XL Vietnam Guide Chinh Le Duc 9S2d6m0wcdq Unsplash

Guide

Guide: Vietnam fra Nord til Syd

Xin Chao, Viet Nam!

Fra Hanois gadekøkkener og magiske Halong Bay til tågeindhyllede risterasser, skønne strande, Saigons mylder og sejlture i Mekongdeltaets dyb. Dette er Vietnam – yndig, storslået, sanselig og indhyllet i den gamle verdens romantik, som få andre steder.

XL Vietnam Hoi An River View Boat

Forestil dig at du lige er landet. Det er allerede eftermiddag og du har tjekket ind på dit hotel i Hanois gamle bydel. Du svæver lidt mellem jetlag, træthed og den der sitrende følelse i maven, når et nyt eventyr lige er begyndt. Du må ud at snuse lidt til det hele. Se dig omkring. Og gå på opdagelse i kvarterets små gader og baggyder, hvor butikker, gadekøkkener, markeder, gadesælgere, tehuse, traditionelle ølbarer og knallerter danner en endeløs strøm af liv, indtryk og forførende dufte.

Måske finder du vej til ned til Hoan Kiem-søen, hvor du kan nyde en vietnamesisk iskaffe, en cafe sua da med udsigt til det uopnåelige skildpaddetårn, der rejser sig midt ude i søen. Et symbol på et land, der er skabt på legender og store fortællinger. Og et fælles holdepunkt, der forbinder vietnameserne på tværs af generationer. Hvilket bedre sted at begynde din rejse end i et af verdens mest fascinerende og smukke lande?

Kaffekultur, banh mi og kolonihistorie i Hanoi. Rismarker og landidyl i Pu Luong og Sapa. Kejserhistorie og kinesiske handelhuse i byer som Hué og Hoi An. Skyskrabere, shopping og gadekøkkener i Saigon. Sjældne og stilfulde strandresorts væk fra de mange. Og uendeligt meget mere.

Xl Vietnam Street Vendor In Hanoi (1)

Men det bedste ved Vietnam er alligevel vietnameserne selv. Deres utrættelige livsvilje. Deres beskedne og stoiske stolthed. Deres hjertevarme og livsglæde. Og deres evne til at holde sammen og se fremad – også i modgang. I sidste ende er det også de mennesker, du møder på din vej, som gør rejsen. Det er alle de små øjeblikke. Situationer, der giver perspektiv. Steder, der forbinder dig. Og en helt særlig sanselighed, der får smilet til at brede sig helt inde i sjælen. Det er Vietnam.

XL Vietnam Guide XL Vietnam Hanoi Red Train

Nordvietnam

Gadekøkkener, dybe rødder og den gamle verdens charme

Fra Hanois baggyder og sejlture i Bai Tu Long Bay til fredfyldte lodges og landidyl i Pu Luongs dale er Nordvietnam ikke alene billedet af Indokinas romantik. Hanoi er landsbyens sjæl, der møder storbyens puls. Det er Vietnams kulturelle navle og byen med en helt særlig og stolt bevidsthed om sin egen historie og levevis. I Hanoi behøver alt ikke at være nyere, bedre og større. Og der er intet bedre sted at begynde en rejse til Vietnam, inden du drager mod bjergene i nord – eller stævner ud i Bai Tu Long Bay, der er Halong-bugtens mindre kendte, men lige så smukke, nabo.

XL Vietnam Guide Xl Vietnam Bun Bo Hue Beef Noddle Soup Food
“Duften af Hanoi er duften af vietnamesisk kaffe, friskbagt Banh Mi-brød og Pho Bo-suppe, mens byen vågner op til en ny dag. ”

Det skal du opleve

Gadekøkkener og kokkeskole i Hanoi

Gå på opdagelse i Hanois gadekøkkener og markeder i selskab med en kyndig guide, der giver dig et nærværende indblik i den lokale kultur og hovedstadens stolte madtraditioner. En kulinarisk byvandring giver dig samtidig en god introduktion til byens centrale gader og stræder. Hør også med din rejserådgiver, hvis du gerne vil prøve kræfter med det vietnamesiske køkken – vi kender en helt fantastisk kok!

XL Vietnam Guide XL Vietnam Food Banh Mi Stall

Landsbyliv i Pu Luong og Mai Chau

Fra Hanoi tager det blot fire timer at køre til Pu Luongdistriktet, der strækker sig helt fra Mai Chau til Cuc Phuong nationalpark i det nordvestlige Vietnam. Et fantastisk, fredfyldt landområde, der byder på endeløse eventyr til lands og til vands med vandreture, cykelture, rafting og berigende kulturmøder med blandt andet Thai- og Muong-folket. Herude vågner du op blandt rismarker, tropeskove og landsbyer, som kun de færreste rejsende kommer forbi.

