• Lokal fisker i Hoi An, Vietnam
  • Betagende udsigt fra hotellets solsenge på The Island Lodge, Mekong, Vietnam
  • Halong Bay i Vietnam
  • En af de mange rolige bifloder i Mekongdeltaet

Luksuriøst eventyr i Vietnam

16 dage fra nord til syd på de bedste hoteller, fra 35.000 kr.

Glæd jer til:

På tur gennem Hanois markeder og gadekøkkener

2 dages cruise i Halong Bay med Paradise cruises 4*

Historie, oplevelser og god mad i atmosfærefulde Hue og Hoi An

Fredfyldt boutiquehotel og cruise på Mekongdeltaet

Luksuriøse hoteller med stil og sjæl

Læs mere

Vietnam er sansernes land, og indtrykkene bliver endnu bedre når rammerne er i top. Vi har nøje udvalgt både hoteller, skibe og oplevelser, for at tilbyde jer det allerbedste af det smukke og farverige Vietnam.

Rejseruten i Vietnam

Fra hovedstaden Hanois brede boulevarder og små, intense sidegader fortsætter rejsen med et 2-dages cruise blandt Halong Bay's imponerende kalkstensklipper.

Med fly til Centralvietnam, hvor den gamle kejserby Hue og atmosfærefulde Hoi An byder velkommen til et ophold med historiefortællinger, landsbyidyl, cykelture og fantastisk mad. Videre til pulserende Saigon og Cu Chi tunnellerne. Og til slut 3 dages eventyr i Mekongdeltaet, hvor I skal sejle på floden, besøge små landsbyer og familier, cykle gennem rismarker og overnatte på det fredfyldte boutiquehotel The Island Lodge 4*.

Velkommen til et luksuriøst eventyr gennem Vietnam.

Udflugter og oplevelser med kant

Vi har suppleret klassiske udflugter med oplevelser, hvor I kommer helt tæt på det lokale liv. I Hanoi skal I fx bruge en halv dag i selskab med en lokal madentusiast, der vil tage jer med på en sansefuld færd gennem byens markeder og gadekøkkener - en på alle måder både autentisk, lærerig og yderst velsmagende oplevelse

Og I Hoi An skal I på cykeltur langs rismarker og gennem landsbyer. Her oplever I virkelig det landlige Vietnam i øjenhøjde.

Hoteller med stil og sjæl

Vi har nøje udvalgt hotellerne, så både beliggenhed og kvalitet er helt i top. Men ikke mindst er det steder, der forener stil med sjæl og lokalkolorit.

Det samme gælder skibene i både Halong Bay og Mekongdeltaet. Begge er klassiske junker, der kombinerer autentisk stil og oplevelser på første parket med kvalitet, god mad og et højt serviceniveau.

Forlæng rejsen med barfodsluksus på Six Senses

Har I god tid og ønsker at opleve Vietnams bedste strandresort? Så anbefaler vi, at I forlænger rejsen med barfodsluksus i en poolvilla på stranden på Six Senses Ninh Van Bay 5*. Her er ro, skøn spa og vidunderlig gastronomi. 
I kan også vælge barfodsluksus i Cambodja i bedste pioneer-ånd med et ophold på Six Senses Krabey Island eller Song Saa Private Island. Begge kan nåes på en kort flyvetur fra Ho Chi Minh City og efter ankomst venter der jer poolvilla, gastronomi og selvforkælelse på højeste plan.
 

Alle vores rejser til Vietnam kan skræddersyes efter jeres ønsker og behov.  Tal med vores Vietnam-eksperter om en skræddersyet rejse, der matcher jeres drømme. 

Det skal I opleve

Program

Dag 1-2
I fllyver fra København til Hanoi

Oplev Hanois lokallivAfrejse fra Købehavn midt på dagen på dag 1. Vel ankommet på dag 2 bliver I mødt i lufthavnen af jeres lokale guide, som vil sørge for transporten til jeres hotel i centrum af byen.

