• Udsigt over Charlotte Amalie på St. Thomas i Dansk Vestindien med krydstogtskibe
 • De 99 trin i Charlotte Amalie på St. Thomas i Dansk Vestindien
 • Shopping i Charlotte Amalie på St. Thomas i Dansk Vestindien

Historisk byvandring i Charlotte Amalie på St. Thomas

½-dags udflugt i den danske historie med guide

Blackbeard Tower i Charlotte Amalie på St. Thomas i Dansk Vestindien
Læs mere

Nyd den caribiske stemning i skøn forening med minder fra den danske kolonitid på en guidet byvandring i Charlotte Amalie på St. Thomas, Dansk Vestindien.

Rejser til Dansk Vestindien er mødet med caribiens sol og stemning krydret med fortællinger om den danske kolonitid, der skaber både fascination og eftertænksomhed. Fascination bl.a. fordi så mange minder stadig er lige for vores øjne, når vi færdes på f.eks. St. Thomas, og eftertænksomhed, fordi kolonitiden jo også er fortællingen om slavetiden og Danmarks rolle i den.

Det vil I opleve på denne byvandring til alle de bedste steder i Charlotte Amalie.

Fort Christian og Frederikskirken i Charlotte Amalie

Efter morgenmaden bevæger I jer ud i Charlottes Amalies gader og stræder med en guide. Det er ikke unormalt, at der ligger 5-6 store krydstogtskibe i havnen, og handelsgaderne er populære blandt skibenes gæster. I har ikke byen for jer selv, men de mange besøgende med til at give liv og udbud.

Byen byder på mange interessante danske bygningsværker f.eks. Fort Christian, Frederikskirken i Nørregade og Senatsbygningen, hvor øerne blev overdraget til USA i 1917.

Desuden skal nævnes den Hollandsk-Reformerte Kirke, synagogen og Crown House, hvor Peter von Scholten boede, inden han blev udnævnt til generalguvernør. Senere skal I se Skytsborg Tårn, de 99 trin og meget mere.

Dansk konge og engelsk sørøver

Christians Fort, der er opkaldt efter Christian d. 5., ligger i niveau med havets overflade, hvilket var ideelt når kanonerne skulle ramme fjendens skibe, men det var svært at få øje på fjendens skibe derfra!  

Danskerne byggede derfor i 1679 et udkigstårn, Skytsborg Tårn, der ligger på det højeste punkt på Government Hill. Herfra kunne soldaterne holde udkig efter fjendens skibe. Nu er det jeres tur til at nyde udsigten.  

I dag hedder tårnet Blackbeard´s Castle efter den engelske sørøver Edward Teach, der sejlede rundt i Det Caribiske Hav i 1700-tallet. Mon Christian d. 5. havde regnet med at blive beskyttet af en sørøver?

Med lokal guide

Udflugten foregår mandag eller fredag i mindre gruppe med andre danskere fra Nyhavn Rejser. Fra kl. 9-12. Guiden er engelsktalende og ekspert i dansk historie på øerne.

Lasse Westh

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.