Xl South Australia Glenelg Golf Club Golf Course

Guide

Hvor er Australiens bedste golfbaner?

Tips til at vælge mellem de 1,800 golfbaner i Australien

Næsten en halv million australiere er medlem af en golfklub, og 3 gange så mange spiller golf jævnligt. De har 1.800 golfbaner at vælge mellem. Hvis I vil spille golf i Australien, har I med andre ord muligheder til mange rejser.

Xl NSW Magenta Shores Golf Course Golf Course Green Bunker

Hvilken er den bedste golfbane i Australien?

Som alle andre steder er det naturligvis en meget personlig ting, hvilket design man er til. Hvad betyder naturens skønhed? Hvor meget strategi er I til? Hvilke udfordringer? Hvilke faciliteter i golfklubben bagefter?

Når vi her taler om bedste golf i Australien, er det baseret på popularitet og anmeldelser fra eksperterne. Men vi kan love dig én ting: Uanset hvad du er til, skal du nok finde det rigtige til egentlige golfrejser i Australien eller som krydderi på en almindelig ferie i Australien. Ifølge Golf Digest er 13 af verdens 100 bedste baner i Australien. 

Xl South Australia The Royal Adelaide Golf Club Golf Course Bunkers

Hvor spiller du golf i Australien?

Naturen og klimaet bestemmer for en stor del beliggenheden. Det korte svar er derfor primært i kystregionerne i Queensland med Brisbane, New South Wales med Sydney, Victoria med Melbourne og Western Australia med Perth. South Australia er også lidt med f.eks. Royal Adelaide.  

Sand Belt ved Melbourne

Hvis I taler om golfrejse i Australien, kommer I ikke uden om det såkaldte Sand Belt ved Melbourne i Victoria. Byen er ikke kun centrum for mode, kunst og kultur, men sandelig også for golf. Navnet på regionen skyldes den sandholdige jord, og her ligger nok 8 af de 10 bedste golfbaner i Australien.

Royal Melbourne (blandt top 5 i verden, designet af Tom Doak), Kingston Heath og The Metropolitan er bare tre navne, der vil ringe en klokke, hvis I er inkarnerede golfspillere. I Sand Belt er afholdt et utal af store turneringer: The Australian Open, The Johnnie Walker Classic, The Australian Masters, The World Match Play Championship, The Women’s Australian Open, The Presidents Cup og the World Cup of Golf.

Xl Tasmania Barnbougle Lost Farm Golf Resort Overview Golf Course River Photo Jacob Sjoman

Hvem introducerede golfsport i Australien?

Hvis du spiller golf, kender du ganske givet australske legender som Greg Norman, Jason Day og Adam Scott. Den helt store ære for udbredelsen af golfsporten i Australien skal vi dog væsentligt længere tilbage i tiden for at sætte navn på. 

Ifølge legenden var det blandt andet ved Melbourne, at skotske tilflyttere introducerede golfsporten i Australien. Æren i Sand Belt tilskrives ofte James Graham, der etablerede en lille golfbane her i 1840, men allerede i 1830’erne havde Alex Reid etableret Bothwell Golf Club på Tasmanien.  

Hvis I nu om dage vil spille golf på Tasmanien, kan vi anbefale Barnbougle Lost Farm med to smukke baner nær kystens klitter – sjove udfordringer ofte med drillende vind. Og er I omkring Tasmanien, kan i jo lægge vejen omkring King Island for at spille på Cape Wickham. 

Hvor er de smukkeste golfbaner i Australien?

Alle golfbaner er en oplevelse, men nogen har bare lige den ekstra skønhed og spektakulære omgivelser, der hæver det hele op til en nyt niveau. Her kan en golfferie i Australien byde på det helt store scenerier.

Xl Australia New South Wales Coastal Golf

New South Wales Golf Club

Australien har et stort antal links baner, hvor I spiller med udsigt til de flotteste naturscenerier langs kysterne. Tæt på Sydney kan I f.eks. nyde de rå klipper ved Henry Head og smukke Cape Banks, hvor Botany Bay åbner sig mod havet. Her ligger New South Wales Golf Club, en virkelig spektakulær links bane så tæt på byen. 

Hamilton Island Golf Club

I nord i tropiske Queensland er vi nødt til at nævne Hamilton Island Golf Club. Navnet skyldes, at I bor på eksklusive Hamilton Island f.eks. på Qualia 5+* eller Beach Club 4*, men den 18 hullers championship golfbane ligger på Dent Island lige ved med udsigt over det turkise hav. Mellem runderne på banen kan I snorkle på Great Barrier Reef og tage til enestående Whitehaven Beach.

Small Western Australia Kalgoorlie Golf Course Golf Hole Kangaroo Photo Caddiemagazine

Kalgoorlie Golf Course

Længere inde i land sætter ørken, vildmark og vejr sine naturlige begrænsninger. Her bor heller ikke så mange til at spille. Men undtagelser er der jo altid. Tag bare Kalgoorlie Golf Course i Western Australia designet af Graham Marsh. Den blev oprindeligt anlagt i 1899 som Goldfields Golf Club langt ude den røde outback ved minebyen Kalgoorlie, der var centrum for Yilgarn-Goldfields Gold Rush i 1890’erne. Hvor der er guld, må der også være golf. Det grønne i det røde under den blå himmel … wow.

Xl Western Australia Nullarbor Links Golfer Driving Photo Caddiemagazine

Verdens længste golfbane

Det er også ved Kalgoorlie, at verdens nok længste golfbane begynder. Nullarbor Links er en 18-hullers par 72 golfbane, der strækker sig over 1.365 km langs Eyre Highway ved kysten af South Australia og Western Australia. Der er i gennemsnit 60 km mellem hullerne, nogle steder op til 200 km. Vi anbefaler en endog meget magelig golfbil. 

Xl Western Australia The Cut Golf Course Aerial Golf Course Photo Caddiemagazine
Xl Western Australia The Cut Golf Course Golf Course Golfer Photo Caddiemagazine
Xl Western Australia The Cut Golf Course Golf Course Ocean View

Hul 12 på The Cut

Golfsporten er i konstant udvikling i Australien. Gamle baner kan få nyt design og nyt liv, og nye golfbaner kommer til. Det sidste skete i 2005 syd for Perth i Western Australia, som – golf eller ej – er et alt for overset hjørne af Australien. 

Banen hedder The Cut. Denne links bane kommer kun op i 30’erne på listerne over bedste golfbaner, for enkelte huller er tæt på bebyggelse, men resten er sublimt – meget helt tæt på kystens klitter med en udsigt, som måske kun New South Wales overgår. Hul 12 (402 meter, par 4) hører blandt Australiens bedste. Tee er højt over kysten, fairway falder og snævrer ind for så at tage et sving mod højre op ad bakken til en hævet green beskyttet af bunkers. Arkitekt: James Wilcher. 

Tal med jeres rejserådgiver om, hvordan I kan kombinere en rejse til Australien med fantastiske oplevelser på golfbanen.  

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Australien

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Australien. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.