XL Canada Exshaw The Rocky Mountaineer

Bucket List

5 spektakulære togrejser - og hvordan du kommer med

Togrejser har langt fra den glamourøse appel, som de havde i rejseindustriens ungdom. Dengang, hvor toget var den bedste, hurtigste og mest komfortable måde at tilbagelægge længere strækninger på.

Den gang der var en helt særlig magi og klasse ved at udforske verden gennem togkupéens vinduer. Heldigvis eksisterer den magi endnu på nogle enkelte udvalgte ruter rundt om i verden.

XL Canada Rocky Mountaineer Gold Leaf Wine Cheers

#1 Rocky Mountaineer, Canada

Rocky Mountaineer er den absolut mest afslappende og luksuriøse måde at opleve The Canadian Rockies på.

Toget passerer gennem nogle af Canadas mest pittoreske og utilgængelige egne, og gennem panoramavinduerne har du en formidabel udsigt til dybe slugter, turkisblå bjergsøer og stejle bjergsider plettet af geder, elge og måske en bjørn eller to.

Undervejs fortæller togets vidende stewarder om områdets historie, natur og dyreliv, og forplejningen er i gastronomisk topklasse.

Rute: Rocky Mountaineer kører ad flere forskellige ruter gennem Rocky Mountains. Vi anbefaler todagesturen Banff – Vancover, hvor du passerer gennem de mest sceniske og afvekslende landskaber, og booker plads i Gold Leaf-vognen, så du får den ultimative oplevelse.

XL Peru Machu Picchu View Blue Skies

#2 Vistadome, Peru

Du kan selvfølgelig gøre som inkaerne selv og tilbagelægge turen til Machu Picchu til fods ad Inkastien. Vistadome-toget er et komfortabelt og ikke mindre naturskønt alternativ.

Togets sider og tag er lavet af glas, så du på nærmeste hold kan følge den spændende opstigning fra bjergbøndernes landsbyer i Den Hellige Dal til Urubamba-flodens brusende strømhvirvler og endelig Andesbjergenes tætte, tropiske bevoksning. Undervejs serveres lokale snacks og drikkevarer.

Rute: Vistadome-toget afgår fra Cuzco, og turen til Machu Picchu Station tager ca. 4 timer. Den sidste del af turen op til Machu Picchu tilbagelægges med bus og tager en lille halv time.

Xl New Zealand Tranzalpine Train Landscape Nature

#3 Tranzalpine, New Zealand 

TranzAlpine-toget tilbagelægger en af verdens smukkeste togruter gennem bjergkæden Southern Alps på Sydøen i New Zealand. Landskabet er domineret af floddale og snedækkede bjergtinder, som du passerer gennem via et avanceret system af tunneller og viadukter.

På den anden side krydser du over Canterbury Plains med udsigt til store hjortefarme og græssende får, tætte bøgeskove og den isblå Waimakariri River, inden toget ankommer til Christchurch.

Rute: TranzAlpine kører Christchurch – Greymouth – Christchurch, og turen tager ca. 5 timer. Vælger du eftermiddagstoget fra Greymouth, kan du evt. fortsætte rejsen med Pacific Coastal-toget langs Sydøens østkyst dagen efter.

South Africa Rovos Rail Capitalstation

#4 Rovos Rail, Sydafrika

Rovos Rail emmer af Karen Blixen-stemning med over 100 år gamle togvogne, der er blevet nænsomt restaureret for at bevare den autentiske kolonitidsstil.

Der gøres flere sightseeingstop undervejs, men det er tiden på selve toget, der gør det største indtryk. I restauranten er der dækket op med sølvbestik, og både vinkortet og den femretters gourmetmenu er nøje afstemt de lokale råvarer i de områder, du passerer igennem.

Rute: Rovos Rail forbinder Sydafrika med Namibia, Botswana, Zimbabwe, Zambia og Tanzania gennem et netværk af ruter. Vi anbefaler Cape Town – Pretoria eller Pretoria – Victoria Falls, så du kan kombinere med safari i Kruger Nationalpark eller Botswana.

Rovos Rail er ikke blot en rejse, men en luksuriøs totaloplevelse for alle sanser.
Xl Italy Orient Express VSOE Serving Afternoon Tea

#5 Orientekspressen, Europa

En rejse med den ikoniske Orientekspres er den ultimative togoplevelse og er den målestok, som alle andre luksustoge holder sig op imod. Liberiklædte tjenere serverer perlende champagne og afternoon tea på sirlige étagères, mens du næsten forventer, at Hercule Poirot gør jer selskab. Uden for glider Europas smukke landskaber forbi.

Orientekspressen er en romantisk tidslomme, hvor de gamle dyder dyrkes med smagfuld naturlighed.

Rute: Vi anbefaler den klassiske todagestur London – Venedig, hvor du kan fuldende oplevelsen med luksuriøse hotelophold i både afrejse- og ankomstbyen. Herudover kører Orientekspressen enkelte særafgange til Prag, Budapest, Wien og Istanbul.

Anny Stenvig

Rejserådgiver

Anny Stensvig

Anny Stenvig

Anny har stor erfaring med både gruppe- og individuelle rejser til Down Under. Hun har rejst Australien tyndt – før Covid 19 gik rejsen til Australien minimum en gang om året – og er ekspert i New Zealands storslåede natur. Hvert andet år kombineres Australiens-rejsen med en tur til det eventyrlige land.

Der bliver også altid plads til at rejse til Italien og nyde kulturen og maden, ligesom Portugal også prioriteres, ikke mindst for sine skønne byer og mennesker. Derudover er nogle af Annys favoritrejsemål Indokina (Vietnam, Cambodja og Laos), der altid overrasker med nye oplevelser.

Noget af det vigtigste for Anny, når hun planlægger en rejse, er at finde de bedste, atmosfærefyldte overnatningssteder og den skæve og sjov udflugt. Var det f.eks. noget at lande med helikopter på gletsjere eller vandre over rygende vulkaner? Rejsen sammensættes, så I får så mange fantastiske indtryk med jer hjem i bagagen som muligt – ud over nye, spændende og eksotiske smage af de forskellige landes køkkener.

Destination:‌‌ Australien,‌ New Zealand,‌ Vietnam,‌ Cambodja,‌ Laos,‌ Singapore,‌ Skotland,‌ Island,‌ Australien og New Zealand,‌ Europa,‌ Asien,‌ Italien,‌ Portugal,‌ Myanmar,‌ Cook Islands,‌ Stillehavet,‌ Fiji,‌ Færøerne,‌ Arktiske områder

Rejseformer:‌‌ Kultur og eventyr,‌ Natur og safari,‌ Togrejser

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.