XL Seychellerne Beach At Praslin Island

Guide

Seychellerne

af Maria Andkær Øien
Solskin, strand og skønhed

Bølgerne slikker dovent ind over det kridhvide sand. Palmerne vajer i den lette brise. Dine bare fødder synker blødt ned i de fine sandkorn, og blikket driver på langfart over en solkysset natur, der er så smuk, at det næsten gør ondt. Men også kun næsten. Velkommen til Paradis.

XL Seychelles Bird Island Turtle Hatchlings Beach Sand Sea

Seychellerne er stedet, hvor alle dine feriedrømme går i opfyldelse. Oplev gigantiske skildpadder, regnskov, skulpturelle granitklipper og fisk i alle regnbuens farver. For ikke at tale om strandene. Seks af dem regnes blandt verdens 10 bedste.

På Seychellerne kan du få det hele – strande, natur, dyreliv og lokalliv. Og oplevelser, du ikke finder andre steder i verden: Valle de Mai, Anse Source D’Argent og verdens mindste hovedstad. Det her – det er once in a lifetime. Men hvilken ø skal du vælge? Hver ø har sit særpræg, og hoteller og resorts spænder fra det enkle til det overdådige. Eksperterne rådgiver til de største oplevelser lige her.

Seychellerne består af 43 indre øer med smukke klippeøer og 72 ydre øer med sandbanker og atoller. Hotellerne ligger primært på de indre øer. 85 pct. af befolkningen bor i hovedstaden Victoria på hovedøen Mahé.

XL Seychelles Mahe Beach Palm Trees Sand Sea

Mahé – et betagende bekendtskab

Mahé er øgruppens største ø – med verdens mindste hovedstad, Victoria. Øen er også det første møde med Seychellerne. Du lander i den internationale lufthavn og drager herefter videre til den ø, du har valgt. Men bliv lidt på Mahé først og oplev sammensuriet af berusende sanseindtryk og charmerende arkitektoniske levn fra kolonitiden – selvfølgelig kombineret med Seychellernes helt særlige kreolske kulturarv og Mahés frodige plantager, strande og bjerge.

Det skal du opleve

Hey ho og en halv flaske rom:
Det familieejede romdestilleri Takamaka er mere end et destilleri. Det er paradis på flaske. Og lokal kulturarv med sit helt eget museum, urtehave, historiske ruiner – og de to kæmpeskildpadder Taka og Maka. Kig dig omkring på destilleriet eller få en guidet tour. Og husk at smage på rommen, der fremstilles med lokale ingredienser og indeholder karakteristiske smage fra Seychellernes 115 øer.

Kulør på tilværelsen:
Et af de steder, hvor Victorias stemning tydeligst kommer til udtryk, er på byens centrale marked, Sir Selwyn-Selwyn Clark Market. Allerede fra morgenstunden summer den farverige plads af liv og lystig højrøstethed. Friskfangede fisk langes over disken, mens der tinges ihærdigt om prisen. Kraftige krydderier og flagrende tekstiler pirrer sanserne, og det er nemt at fortabe sig undervejs.

Til lands og til vands:
Naturen er enestående på Seychellerne. Tag på den ultimative naturoplevelse med besøg i Mahés to væsentligste naturparker. Udforsk klippebjergene ved Morne Seychellois på land, og dyk ned under havoverfladen til havskildpadder og revhajer i Baie Ternay. Du sejler i yacht langs med kysten og ser Mahé fra sin smukkeste side.

Her skal du bo

En verden af sol, sjov og skønhed:
Constance Ephelia Resort på Mahé bliver drømmen om Seychellerne til virkelighed. De blide, grønklædte bakker danner rammen om resortet, der putter sig mellem de tropiske træer. For foden af bakkerne breder det uendeligt blå Indiske Ocean og de kridhvide sandstrande sig ud som i en drøm. Gastronomien? Den er helt i top.