Her venter det legendariske kolonitidshotel Sofitel Legend Metropole 5* på jer med en uovertruffen stil og elegance. Udover at være byens suverænt bedste hotel, så ligger det lige midt i Hanois gamle franske kvarter og med mange af de største seværdigheder inden for kort gåafstand.

Sofitel Legend Metropole Hanoi, VietnamMIDDAG INKLUDERET

I er muligvis lidt møre efter den lange flyrejse. Så for at sikre, at jeres første middag i Vietnam bliver en god oplevelse, har vi inkluderet en middag på en god restaurant.

Omgivelserne er en gammel kolonitidsvilla, der ligger som en lille oase trukket tilbage fra et af de travleste strøg i byens gamle kvarter. Her vil I blive udfordret af et herligt gastronomisk fusionskoncept med rødder i det moderne franske køkken og naturligvis med tydelig inspiration fra lokal kogekunst.

Overnatning i Hanoi på Sofitel Legend Metropole 5*.

Dag 3
Byrundtur i Hanoi

Kvinde, der ankommer til blomstermarkedet i Hanoi, VietnamEn hel dag med historier om både fortid, nutid og fremtid. I besøger nogle af Hanois vigtigste kulturelle og historiske pejlemærker under ledsagelse af en lokal engelsktalende guide. Det er en fantastisk måde at opleve Hanoi på, for det handler ikke bare om at se seværdigheder, men ligeså meget om at høre og lære om byen og landet.

Der vil bl.a være besøg ved Ho Chi Minhs Mausoleum, hvor landsfaderens balsamerede krop ligger til skue det meste af året, Litteraturtemplet, et af de bedst bevarede eksempler på vietnamesisk arkitektur, og landets første universitet, Etnologimuseet, der beretter om alle de 54 forskellige etniske grupper i Vietnam, og Kvindemuseet, en hyldest til kvindelige vietnamesiske soldater.

Overnatning i Hanoi på Sofitel Legend Metropole 5* (Morgenmad, frokost, aftensmad).

Dag 4
Hanois Markeder og gadekøkkener

Vietnams køkken er vidunderligt og en nydelse på rejser til Vietnam.En af rejsens store oplevelser venter forude. En halv dag gennem Hanois kaotiske mylder af farverige markeder og rygende gadekøkkener med den lokale gadekøkkenentusiast og mad-blogger Mr. Tu.

Turen vil typisk gå forbi lokale markeder, hvor I får et sansefuldt indblik i det store udbud, der tæller alt fra duftende, ny-plukkede krydderurter til kød og fisk i alskens afskygninger.

Udover råvarernes friskhed er man nemlig særligt i Nordvietnam kendt for at fortære stort set alle dele af et dyr. Grænseoverskridende for nogle, men det har den logiske forklaring, at det tidligere simpelthen har været nødvendigt for at overleve den armod, der har præget landsdelen. Og man kan jo bare lade være med at smage.

Sælger på gaden i Hanoi, VietnamUvurdelig viden

Men ellers er det bare med at slå sanseapparatet ud. Lad næseborene forkæle af de velduftende krydderier og røgen fra de store gryder. Og glæd jer til at lære om alt fra spiseritualer og hygiejne til navne og indhold på de mange forskellige retter.

Den viden, I samler op her, vil med garanti komme jer til gode gennem resten af rejsen. Både fordi I lærer om gadekøkkenets fortræffeligheder, og hvorfor det sjældent er anledning til maveproblemer, således at I kan begive jer ud i det på egen hånd senere. Og fordi I lærer om de regionale forskelle og lokale fortolkninger af diverse egnsretter.

Når man slentrer gennem markedet, hilser på de handlende og sætter sig og spiser et let måltid på en skammel ved et gadekøkken, får man både et yderst nærværende indblik i den vietnamesiske kultur og samtidig forståelse for madens betydning. For det er mellem madboder og omkring de glohede gryder, at meget af hverdagens sociale liv udspiller sig.

Efter en oplevelsesrig og sansefuld dag sammen med Tu, har I nu resten af eftermiddagen på egen hånd.

