XL Thailand Similand Island Beach With Rocks
Hvornår er det bedst at rejse til Thailand?

Vejret i Thailand

Vejr og klima

Hvornår er vejret bedst, og hvor i Thailand skinner solen mest?

I kan rejse til Thailand året rundt, men afhængig af den årstid I vælger, er nogle steder selvfølgelig bedre end andre. Thailand har kort fortalt et tropisk klima med to forskellige vejrmønstre på hver deres side af den thailandske halvø – altså på vestkysten og østkysten. Det er det vigtigste at holde øje med.

Xl Thailand Koh Wai Island Beach Palms

Vejret i Sydthailand - måned for måned

Thailand har en lang kystlinje mod både vest (Andamanerhavet) og øst (Siam-bugten). Fælles er, at de har en tørtid med mange solskinstimer og en regntid, hvor monsunregnen typisk falder tungt nogle timer om dagen.

Dog falder regntiden i forskellige måneder forskellige steder på kysterne, så længere nede på denne siden har vi samlet et overblik de forskellige sæsoner i Sydthailand - med udvaglte rejseforslag til alle måneder.

Vejret på Phuket

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
29° C
30° C
30° C
30° C
30° C
30° C
29° C
29° C
29° C
29° C
29° C
29° C
Nedbør i mm.
82 mm
31 mm
95 mm
122 mm
136 mm
150 mm
171 mm
148 mm
136 mm
149 mm
140 mm
116 mm
Xl Thailand Miskawaan Villa Bougainvillea Gardenview To Beach Canoes

Vejret i Bangkok og det centrale Thailand

Bangkok og det centrale Thailand kan vejret deles op i tre sæsoner – den varme, den våde og ”den kølige”.

Den varme tid går fra marts til juni og her går det kun en vej – det bliver varmere og varmere, og topper gerne i april og maj med temperaturer op mod de 40 grader. 

Herefter kommer regntiden, som gerne begynder blidt mellem maj og juli – og når sit højeste i august og september, med kraftige og mere konstante regnskyl. I regntiden er det fortsat varmt med en del sol, normalt 28-34 grader, men det aftager gradvist mod september. 

November til februar er vintertid og den mest behagelige årstid i denne del af Thailand – og ikke mindst i Bangkok. På denne årstid holder temperaturerne sig gerne under 30 grader med december og januar som de køligste måneder.   

Vejret i Bangkok

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
32° C
33° C
34° C
35° C
35° C
33° C
33° C
33° C
32° C
32° C
32° C
31° C
Nedbør i mm.
9 mm
30 mm
29 mm
65 mm
220 mm
149 mm
155 mm
197 mm
344 mm
242 mm
48 mm
10 mm
Xl Thailand Six Senses Yao Noi 5 Main Pool At Six Senses Yao Noi5

Vejret i det nordlige Thailand og Chiang Mai

Kort fortalt, er det hele lidt mere enkelt i det nordlige Thailand. I Chiang Mai løber tørtiden f.eks. fra november til april og dagtemperaturerne vil typisk være på cirka 25 grader, mens det om natten kan falde helt ned til cirka 10 grader. Marts og april er de varmest måneder i tørtiden og her sniger dagtemperaturerne sig gerne op mod 30 grader. I maj kommer regnen og topper i august og september med godt 200 mm i begge måneder.

I det nordlige Thailand, anbefaler vi tørtiden, hvor vi f.eks. anbefaler følgende rejser: Chiang Mais harmoni og Krabis strande og Thailand ad bagveje og omveje

Men vær ikke bange for, at udforske det nordlige Thailand i vores sommermåneder heller. Her skal godt nok forventes lidt regn, men samtidig er markerne og bjergene grønne, her er færre mennesker og dermed gode priser på hotellerne.

Vejret i Nordthailand

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
29° C
33° C
36° C
38° C
36° C
32° C
30° C
31° C
31° C
31° C
30° C
28° C
Nedbør i mm.
7 mm
1 mm
5 mm
6 mm
44 mm
34 mm
49 mm
47 mm
35 mm
21 mm
8 mm
7 mm
Uanset, hvornår I vælger at rejse til Thailand, byder hver årstid på sine fordele
Rejseforslag efter måned

Sæsonerne i Thailand

Fra november til februar

November til februar er de såkaldt ”kølige måneder”, hvor det sydlige Thailand oplever behagelige temperaturer på 25-32 grader døgnet rundt. Af samme grund, er dette også det mest travle tidspunkt i Thailand og vi anbefaler, at I booker jeres rejse i så god tid som muligt.