XL Vietnam Mai Chau Mai Chau Ecolodge Ricefields

Cruise i Bai Tu Long Bay

Med sine dramatiske, drømmende kalkstensklipper, der rejser sig fra havet, er Halong-bugten et af Vietnams og verdens store naturvidundere. Det er ikke mærkeligt, at bugten er et yndet rejsemål for såvel vietnamesere som rejsende fra hele verden. Af samme grund kan det være en rigtig god idé at søge lidt væk fra de mest travle og besøgte dele af Halong-bugten. Derhen, hvor hverken dagsturister eller krydstogtskibe når hen. Sæt kurs nordpå mod Bai Tu Long-bugtens mindre besøgte øhav, der på alle måder er lige så magisk som sin berømte nabo.

Xl Vietnam Bai Tu Long Bay Halong Bay Boat Evening

Her skal du bo i Nordvietnam

Det stilfulde boutiquehotel La Siesta Premium Hang Be 3+* ligger fantastisk placeret i hjertet af Hanois gamle bydel omgivet af caféer, restauranter, skræddere og småhandlende, hvor du fra rooftop baren kan nyde en sjælden gode udsigt over hele den gamle by. Er du mere til klassisk luksus, så er Sofitel Legend Metropole Hanoi 5* en levende legende. Indokinas grand old lady. De franske caféborde på fortovet. En markise af smedejern i bedste Belle Epoque-stil. Hvide facader, grønne skodder, fransk gourmet, levende jazz og en skøn gårdhave – alt sammen i hjertet af det franske kvarter i Hanoi.

XL Vietnam Hanoi La Siesta Premium Hang Be Rooftop Bar
Xl Vietnam Hotel Sofitel Legend Metropole Hanoi Laterrasse Du Metropole
Xl Vietnam Pu Luong Retreat Pool

Bungalows og risterasser i højlandet

Pu Luong Eco Retreats 3+* stråtækte bungalows putter sig diskret mellem høje træer og frugthaver på en bjergside med betagende panoramaudsigter over Pu Luongs dale. Her kommer du helt ned i gear med en intim og nærværende oplevelse, der forbinder dig til områdets rytme og levevis – glæd dig til vandreture, sejlture, cykelture og et traditionelt landkøkken med råvarer fra de lokale landbrug. Fik vi nævnt, at lodgen også har en infinity pool?

XL Vietnam Guide Xl Vietnam Pu Luong Retreat Ricefield Overview Nature

Det centrale Vietnam

Kejserbyer, nationalparker og fortryllende Hoi An

Med sine smukke kyster og vilde jungler er det centrale Vietnam i mere end én forstand landets balancepunkt. Både kulturelt og geografisk, men også historisk, hvor byer som Hue og Hoi An har en helt særlig plads i vietnamesernes hjerter.

XL Vietnam Hue Thien Mu Pagoda (2)
XL Vietnam Hue East Gate Citadel Forbidden city (1)
XL Vietnam Hoi An Ancient Town Culture Lady

Det skal du opleve

Skomagere og skræddere i Hoi An

De fleste vietnamesere vil fortælle dig, at Hoi An er Vietnams skønneste by. Det er svært at være uenig. Hoi An er et af de steder, hvor man bare gerne vil have tid på egen hånd. Til at nyde stemningen. Og udforske de gamle handelsgader med skønne caféer, barer, skjulte templer, pakhuse, silkehandlere, skræddere og gamle huse, der fortæller historien om en mangfoldig handelsby på korsvejen mellem Fjernøsten og Sydøstasien.

Pagoder, historie og kogekunst i Hue

Vil man forstå Vietnams historie er det svært at komme uden om den gamle kejserby Hué, der ligger smukt ved Duftenes Flod i det centrale Vietnam. Byen var hovedstad for Vietnams sidste kejserrige under Nguyendynastiet og en af de største højdepunkter er netop det enorme citadel med kejserpaladset i Den Forbudte By, samt den ikoniske Thien Mu-pagode og de prægtige kejserlige mausoleer.

Trekking og grotter i Phong Nha

Magiske huler, uberørt jungle, vandfald og underjordiske floder. I et relativt ukendt område af det centrale Vietnam gemmer et af landets smukkeste naturområder sig, Phong Nha National Park. Phong Nha er også hjemsted for nogle af verdens grottesystemer, som du kan udforske til fods og på cykel med overnatning dybt inde i junglen – vores partnere har topprofessionelle guider, der medbringer al nødvendigt udstyr, så turenkan gennemføres af alle med eventyrlyst og passende fysisk form.

