Historisk rundtur på St. Croix

Heldagsudflugt med historie, plantager og rom med dansk guide

Læs mere

Kom på en smuk og tankevækkende rundtur på St. Croix til Frederiksted, få indblik i livet på de gamle plantager og slut af på romdestilleri.

Frederikssted Fort på St. Croix i Dansk VestindienI kører fra Christiansted til Frederiksted på den vestlige side af St. Croix. Undervejs passerer I Salt River Bay og Columbus Landing – stedet hvor Columbus’ besætning gik i land i 1493 for at skaffe frisk vand.

Fort Frederik i Frederiksted

Frederiksted er noget mindre og mere stille end Christiansted. Det har bestemt sin charme. Den største seværdighed er Fort Frederik fra 1760, hvor Peter von Scholten den 3. juli 1848 frigav slaverne med ordene: "Now you are free, you are hereby emancipated". Den 3. juli er helligdag på alle 3 øer.

En mindre del af Frederiksted og flere plantager nedbrændte under opstanden i 1878. Et af de huse, der blev skånet, var Benjamin House, for der boede dommer Reuben, og han var meget vellidt blandt de farvede arbejdere.

Hjørnet af Kongensgade og Strandgade i Frederiksted på St. Croix, Dansk VestindienEn klokke per barn

I kører gennem byen med bl.a. Strandgade og det gamle hospital Aldershvile fra 1848, der nu er alderdomshjem. Frederiksted er også kendt for Bell House, der var realskole for danske embedsmænds børn. Nu er det bibliotek. Navnet skyldes, at ejeren placerede en klokke på trappen for hvert af sine børn.

Trinitatis Kirke i Frederikssted

I Hospitalsgade ligger den tidligere danske kirke Trinitatis, som er bygget i 1791 og dermed den ældste kirke i byen. Længere nede ad gaden ligger det gamle militærhospital, der i mange år blev anvendt som kommuneskole, kaldet "The Dane School".

Senere overtog de sociale myndigheder bygningen, som desværre blev meget ødelagt under orkanen i 1989. Den er nu heldigvis sat smukt i stand.

Whim Plantation på St. Croix i Dansk VestindienWhim Great House – kolonitidens plantage

På vej tilbage til Christiansted stopper I også ved Whim Great House, der er en af de bedst bevarede plantageboliger, smukt restaureret i overensstemmelse med 1700-tallets udseende. Den ovale, naturligt ventilerede hovedbygning med det gamle møblement, tegninger og malerier illustrerer sammen med en sukkermølle, hestemølle, slavebolig og meget mere forholdene på en sukkerplantage i kolonitiden.

Rød mimosa blomst (Calliandra) i Dansk VestindienBotanisk have

I ser også den botaniske have St. George Village med flere end 1.500 farverige planter og blomster. Her bliver I introduceret til den lokale kultur og historie blandet med en indbydende og smuk natur. Oprindeligt lå her en arawakindiansk landsby, indtil danskerne byggede en sukkerørsplantage.

Prøv en god rom fra Cruzan-destilleriet på St. Croix i Dansk VestindienRomdestilleri

I slutter dagen med rundvisning på Cruzan Rum Distilleri. Siden 1650'erne er der blevet produceret rom af bedste kvalitet i Dansk Vestindien. I storhedstiden var to tredjedele af øerne beplantet med sukkerrør, som blev eksporteret til Europa og resten af verden, og mange af plantagerne havde deres eget destilleri.

Efter rundvisningen kan I smage på de dyrebare dråber og eventuelt købe nogle flasker med hjem.

Med dansk guide

I er sammen med en lille gruppe af andre danskere. Guiden er en lokaltboende dansker med stor kendskab til øens historie.

Praktisk info

Udflugten gennemføres lørdag og onsdage og varer fra kl. 9 til 16. Turen inkluderer en let frokost i form af en sandwich, der nydes undervejs. Det er en lang tur, der ikke er egnet til familier med mindre børn .  

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.