På denne årstid, er vandet roligt langs vestkysten (Andamanerhavet) og vi anbefaler især områderne Phuket og Khao Lak og Khao SokKrabi, Phi Phi og Yao Noi.

I kan f.eks. se nærmere på følgende rejser:

Den sydlige Siam-bugt med Koh Samui kan også være et godt i denne periode, og fra februar får man både fint vejr og gode priser på hotellerne. Her gælder samme anbefalinger som i marts til maj – se det følgende afsnit. 

Fra marts til maj

Marts til maj er de varme måneder, hvor temperaturen gerne ligger over 30 grader, men med brisen på øerne og Thailands turkise vande, er det lige til at holde ud. I denne periode kan både østkysten (Siam-bugten) og vestkysten (Andamanerkysten) varmt anbefales.

Er det Siam-bugten, der trækker kan I f.eks. se nærmere på følgende rejse:

På denne tid af året, er vestkysten dog stadig en rigtig god mulighed, da regntiden endnu ikke er begyndt. Udover rejserne allerede nævnt under november til februar kan I finde inspiration her:

Fra juni til oktober

Det sydlige Thailand får i gennemsnit 2400 mm regn om året og langt det meste falder i denne periode. I denne periode er det østkysten i den sydlige Siam-bugt, som i de danske sommermåneder – og i børnenes sommerferier – tager sig allerbedst ud.

På Koh Samui er gennemsnitstemperaturen i juli 29°C med behagelig luftfugtighed (61-89%). 9 dage i gennemsnit falder der primært korte byger om eftermiddagen og natten med i alt 120 mm regn. Vandet er 28°C.. Oftest er der masser af sol resten af dagen. Vi anbefaler særligt i sommerferien disse rejser:

Er I på udkig efter en efterårsferie i midt oktober kan I ofte få fint vejr på bl.a. Soneva Kiri på Koh Kood.

Regntid er også lig med frodige skove og brusende floder – det betyder, at chancen for at spotte dyr er større og sommer i Thailand er derfor en oplagt mulighed for at kombinere strandferie med safari. I kan f.eks. tage:

Hør om vejret på jeres rejsetidspunkt

Vi kan i sagens natur ikke give garantier for vejret på jeres rejse. Denne vejledning er baseret på statistik og generelle vejrtrends, og der kan f.eks. nemt være længere perioder med solrigt vejr i regntiden, ligesom der kan falde lidt regn i løbet af tørsæsonen. 

Tal med vores rejserådgivere om det bedste sted at bo på den årstid, hvor I gerne vil rejse. Og glæd jer til eventyr og vores håndplukkede hoteller i Thailand

Røde flag på Thailands strande

De thailandske myndigheder opstiller røde flag på badestrandene, når disse vurderes for risikable at svømme ved. Røde flag er mest hyppige i regntiden, og særligt på vestkysten, når uvejr og regnskyl skaber stærke bølger eller revlehuller med stærkt udgående strømme i vandet. 

Vi anbefaler selvfølgelig, at I altid overholder gældende vejledninger, hvor I befinder jer. Som tommelfingerregel er øerne på østkysten, de østvendte strande på vestkysten eller dem, som ligger i Phang Nga bugten, bedre beskyttet mod dårligt vejr, men også her kan lokale forhold resultere i røde flag på strandene. 

Generelt har alle vores hoteller dog swimmingpool - og så kan I jo passende hoppe i dem, når eller hvis det røde flag melder sig.

Gopler i havet

Giftige gopler, de såkaldte Box Jelly Fish, kan forekomme mellem juni og oktober omkring øerne Koh Samui og Koh Pha Ngan på østkysten, og i Phang Nga Bugten på vestkysten. Det er heldigvis et yderst sjældent fænomen på de thailandske badestrande og vi anbefaler, at I orienterer jer lokalt og ikke hopper i vandet, hvis der er meldinger om gopler. 

Røg og smog i det nordlige Thailand

I marts og april bør man være forberedt på perioder med øget luftforurening i det nordlige Thailand, som følge af, at de thailandske bønder brænder deres marker af. Byer som Chiang Mai og Chiang Rai vil ofte blive påvirket i denne periode, og flyforsinkelser kan også forekomme, som følge af den dårlige sigtbarhed.

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.