Dag 5
Eventyrligt krydstogt i Halong Bay

Halong Bay i VietnamTuren til Halong Bay starter tidligt om morgenen fra jeres hotel i Hanoi. I kører med privat bil ud gennem morgenmyldretrafikken. Der er allerede godt gang i de mange små boder langs vejen, så der er masser at se på i takt med at by bliver til land, og stål og beton bliver til grønne rismarker.

Ca. 3 timer senere ankommer I til havnen i Halong, hvor I påmønstrer den smukke og luksuriøse junke, der skal være jeres bopæl for den kommende nat. De ca. 20 kahytter ombord har alle vinduer mod havet og selvfølgelig eget bad og toilet. Junken stævner kort efter ud i bugten. I horisonten skimtes svagt omridset af det finurlige havlandskab, der er målet for sejlturen. Mens I langsomt nærmere jer, bliver der serveret frokost i restauranten.

Det smukke Halong Bay i VietnamCruise mellem øer

Hele eftermiddagen cruiser I rundt mellem de mange øer, går i land på små strande og besøger gigantiske drypstenshuler. I oplever en af de små flydende fiskerlandsbyer, der ligger i ly af klippeøerne, på tætteste hold, og I vil få mulighed for at sejle i både kajak og en lille lokal robåd. Umiddelbart før mørkets frembrud kaster junken anker i ly af en af de mange kalkstensøer. Langsomt forvandler mørket øen til en sort skyggefuld kæmpe, der almægtigt vogter over jer natten igennem.

I restauranten bliver der dækket smukt op til en overdådig seafood-middag, og I kan senere gå mætte til ro til lyden af vandets karakteristiske skvulp mod bådens skrog.

Overnatning ombord på Bhaya el. Paradise Junk (Morgenmad, frokost, aftensmad).

Dag 6
Fra Halong Bay til kejserbyen Hue

 Halong-bugtens smukke kalkstensøer Næste morgen står I op med solen til duften af friskbrygget kaffe, der bliver serveret på soldækket, mens morgendisen langsomt fordamper fra havoverfladen. Start dagen med en omgang afslappende Tai Chi eller nøjes med at nyde atmosfæren og de smukke omgivelser.

Myten fortæller, at en kæmpemæssig drage drog ned fra bjergene og skabte bugten med et haleslag. Den historie kan I så tænke lidt over, mens I fortsætter sejladsen rundt i bugten. Senere er der formiddagsbrunch ombord, inden båden vender stævnen tilbage mod fastlandet.

Tomb of Tu Duc i Hue, VietnamVidere til Hue

Afmønstring omkring middagstid og i bil tilbage til Hanoi, hvor I ankommer sidst på eftermiddagen. Her bliver I sat af i lufthavnen for at tage aftenflyet mod nye oplevelser i den hedengangne kejserby Hue, hvortil I ankommer efter ca. en times flyvning.

Efter en kort køretur gennem rismarker og små landsbyer når I frem til den magiske Perfumeflod, der slanger sig sirligt gennem den gamle kejserby.

Her bliver I budt velkommen på jeres hotel for de kommende 2 dage, Azerai La Residence 4+*, der ligger smukt ned til flodbredden med udsigt til Hues gamle Citadel .

Azerai La Residence, Hue, Vietnam

Hue fremstår i dag mest af alt som en forvokset landsby, hvor grænsen mellem byen og landområderne er temmelig glidende. Så ved første øjekast er det svært at forestille sig, at Nguyen-dynastiet regerede hele Vietnam herfra i perioden 1802 til 1945. Hotellet er bygget i og omkring den gamle franske guvernørbolig, hvor man på fortræffelig vis har formået at bevare den oprindelige art deco-stil.

Udsigten fra et Superior River værelse på Azerai La Residence, Hue, VietnamAt sidde på balkonen og nyde solnedgangen bag floden og bjergene i horisonten er nærmest en magisk oplevelse, hvor historiens vingesus og den smukke og fredfyldte atmosfære integrerer sig i hinanden. Men dette beretter byens historiefortællinger, som I vil stifte bekendtskab med den følgende dag, til gengæld om.