Et af verdens mest luksuriøse resorts:
Underspillet luksus omslutter dig overalt, og de kreolske dufte og smage får sanserne til at danse. Tilbring dagene ved din private infinity pool eller på Mahés smukkeste strand. Four Seasons Resort Seychellerne er en enestående oase, hvor både familier og par får en uforlignelig ferieoplevelse.

Xl Seychelles Indian Ocean Lodge, Praslin Table On Beach At Sunset

Praslin – på sporet af paradis

Praslin er Seychellernes næststørste ø. Her mødes du af tårnhøje palmer, der skygger for den næsten uvirkeligt blå og skyfri himmel. Også her er strandene bløde og hvide som sne, afbrudt af lange strækninger af frodig, utæmmet jungle med de forunderlige coco de mer-nødder og et rigt fugleliv. Er du heldig, møder du måske den sorte papegøje og den seychelliske bulbul.

Det skal du opleve

Edens have i urtidsjunglen:
Den UNESSCO-beskyttede nationalpark Vallée de Mai ligger på det centrale Praslin og er et enestående møde med unik megaflora, der kun findes få steder i verden. Palmerne bliver op til 35 m høje og bærer de forunderlige coco de mer-nødder, der vejer omkring 30 kg, når de er modne – efter seks år!

En dukkert i paradis:
Anse Lazio er en sand perle af en strand – gemt bag bløde, jungleklædte bakker i øens nordvestlige hjørne. Så langt øjet rækker er sandet kridhvidt og fint som mel, og vandet er blåt, blåt, blåt. Snup en dukkert – og prøv en af de lokale restauranter ved stranden. Vælg en lokal karryret eller fisk, der er så frisk, at den næsten spræller.

Kæmpeskildpadder, fugle og snorkling:
Oplev det rige dyreliv både over og under vandet på de tre små øer Cousin, Curieuse og St. Pierre ud for Praslin. Glæd dig til at studere de mange unikke fugle, hilse på kæmpeskildpadderne og snorkle med stimevis af farverige fisk, der leger tagfat.


Her skal du bo

Fred og romantik:
Hotel l’Archipel er et hyggeligt, lille boutiquehotel med en venlig og afslappet atmosfære. De blot 32 bungalows ligger i en frodig have omgivet af tropiske blomster og træer med smuk udsigt over Det Indiske Ocean og Praslins grønklædte højdedrag. Overalt hersker den ægte, næsten magiske stemning, Seychellerne er så kendt for.

Frodighed og elegance:
Raffles Seychelles råder også over luksuriøse poolvillaer med egen plungepool lige ved den smukke Takamaka-strand. Gemt godt bag tæt vegetation med en fabelagtig udsigt over kysten, den frodige vegetation og øen Curieuse, der er hjem for de store landskildpadder. Her er masser at lave, dejlige restauranter og en afslappet atmosfære.

XL Seychelles La Digue Beach Sea Rocks Palm Tree

La Digue

Idylliske La Digue er et must at besøge, når du er på Seychellerne. Øens afslappede atmosfære er lige så smittende, som den er unik, og det uspolerede, sorgløse øsamfund er et inspirerende bekendtskab. La Digue er den mindste af Seychellernes tre hovedøer – og præcis så eventyrlig, som man drømmer om med sin grønne jungle og bløde granitklipper. Koloniseringen er mindre tydelig her, og øen er udpræget kreolsk med frodige plantager og charmerende, historiske huse i glade farver.

Det skal du opleve

På cykel til virkelighedens bounty-strand:
Den bedste måde at komme omkring på er på cykel. Nyd en tur gennem frodige bakker og dale, og gør holdt på en af verdens mest berømte strande, Anse Source d’Argent. Her er vandet så klart, at du kan se både koraller og fisk, selv om du bare sopper. Med lidt held slår en havskildpadde eller to også vejen forbi og hilser på.