XL Vietnam Phong Nha National Park Tu Lan Trekking Cave

Champagne på skinner

The Vietage er en luksuriøs togvogn, som er hægtet på det normale tog fra byen Danang mod strandene i Quy Nhon længere mod syd. Indretningen er gennemført smuk med komfortable sofasæder. Toget har naturligvis en bar, champagnen er sat på køl og når sulten melder sig, venter der en 3-retters menu, som du kan nyde til udsigten af rismarker, landsbyer og smukke kystlandskaber uden for vinduet.

Xl Vietnam Train The Vieatage Night
Xl Vietnam Train The Vieatage Food Steak
Xl Vietnam Train The Vieatage Bar Empty

Her skal du bo i det centrale Vietnam

Se frem til fordums romantik ved floden i Hoi An

Anantara Hoi An Resort 4* ligger ud til Thu Bon-floden i Hoi An – her får du det bedste af begge verdener med tæt afstand til byens hstoriske kvarterer og et resort, der byder på vidunderlig stemning og masser afro under skyggefulde palmer og parasoller ved poolen. Nyd morgenkaffen på terrassen eller balkonen – og slut dagens eventyr afmed en privat middag i tropehaverne ved flodbredden.

Suverænt strandresort i Da Nang med Michelin-gastronomi

Med InterContinental Danang Sun Peninsula 5* har den amerikanske stjernearkitekt Bill Bensley designet et vidunderligt refugie spredt ud over Son Tra-halvøens jungleklædte bakker i det centrale Vietnam. Glæd dig til rendyrket forkælelse med 700 m privat strand, spa, sportscenter, fransk Michelin-gastronomi, vietnamesisk gourmet og eventyrlige værelser og villaer med udsigt over Det Sydkinesiske Hav.

Xl Vietnam Anantara Hoi An Resort Pool View To River
Xl Vietnam Anantara Hoi An Resort Activity Lantern Making
Small Vietnam Intercontinental Danang Sun Peninsula Residences

Sydvietnam

Eventyrlige flodkrydstogter, kridhvide strande og pulserende Saigon. Cocktails på taget af himmelstræbende højhuse og hippe caféer i Ho Chi Minh City. Sejlture ind i Mekong-deltaets dyb og ubekymrede dage under solen på Phu Quocs strande. Velkommen til Vietnams varme syd.

Xl Vietnam Phu Quoc Hotel La Veranda Private Beach

Det skal du opleve

Streetfood, templer og kaffekultur i Saigon

Hippe ølbarer i bortgemte baggyder. Nostalgi og fransk kolonitidshistorie. Fredfyldte templer, pulserende markeder og fantastiske gadekøkkener. Ho Chi Minh City, der tidligere hed Saigon, er summen af hele Vietnam. Samlet på ét sted. Og bøjet i neonlys. Saigon er samtidig en mere traditionel og overskuelig by end eksempelvis Bangkok, så du kan udforske mange af byens største højdepunkter til fods. Vi arrangerer flere unikke ture, hvor du bl.a. kan opleve Saigon by Night på bagsædet af en Vespa eller drage ud med en lokale guide for at udforske den vietnamesiske kaffekultur.

XL Vietnam Guide Pouring Milk Making Coffee Art
XL Vietnam Guide Adobestock 234597561
Xl Vietnam Saigon Ho Chi Minh Kao Dai Temple

Krigshistorie i Cu Chi

Tag en speedbåd ad Saigon-floden til de historiske Cu Chi-tunneller, som vietnameserne brugte til guerillaangreb under krigene med først Frankrig og senere USA.

 

Xl Vietnam Cu Chi Tunnels Guide Tour Trap

Luksuriøst flodkrydstogt på Mekong

Indokinas mægtige livsåre er uden tvivl en af verdens bedste og mest eventyrlige destinationer for et flodkrydstogt. Du kan sejle fra Vietnam til Cambodja, eller den modsatte vej, på flere luksuriøse krydstogter, der varer tre, fire eller syv nætter. Du kan vælge mellem flere 5* skibe, der byder på skønne kahytter, gastronomi, spa, pool og et væld af eksklusive oplevelser, der bringer dig helt tæt på flodens liv og historie. Skal du hele vejen til templerne ved Angkor Wat i Cambodja?

XL Vietnam Guide 49536597036 4B0aac9f8e O

Her skal du bo i Sydvietnam

På toppen af Ho Chi Minh City

Tag en kold dukkert i infinity poolen på tagterrassen, bestil en drink i Skybaren og nyd den fantastiske udsigt ud over byens pulserende liv og markeder. Med sine smukke detaljer, kunstneriske temperament, skønne restauranter og perfekte beliggenhed i centrum af byen, er Hotel Des Arts Saigon 5* et af Saigons absolut bedste hoteller, hvis du spørger os.

Oase med dybe rødder i Mekong

Det pragtfulde boutiquehotel Island Lodge 4* er ejet af to franskmænd, men de er dybt rodfæstede i lokalkulturen og området, hvor de fleste ansatte også kommer fra. Hotellet har kun otte værelser – alle med en stor terrasse, hvor du kan nyde udsigten over Mekong-floden - medmindre du allerede sidder nede ved poolen. Glæd dig til varm atmosfære, personlig service, skønne udflugter i hjertet af Mekong og kulinariske oplevelser med lokale råvarer.

Strandferie med sjæl på Phu Quoc

La Veranda Phu Quoc 4* er et af de første resorts, som blev bygget på Vietnams ubestridte ferieø under solen. Vi mener stadig, at det er det bedste af alle øens resorts – af den simple grund, at det har personlighed, historie og charme. Det gør heller ikke noget, at resortet har to gode restauranter, en skøn pool og privat strand på Phu Quocs postkortagtige vestkyst. 

XL Vietnam Phu Quoc La Veranda Restaurant The Deck
Xl Vietnam Saigon Hotel Des Arts Rooftpop
Xl Vietnam Mekong The Island Lodge Sunbeds By Pool

Hvordan vil du opleve Vietnam?

Om du er til store naturoplevelser, streetfood, templer eller storbyromantik, så ring til Pernille på 33 320 320 og hør mere om de forskellige måder at opleve skønne Vietnam på. 

Oplev Vietnam på første hånd

Skal I på en af eksperternes rejser ?

XL Zannier Hotels Bãi San Hô Hill Pool Villa Exterior 1 ©Frederik Wissink
Hoi An, Vietnam, Asien

Indokina for livsnydere

14 dage fra

48.000 kr.

Glæd jer til:

Angkor Wats templer med lokal guide

Sofistikeret luksus på Phum Baitang 5* i Siem Reap, Cambodja

Smukke Hoi An og kolonitidsstemning på Anantara Hoi An Resort 4*

At rejse til Sydvietnam med luksustoget The Vietage

Poolvilla og eventyrlig strandferie på Zannier Hotels Bai San Ho 5*

Xl Vietnam Hanoi Bun Cha The Famous Vietnamese Noodle Soup
Saigon, Vietnam, Asien

Smagen af Vietnam

15 dage fra

36.500 kr.

Glæd jer til

Markeds- og gadekøkkentur i Hanoi med lokal madentusiast som guider

2-dages cruise bland kalkstensklipperne i Bai Tu Long-bugten

Økologisk gårdbesøg og kokkeskole i Hoi An

Strandidyl og luksuriøs villa i Quy Nhon

Saigon by night og boutiquehotel Mekong-deltaet

Xl Vietnam Six Senses Ninh Van Bay Hilltop Reserve Pool
Hoi An, Vietnam, Asien

Vintereventyr i Vietnam

14 dage fra

33.000 kr.

Glæd jer til

Idylliske Hoi An med økolologisk gårdbesøg og kokkeskole

Eventyr og luksustelt ved Lak Lake

Badeferie og barfodsluksus på Six Senses Ninh Van Bay 5*

Valgfri daglig oplevelse på Six Senses Ninh Van Bay

Børnevenlige hoteller med store værelser

Pernille 2022

Rejserådgiver

Pernille Kobberup

Pernille 2022

Pernille har være i rejsebranchen i over 20 år. Hendes ekspertområder er bl.a. Thailand, Vietnam og Sri Lanka – for ikke at nævne krydstogter, der er en af de rejseformer, som Pernille holder allermest af. Hun elsker at udforske nye krydstogtskibe, og forkæle sig selv med høj service og gastronomi – eller en god morgenmad på balkonen, mens dagens nye destination tegner sig i horisonten.

Pernille har også rejst meget i Østen, som hun altid vender tilbage til. Det er særligt den sansefulde natur, maden og de lokale befolkningers hjertevarme, der lokker, men der må også gerne være tid til forkælelse og strandferie undervejs. Hun elsker f.eks. at kombinere det nordlige Thailands autentiske og landlige ro med et par nætters storbyliv i Bangkok, inden turen går mod rendyrket afslapning på øen Koh Chang.

Når Pernille skræddersyer en rejse for jer, tager hun altid udgangspunkt i jeres ønsker – også alt det, som hun hører jer sige mellem linjerne. Det kan være en oplevelse eller et sted, som I ikke selv havde tænkt på eller hørt om. Pernille bruger sin egen erfaring og ekspertise til at tyde jeres drømme, så hun kan skabe den rejse, der er perfekt til netop jer.

Destination:‌‌ Asien,‌ Thailand,‌ Vietnam,‌ Sri Lanka

Rejseformer:‌‌ Krydstogt

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.