Overnatning i Hue på Azerai La Residence (Morgenmad).

Dag 7
Byrundtur i Hue

Thien Mu-pagoden i HueEfter morgenmaden fortsætter dagen med stille sejlads op ad den smukke Parfumeflod, der skær sig kategorisk gennem Hue. Sejlturen bringer jer frem til byens vartegn, den hellige Thien Mu Pagoda.

Myten beretter, at en gammel kvinde kort før sin død forudsagde opførelsen af et tempel på en høj i udkanten af Hue. Da Lord Nguyen Hoang kom forbi omkring år 1600 og hørte historien, valgte han at lade spådommen gå i opfyldelse. Pagoden kom således til at hedde Thien Mu, himmelske kvinde, opkaldt efter den gamle kvinde i myten. Pagoden er stadig beboet af lokale munke, og den ligger i meget smukke grønne omgivelser med en fantastisk udsigt over floden.

Thien Mu Pagoda, VietnamI de smukke omgivelser udenfor Hue besøger I også et par af kejsergravene fra Nguyen-dynestiet. De fornemme mausoleer afspejler tydeligt kejsernes ekstravagante levestil. De blev opført længe før den siddende kejser døde, så man var sikker på at sikre deres rigdom og hellige status også efter døden.

Citadellet i Hue

I løbet af dagen spiser I frokost på en lokal restaurant, hvorefter turen går videre til det tidligere kejserpalads, Hues berømte Citadel.

Indenfor Citadellets 10 km lange mure finder man kejsernes by omkranset af endnu en mur, og aller inderst finder man det helligste af det hellige, Den Forbudte By, hvortil kun kejseren havde adgang.

Citadellet i Hue, Vietnam

Grænsen gik kun 40 km nord for byen, og Hue udgjorde således et vigtigt strategisk punkt i kampene. Det lykkedes en kort periode nordvietnameserne at erobre byen, hvilket hurtigt gjorde den til skueplads for heftige bombardementer. En gåtur rundt i det store område fortæller historien om kejsertidens opblomstring, storhed og forfald. Og kompleksets nuværende tilstand vidner desuden om, at Vietnamkrigen også var forbi her. Under Tet-offensiven i 1968 var Hue en overgang centrum for kampene mellem Syd- og Nordvietnam.

Overnatning i Hue på Azerai La Residence (Morgenmad, frokost).

Dag 8
Fra Hue til den gamle købmandsstad Hoi An

Udsigt til floden fra en suite på Anantara Hoi An Resort i Hoi An, VietnamRejsen fortsætter med en 3 timers køretur til den smukke gamle handelsby Hoi An. Undervejs stopper I på toppen af Hai Van-passet for at nyde den spektakulære udsigt over den klippefyldte kyststrækning.

Hoi An udgør et lille intermezzo på rejsen. For i Hoi An handler det om bare at være, at slappe af, fornemme, observere og måske gøre en enkelt god handel eller to. Fortovscaféer med udsigt til byens smukke små turkise, gule og røde huse inviterer til visuelle oplevelser af byens liv.

Kig på flodens farverige blå fiskerbåde, markedets kvinder, der siddende på hug handler med friske krydderurter og grøntsager under sivhattenes skygge. De mange små galleriers kraftfulde billeder, der pryder husenes mure. Det store udbud af keramik og silketørklæder og de mange skrædderes enorme udbud af jakkesæt og kjoler.

Poolen på Anantara Hoi An Resort i Hoi An, VietnamTæt på stranden

Byen ligger kun 4 km fra havet og den smukke Cu Dai Beach. Brug en dag på at cykle langs rismarkerne til stranden, tag en forfriskende dukkert i det lune vand og tør kroppen under palmernes skygge.

Tilbage i Hoi An venter en aftenstemning med levende lys og fakler og fantastiske restauranter. Spis f.eks. den lokale specialitet Pho eller forkæl jer selv med friskfangede taskekrabber og hummere krydret med chili, hvidløg, citrongræs og koriander.