Uforglemmeligt italiensk:
Snyd ikke dig selv for en middag på det hyggelige boutiquehotel Le Repaires fabelagtige italienske restaurant. Nyd en enestående middag med en spektakulær udsigt til tropisk vegetation og det azurblå hav. Menukortet er klassisk italiensk – med et kreolsk touch – og alt smager, så englene synger.

Fantastisk fred og ro:
Der hersker en helt særlig ro på La Digue – her er nemlig kun ganske få motoriserede køretøjer. Indtil for få år siden var her kun cykler og oksekærrer. I dag kører der få taxaer i forbindelse med hoteltransfers. Ellers foregår transport på cykel eller med elektriske golfvogne. Luk øjnene og lyt: Her er en fantastisk fred og ro.

Her skal du bo

Højeste standard på øen:
Her er tale om La Digues skønneste og mest smagfulde hotel med førsteklasses faciliteter. Le Domaine de l’Orangeraie, der er opført i fin harmoni med de tropiske omgivelser, ligger i gåafstand til La Passe og har et eksklusivt poolområde lige ud til havet. Her kan du dase med udsigt mod Praslin – medmindre du altså foretrækker en tur i hotellets fantastiske spa oppe på bjergsiden.

En af de smukkeste solnedgange på Seychellerne:
Le Repaire er et hyggeligt, lille boutiquehotel beliggende lige ud til stranden i udkanten af La Digues hovedby La Passe. Det perfekte udgangspunkt for at udforske øen og nyde den helt særlige seychelliske charme. Udsigten til naboøen Praslin er uden sidestykke – og solnedgangen en af de smukkeste på Seychellerne.

SDI 560

Andre dejlige steder at bo på Seychellerne

Et paradis på 4 km2

Forestil dig en 4 km2 stor tropeø med hvide strande, svajende palmer og turkise laguner – og kun ét resort. Det er Four Seasons at Desroches Island. Selv om Seychellerne består af i alt 115 øer, er det hovedsageligt hovedøerne, der får besøg. Ikke mange slår vejen forbi Desroche Island, der bestemt er et besøg værd. Her er bountydrømmen nemlig udført til perfektion med alt det bedste fra Four Seasons verden holdt i kreolsk og afslappet stil.

Med ægte Robinson Crusoe-stemning

Denis Island er ikke bare en ø – den er en oplevelse for livet. Med kun få villaer på en af de mest afsidesliggende øer på Seychellerne, får du her et autentisk og betagende natureventyr omgivet af uspoleret tropeskov og noget af Seychellernes rigeste marineliv. Lige midt på en privat paradisø, der danner rammen om et lille økosamfund. Stort set alt, hvad der indtages på øen stammer fra egen farm og køkkenhave og er altså dugfrisk.

XL Seychelles Coral & Fish

Værd at vide

  • Rejsetid: Du kan flyve til Seychellerne fra Danmark på 12-14 timer inkl. mellemlandinger.
  • Tidsforskel: Seychellerne er blot 2 timer foran Danmark, så jetlag er der ikke meget af.
  • Bedste sæson: Den bedste tid at rejse til Seychellerne er fra april til oktober. November til marts er regntid, men til gengæld er der her den bedste sigtbarhed i forhold til dykning og snorkling.
  • Temperatur: Temperaturen ligger på 24-32 °C året rundt.
Xl Seychelles Cultural Excursion Cooking Traditional Food

Spis Seychellerne


Blækspruttekarry med kokosmælk – en populær delikatesse med blæksprutte, kokosmælk, krydderier og safran.

Brødfrugt er en grundlæggende del af den lokale kost. Brødfrugt kan tilberedes på mange måder, men prøv den helt enkle, ristede version. Uhmm!

 

>> Se vores rejser til Seychellerne

TAL MED EN EKSPERT

Vi skræddersyer jeres rejse til Seychellerne

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Seychellerne. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.