XL Australia Outback Kangaroo Herd Animals Sunset
Hvornår er det bedst at rejse til Australien?

Vejret i Australien

Det bedste rejsetidspunkt i Australien

Australien ligger på den sydlige halvkugle – det betyder at de danske vintermåneder er sommer  Down Under. Dermed ikke sagt, at det er her vejret er bedst alle steder i det enorme land, som strækker sig over hele syv klimazoner - med tørtid, tropisk regntid, og store forskelle mellem syd, nord, vest og øst. Men bare rolig. Alt dette er faktisk en rigtig god nyhed.

Australiens størrelse betyder nemlig, at I kan rejse til landet året rundt - og altid ramme den perfekte årstid, hvis I sigter efter de rigtige steder i sæsonen. Og omvendt kan I rejse i præcis den sæson, der passer bedst til de oplevelser, I drømmer om. Jeres rejserådgiver hjælper jer naturligvis med at sammensætte den rigtige rejse – men læs også med her, hvor vi giver et overblik over vejret og de bedste rejsetidspunkter i Australien.

Xl Australia Beach Surfer

Vejret i Australien - kort fortalt

Tropisk, subtropisk og tempereret klima

Med hele syv klimazoner er Australien lidt af en mundfuld, når det kommer til vejret. Kort sagt kan man sige, at landet har ørkenzone i største del af indlandet, omgivet af et bælte af græsland – en overgangszone, der fører ud mod kystområderne, hvor der er tre vigtige klimazoner, som er de vigtigste at kende: Tropisk klima i nord. Subtropisk i sydlige Queensland. Og et mere tempereret klima mod syd og sydøst med storbyerne.

Det betyder, at de nordlige stater og områder typisk har varmt vejr året rundt fordelt på regntid og tørtid, mens de sydlige stater oplever flotte somre og køligere vintre med fire årstider, som minder mere om det, vi kender fra Europa.

Omskifteligt vejr og lokale forskelle – hør med jeres rejserådgiver

Der er dog mange lokale afvigelser og forskelle fra det store billede - Sydney har f.eks. et mildt kystklima og er faktisk et godt rejsemål året rundt. Og regntiden starter gerne sent i det nordlige Queensland, hvor december for det meste er en god måned i bl.a. Cairns og Port Douglas.

Derudover har klimaforandringer efter alt at dømme medvirket til at forskyde og ændre vante vejrmønstre – som så mange andre steder, oplever Australien i stigende grad mere uforudsigelige vejrforhold lokalt, som I bør tage forbehold for, når I planlægger jeres rejse.   

Xl Australia Sydney Helicopter View Sydney Harbor

Vejret i det sydlige Australien og storbyerne

Australiens tempererede klimazone omfatter kystområderne i New South Wales med bl.a. Sydney, staten Victoria med Melbourne, Great Ocean Road, East Gippsland og Phillip Island, samt Tasmanien og det meste af South Australia med Adelaide, Kangaroo Island og Eyre Peninsula. I disse områder har året fire årstider med forår, sommer, efterår og vinter – blot med modsatte fortegn, end hjemme i Danmark.

Sydney har et behageligt og tempereret kystklima hele året - med mere end 330 solskinsdage hvert eneste år – og byder sommeren fra december til februar på gennemsnitlige dagtemperaturer på omkring 25-28 °C. 

Melbourne er kendt for et mere omskifteligt vejr – her byder sommeren på gennemsnitlige dagtemperaturer på 21-23 C med mildt vejr i foråret og efteråret samt køligere vintre med dagtemperaturer på 11 C.

Vejret i Sydney

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
25° C
24° C
23° C
21° C
18° C
15° C
15° C
16° C
18° C
21° C
22° C
24° C
Nedbør i mm.
131 mm
126 mm
164 mm
133 mm
101 mm
140 mm
56 mm
99 mm
65 mm
88 mm
116 mm
85 mm
XL Australia Tree

Vejret i det nordlige Australien

Store dele af det nordlige Australien ligger i tropiske og subtropiske klimazoner. Den øverste del af Northern Territory, herunder Darwin, Kakadu og Arnhem Land samt Kimberley i Western Australia ligger i den tropiske del, mens den nordlige del af østkysten og dele af indlandet i Queensland ligger i den subtropiske klimazone.

I  denne del af Australien er vejret opdelt i regntid (november til april) og tørtid (maj til oktober) – I Darwin kan I f.eks. forvente høj luftfugtighed med skiftende regnskyl og storme i regntiden, mens tørtiden eller den lokale vinter, som ligger i de danske sommermåneder, byder på tørre og solrige dage med milde nætter. 

Nationalparkerne Kakadu, Arnhemland, Katherine og i The Kimberleys Western Australia er primært tilgængelige fra slut marts til medio november.

Vejret i Darwin

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
29° C
28° C
29° C
29° C
28° C
26° C
24° C
25° C
28° C
29° C
29° C
30° C
Nedbør i mm.
420 mm
380 mm
280 mm
100 mm
30 mm
10 mm
10 mm
10 mm
20 mm
60 mm
140 mm
280 mm
Small Australia Early Morning Light In The Simpson Desert, Kata Tjuta (The Olgas)

Vejret i ørkenen og det vestlige Australien

Alice Springs er altid et godt pejlemærke for Australiens røde hjerte – outbacken og de enorme halvtørre og tørre ørkenområder i centrum af landet. Her er vi langt ude på landet. I ekstremernes land. Med glohede somre og kolde vintre, der byder på frostgrader om natten. Klimaet er generelt tørt og solrigt året rundt og dagtemperaturerne varierer fra 40°C om sommeren til mellem 16°C og 24°C om vinteren.

Western Australia findes der en lang række klimazoner og forskellige vejrforhold – fra tropisk klima i nord til ubeboede ørkenområder mod vest, hvor temperaturen svinger fra meget varmt til meget koldt. 

Perth i sydlige Western Australia er vinter og størst nedbør mellem maj og september. Februar er normalt den varmeste måned i året, med en gennemsnit temperaturer på omkring 30 °C.

Vejret i Alice Spring

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
29° C
28° C
25° C
20° C
15° C
12° C
11° C
16° C
20° C
23° C
26° C
28° C
Nedbør i mm.
40 mm
30 mm
50 mm
20 mm
20 mm
20 mm
20 mm
10 mm
10 mm
20 mm
30 mm
30 mm

Vejret i Perth

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
27° C
27° C
24° C
21° C
17° C
15° C
14° C
15° C
16° C
20° C
23° C
25° C
Nedbør i mm.
10 mm
10 mm
10 mm
40 mm
70 mm
140 mm
130 mm
110 mm
80 mm
30 mm
20 mm
10 mm
XL Australia Lighthouse
REJSEFORSLAG EFTER MÅNED

Sæsonerne i Australien

November til marts – sommerhalvåret i Australien

I de danske vintermåneder er det sommer i Australien – og her anbefaler vi gerne det centrale, sydvestlige og sydlige Australien, hvor f.eks. Sydney, Melbourne, Adelaide og Tasmanien byder på godt vejr med temperaturer over de 20 C i november, januar, februar og marts, mens det nordlige Australien med bl.a. Cairns og Darwin på denne årstid er væsentligt varmere med store mængder regn.

Vi anbefaler også Uluru, Perth & det sydlige Western Australia samt det sydlige Queensland på denne årstid.

December til februar er højsæson i Australien – det er også her de lokale aussies holder sommerferie fra jul og til og med januar. Det betyder masser af liv, festivaler og markeder, men det betyder også, at man skal være i god tid, hvis man vil være sikker på de bedste hoteller og oplevelser

I kan f.eks. se nærmere på følgende rejser:

April til september – vinterhalvåret i Australien

De danske sommermåneder er vintertid i Australien, og også tørtid i det tropiske nord – og særlig fra juni til august holdet det mest tørt i den nordlige, tropiske del af landet - med varme, solrige dage og milde nætter. Her anbefaler vi bl.a. rejser til hele Northern Territory, det nordlige Queensland og det nordlige Western Australia ud til bl.a. Ningaloo Reef og The Kimberleys. Vinteren byder også på behageligere temperaturer i den centrale del af Australien og outbacken med dagtemperaturer på 25 C og kolde nætter (og færre fluer) – hør jeres rejserådgiver om alle de bedste oplevelser på denne årstid.

I kan f.eks. se nærmere på følgende rejser:

Forår og efterår i Australien

Det australske forår og efterår falder under de ovenstående beskrivelser – men vi vil gerne understrege, at begge årstider er rigtig gode tidspunkter for en rejse til det meste af Australien. Dagtemperaturer varierer meget fra nord til syd – f.eks. byder foråret på 10 C på Tasmanien og 30 C i Darwin i nord, men samlet set er det årstider, hvor I kan forvente behageligt og fint vejr i syd og centrum, mens I undgår de mest regnfulde måneder i nord.

I kan f.eks. se nærmere på følgende rejser:

Hør om vejret på jeres rejsetidspunkt

Vi kan i sagens natur ikke give garantier for vejret på jeres rejse. Denne vejrguide bygger på statistik og generelle vejrtrends, og der kan f.eks. være længere perioder med solrigt vejr i regntiden mod nord, ligesom der kan falde lidt regn i løbet af sommeren i syd. 

Hør med vores rejserådgivere om de bedste egne og oplevelser på den årstid, hvor I gerne vil rejse. Eller tag udgangspunkt i de oplevelser, I drømmer om – så laver vi et rejseforslag med den rette kombination på den bedst mulige årstid.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Australien

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Australien. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.