I Hoi An skal I bo på Anantara 4* ved Thu Bon-floden, der kiler sig billedskønt gennem Hoi An. På under 5 minutters gang er man på markedet og i centrum af den gamle bydel, og dog er atmosfæren på hotellet behageligt rolig.

Overnatning i Hoi An på Ananatara 4* (morgenmad).

Dag 9
På cykel gennem rismarker og landsbysamfund

Kom tæt på de lokale på cykeltur ved Hoi AnLandbrug og landsbyliv udgør sammen med mad en essentiel del af mange vietnameseres hverdag, og der er samtidig også nogle af de største og mest lærerige oplevelser for turister.

Derfor er denne formiddag frem til frokost afsat til en rolig cykeltur ud af Hoi An. Stille og roligt afløses Hoi Ans lave huse af grønne rismarker, små vandløb og sporadisk bebyggelse. I kører ad små støvede grusstier, der er flankeret af små reje- og krabbefarme og marker med majs og søde kartofler. Og I hilser på bonden, der går i marken dagen lang under sivhattens skygge.

Frokosten spiser I i en af de små landsbyer, Inden I atter vender cyklerne mod Hoi An, hvor resten af dagen er på egen hånd. Det er både lærerigt og velsmagende, men mest af alt er det en sansefuld oplevelse af de landlige Vietnam.

Overnatning i Hoi An på Ananatara 4* (Morgenmad,).

Dag 10
Hoi An på egen hånd

Tag f.eks. en dagstur på havet med snorkeludstyr og solcreme. Det åbne hav, der præger mange af Vietnams kyster, byder ofte på store bølger. Men når man sejler ud til nogle af de små øer, der ligger med strande og koralrev vendt ind mod land, og dermed i ly fra det åbne hav, får man mulighed for at opleve stille vand og god snorkling.

Ø-gruppen Cu Lau Cham lidt udenfor Hoi Ans kyst rummer denne mulighed, og de nærmeste øer kan nås på en dagstur fra Hoi An.

Den gamle by i VietnamTag alternativt ind i landet til de Unesco-beskyttede Chamruiner ved My Son, eller brug endnu en dag i Hoi An. Byens gamle centrum er i sig selv en stor attraktion. I 1999 kom den på Unescos verdensarvliste, hvilket på trods af mange besøgende har bidraget til at bibeholde den enestående charme og stemning, der således stadig præger byen. Brug en halv dag til fods med besøg i gamle historiske bygninger og pagoder og kig en tur forbi det farverige marked.

Overnatning i Hoi An på Ananatara 4* (Morgenmad).

Dag 11
Fra Hoi An til Saigon

Vietnamesisk kvinde som sælger frugt, SaigonFra det centrale Vietnam flyver I nu mod syd til Saigon (eller Ho Chi Minh City som byen retfærdigvis hedder i dag). Saigon har en anden karakter end Hanoi. Ting går på en eller anden måde hurtigere her. Men byen har også været drivkraften og frontløberen bag den økonomiske udvikling i Vietnam, som tog fart op gennem 90'erne.

Poolen på Park Hyatt Hotel

Park Hyatt 5*, Saigon

Ved ankomst bliver hentet i lufthavnen og kørt til hotellet, hvorefter resten af dagen er på egen hånd. I skal bo midt i Saigon på Park Hyatt 5*, der ikke blot er Saigons men også et af Østens bedste byhoteller. Park Hyatt ligger på midt på Lam Son Square med udsigt til det elegante operahus og med alle storbyens vigtigste seværdigheder lige uden for døren.

Park Hyatt

Overnatning i Saigon på Park Hyatt (Morgenmad).

Dag 12
Saigon og Cu Chi-tunnellerne

Sejl med speedbåd i det smukke landskab i VietnamBesøg ved de historiske Cu Chi-tunneller. Det enorme netværk af underjordiske tunneller blev oprindelig konstrueret af Viet Minh i kampen mod de franske koloniherrer i slutningen af 1940'erne.

