynesia Aerial View Of Hotel And Pool
Sofitel Moorea La Ora Resort
Vaniljeøen ved verdens ende

Taha’a

Den værdifulde vaniljeorkidé gror lystigt i regnskovens fugtige skygge på øen Taha’a, der hvert år producerer 25 tons ren vanilje svarende til 70-80 procent af Fransk Polynesiens samlede vaniljeproduktion. Én af producenterne er Brian Hansen fra Ballerup, og han tager gerne imod besøg.

Taha’as arkæologiske levn vidner om en dramatisk fortid med stor rigdom og derfor også gentagne krige med nabokongerne op igennem 17- og 1800-tallet. Og mellem lagunens fortryllende koraller kan du møde alt fra muræner og hajer til enorme napoleonsfisk.

XL French Polynesia Tahaa Vahine Island Private Resort Beach Canoeing

Her skal du bo på Taha’a

Du skal bo på Vahine Island 3*, der ligger på en af koraløerne i lagunen omkring Taha’a. Vahine Island er med sine kun ni bungalows og intime stemning lidt af en usleben diamant. Der findes langt mere luksuriøse hoteller i Fransk Polynesien, men ingen steder oplever du en lignende autentiske stemning og ro, som går lige i hjertet.

XL French Polynesia Tahaa Vahine Island Private Resort Bungalow Ocean
Fransk Polynesien for viderekomne

Marquesas-øerne

Marquesas-øerne er for dig, der allerede har set Bora Bora og Moorea og vil endnu længere væk fra alfarvej – hvis man altså kan tale om alfarvej på så unikt et rejsemål?

Rejs eksempelvis i fodsporene på Paul Gauguin til øen Hiva Oa, hvor han boede og malede nogle af sine mest kendte malerier. Eller besøg den største af Marquesas-øerne, Nuku Hiva! Begge øer er spækket med gudesmuk natur og historiske steder, der bare venter på at blive udforsket – eksempelvis i 4WD, til fods eller på hesteryg.

Xl French Polynesia Marquesas Islands Boats Mountains Nature

Her skal du bo på Hiva Oa

Det er ganske let at vælge, hvor du skal bo på Hiva Oa. Eneste hotel på øen er nemlig Hotel Hiva Oa Hanakee Pearl Lodge 3*. Du bor i en af de kun 14 bungalows på højdedraget over landsbyen Atuona med fantastisk udsigt til Temetiu-bjerget og bugten Traitor’s Bay, og hver dag kan du tage på nye, spændende eventyr.

XL French Polynesia Hiva Oa Hanakee Pearl Lodge Bungalow Aerial View Palmtree
Hotel Hiva Oa Hanakee Pearl Lodge

Her skal du bo på Nuka Hiva

Navnet Hotel Nuku Hiva Keikahanui Pearl Lodge 3* er måske ikke det mest mundrette, men det er da også det eneste, der ikke er enkelt og lige til på dette hotel. Rustikke bungalows gemmer sig perfekt i den tropiske have med udsigt over havet og den fine, sorte sandstrand, som venter for foden af hele herligheden.

XL French Polynesia Nuku Hiva Keikahanui Pearl Lodge Outdoor Pool
Hotel Nuku Hiva Keikahanui Pearl Lodge

3 ting, du skal have med hjem fra
Fransk Polynesien

Fransk Polynesien er ikke ligefrem et shoppemekka, men der er tre souvenirs, som øgruppen er særligt kendt for:

  • Tahiti-perler: Verdens mest eksklusive kulturperler dyrkes på perlefarme i Fransk Polynesien, som gerne tager imod besøgende – også selv om du ikke har intention om at købe noget.
  • Tatovering: Er måske ikke øverst på din liste over ting, du skal have med hjem fra Fransk Polynesien. Men tatoveringen blev efter sigende opfundet på øen Marquesas, og mange besøgende vælger at få en stammetatovering, der udfærdiges på traditionel vis med nål og træhammer.
  • Polynesisk vanilje: Et af de mest eftertragtede krydderier i verden er polynesisk vanilje. Så meget, at kiloprisen nu matcher prisen på sølv. En enkelt vaniljestang er til gengæld nok til mange års vaniljesukkerforbrug. Køb din vanilje hos danske Vanilje-Brian på øen Taha’a. Dine vaniljekranse bliver aldrig de samme igen!
Guide Fransk Polynesien Kort 2

Hvornår skal du rejse til Fransk Polynesien?

Du kan rejse til Fransk Polynesien hele året, og det tager cirka et døgn at flyve dertil. Den hurtigste rute går med det lokale flyselskab Air Tahiti Nui via Los Angeles.

Vejret i Fransk Polynesien er mest stabilt fra maj til december, om end sommermånederne kan være lidt kølige. Der falder mest nedbør i den grønne sæson fra januar til februar. Til gengæld er naturen frodig og blomstrende.

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.