Xl Mexico Oaxaca Monte Alban 2

Guide

Mexico opleves med hjertet

Rejser til Mexico åbner for en fascinerende mangfoldighed

Velkommen til Nyhavn Rejsers Mexico. Til olmekernes, aztekernes og mayaernes Mexico. Til de spanske koloniherrers Mexico. Og til det moderne Mexico. Til farver, magi og betagende natur.

Mexico er en smeltedigel af traditioner og livsanskuelser skabt gennem en farverig, voldsom og fascinerende historie.

Xl Mexico Chichen Itza Sculpture

Guder, pyramider og ofringer

Den dag i dag ofres høns til guderne inde i katolske kirker. Duften af tequila, grannåle og røgelse blander sig i et religiøst virvar, mens man forsøger at forstå.

Ved de enorme pyramider fyldes man af respekt, når man hører om de gamle kulturers astronomiske indsigt og ser de ufattelige bygningsværker. Og man gyser samtidig ved tanken om tusinder og atter tusinder af menneskeofringer, fordi solguden havde brug for blod i sin evige kamp mod underverdenen.

Barskt? Ja, men for aztekerne var det en kamp for at verden fortsat skulle bestå. Og solen er kilde til liv, høst og overlevelse.

Kolonitiden i Mexico

Senere kom spanierne, og igen mærker man de modsatrettede følelser i sig. På de storslåede pladser nyder man kolonitidens smukke paladser og katedraler. Men man ved samtidig, at lige her lå indianernes templer også. En ny magt tog over, den gamle blev lagt i grus, og hvem er det nu, der er den gode og den onde?

En ny magt tog over, den gamle blev lagt i grus, og hvem er det nu, der er den gode og den onde?

Xl Mexico Woman Selling Vegetables On Market

Det moderne Mexico

I det moderne Mexico mødes du af livsglæde og gæstfrihed. Her leves det gode liv, og det kan godt være, at bussen ikke kommer til tiden, men det glemmer du, når mariachi-orkestret spiller, og det mexicanske køkken leger med dine smagsløg.

Xl Mexico Misol Ha Waterfall 2

Forunderlig natur

Mexicos natur er lige så fuld af kontraster. Her er dramatiske kløfter med isolerede indianersamfund og floder, hvor man sejler mellem krokodillerne.

Her er gold ørken og tæt regnskov med brøleaber og tukaner. Her er storbyer i flere kilometers højde og små fiskerbyer ved den caribiske kysts endeløse strande og krystalklare vand.

Oplevelser på rejser til Mexico

Nedenfor kan du læse lidt om de vigtigste områder i Mexico. Få inspiration og tal med vores Mexico-eksperter.

Xl Mexico Mexico City El Zocalo

Mexico City

Pladser og paladser, charmerende kvarterer, skønne restauranter, sprudlende musik og aztekernes flydende haver. Glæd jer også til de imponerende arkæologiske minder i Teotihuacán med Solpyramiden og Månepyramiden, hvor mennesker blev til guder. Velkommen til Mexico City og et vidunderligt kaos.

Taxco

Omegnen omkring Mexico City byder på et stort antal udflugtsmuligheder. Mod øst ligger Cholula de Rivadavia, Kirkernes By, og Puebla, Englenes By. Mod syd venter sølvbyen Taxco, en af de mest charmerende og populære byer i hele Mexico.

Stillehavskysten

Mexicos kyst mod Stillehavet er for skildpadder, fisk og andre badedyr. Der er fest og neonfarver i Acapulco. Og der er sol og surf i Puerto Escondido suppleret af et spændende skildpaddecenter, naturoplevelser i mangroven og fascinerende havfiskeri

XL Mexico Chihuahua Copper Canyon Chepe Train (2)

Kobberkløften

Kløfterne i Barranca del Cobre er flere gange større end Grand Canyon. Se nogle af Mexicos højeste vandfald som La Cascada de Basaseachi på 300 meter.

Mød tarahumara-indianere, der løber 240 km, mens de sparker til en trækugle(!). Og lad toget El Cheper bringe dig gennem det fantastiske sceneri.

Oaxaca og Monte Alban

Oaxaca er masser af original charme og atmosfære. De 16 etniske grupper lever med hver deres traditioner, og her er høje bjerge, nogle af verdens dybeste grotter, skønne strande, jungle og et af Mexicos arkæologiske højdepunkter, ruinerne af zapotekerbyen Monte Alban.

Chiapas

Velkommen til Chiapas. Til indianerland og storslået natur som Sumiderokløften, vandfaldene Agua Azul og Misol Ha samt tæt regnskov med brøleaber, tucaner og meget mere.

Oplev indianerne ofre til guderne inde i kirken i San Juan Chamula og de imponerende tempelkomplekser i Palenque, Yaxchilan og Bonampac.

Xl Mexico Yucatan Riviera Maya Ruins Tulum

Yucatán

Halvøen Yucatan i Mexico er et eldorado for jer, der søger kulturskatte og naturoplevelser.

En perlerække af fabelagtige seværdigheder ligger blot få timer fra nogle af Caribiens bedste strande.

Chichén Itzá med den fjerklædte slange, Uxmal med troldmandens pyramide, Calakmul i Slangens Kongerige, Coba …

Fortidens byer ligger strøet ud over Yucatán. Og nutidens byer som hvide Merida og gule Izamal er ikke mindre spændende. Har I tid, så dyk ned i de imponerende Cenotes-vandhuller.

Mexicos Caribiske Kyst

Endeløse strande fra Isla Mujeres i nord over Isla Holbox med hvalhajerne og trendy Playa del Carmen.

I Tulum venter den 10 km lange og uspolerede strand på at forkæle jer med frem og caribisk sol. Hvor alle de andre er henne?

Måske er de i det store vådområde Sian Ka'an, i en af de mange naturparker eller ude at se på mayaruiner?

Xl Guatemala Tuesday Market In Chichicastenango

Kombiner med Guatemala

Gå i mayaernes fodspor og kombiner Mexico med Guatemala. Oplev de kæmpe Tikal-ruiner og Atitlansøen, noget af Latinamerikas smukkeste natur. Gå på opdagelse på Chichicastenango-markedet, og mød farverige indianere og messende imamer. Og smil, hvis du får en gris på skødet i bussen.

Gå på opdagelse på Chichicastenango-markedet, og mød farverige indianere og messende imamer. Og smil, hvis du får en gris på skødet i bussen.

Nyhavn Rejsers Mexico

Mexico var et af de første rejsemål, Nyhavn Rejser tilbød efter starten i 1988, og I har derfor adgang til en unik erfaring hos vores rejsekonsulenter.

De har lagt de bedste ruter til det kæmpe lands største oplevelser og udvalgt hoteller med en kvalitet, de selv kan stå inde for.

Foretrækker I at rejse på egen hånd, hjælper vi med at planlægge alle detaljer inklusive transport.

Tager I med på en af vores rundrejser, er det med en erfaren Mexico-ekspert ved jeres side hele vejen – privatchauffør, lokal guide eller dansk rejseleder.

Tal med vores rejsekonsulenter om det, I gerne vil opleve, og hvordan I gerne vil rejse. Så skræddersyr de en rejse til jer.

Og vær forberedet på, at når I rejser til Mexico, siger I ikke farvel den sidste dag, men på gensyn! Der er så meget at opleve. Også meget mere, end I har kunnet læse om her.

Se vores rejser til Mexico

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Mexico

Vores rejserådgivere har rejst rigtig meget i Mexico. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.