Sidenhen blev de udviddet af Viet Cong, som den nordvietnamesiske frihedsbevægelse blev kaldt under Vietnamkigen, og brugt flittigt i kampen mod sydvietnameserne og amerikanerne. Den strategiske placering kun ca. 30 km fra Saigon er svær at overse, og efterfølgende er de over 250 km tunnelforgreninger nærmest blevet et legendarisk symbol på sejr og frihedskamp.

Et besøg ved Cu Chi er et kort indblik i begivenhederne bag en historisk milepæl og et folks ukuelige vilje til sejr. Man oplever, hvordan tunnelnetværket blev indrettet med alt fra soverum til skoler og hospitaler, og hvordan man camouflerede indgange, så de blev usynlige for modstanderne.

Cu Chi-tunnellerne, VietnamUdover muligheden for at komme på en kravletur i en lille udviddet del af tunnellerne, får I også et indblik i Viet Cong'ernes brug af fælder, der i den grad gjorde livet surt for de amerikanske landtropper. Men måske vigtigst af alt, så hører I den vigtige, modbydelige, men dog spændende historie.

I er tilbage i Saigon først på eftermiddagen, som I fx kan bruge på markedsbesøg, et besøg i Cholon (Chinatown) eller på det berømte Krigsmuseum.

Overnatning i Saigon på Park Hyatt (Morgenmad).

Dag 13
Cruise i Mekongdeltaet

Sejl på Mekongfloden - en fredyldt oplevelse for alle aldreDe sidste tre dage er helliget Vietnams riskammer, det frodige Mekongdelta. I bliver hentet tidlig morgen på jeres hotel i Saigon, hvor I sætter kurs mod Ben Tre. Her stiger I om bord på en båd, som langsomt og sikkert bringer jer ud i deltaets eventyrlige og kontrastfulde verden af intense flydende markeder og små idylliske landsbysamfund. I sejler ad små rolige bifloder, hvor palmebladene hænger dovent ud over det brune flodvand og skygger for kvinder, der vasker tøj langs flodbredden.

Hen ad dagen besøger I forskellige øer og små landsbyer, hvor I bl.a. bliver budt indenfor hos forskellige familier, der lever af at fremstille røgelsespinde og alt, hvad der kan laves af kokosnødder. Efter de mange oplevelser og møder med lokale i øjenhøjde, nyder I dagens frokost på en lokal restaurant.

Værelse med udsigt på The Island Lodge, Mekong, VietnamOvernat på Island Lodge

Herefter sætter I kurs mod The Island Lodge 4* - et skønt, lille boutiquehotel i fredelige omgivelser (to overnatninger).

Dag 14
På cykel i Mekongdeltaet

Rismarker ved Mekongfloden i VietnamI starter dagen med morgenmad på hotellet, hvorefter dagen står på en fantastisk cykeltur ud i det grønne Mekongdelta til rå natur, der lettest opleves til fods eller på cykel. I cykler væk fra hovedveje og turister gennem store palmeplantager og farverige frugtmarker. Besøger små landsbyer, ser de lokale arbejde i rismarkerne fra tidlig morgen til sen aften, besøger en kokosplantage og meget mere.

Turen er ca. 8 km, og kan tilpasses så selv små størrelser, kan være med.

Dag 15-16
Afrejse og ankomst til Danmark

Betagende udsigt fra hotellets solsenge på The Island Lodge, Mekong, VietnamI har morgenen på dag 15 til at nyde i jeres eget tempo, før I bliver hentet og kørt til Saigon Lufthavn, hvor turen går tilbage mod Danmark

I lander I Danmark på dag 16.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Luksuriøst eventyr i Vietnam
RejseperiodeDobbelt
22.08.19 ‑ 14.12.1934.000‑38.000
15.12.19 ‑ 30.04.2038.000‑42.000
01.05.20 ‑ 14.12.2035.000‑40.000
15.12.20 ‑ 03.01.2140.000‑44.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Anny Stensvig

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda