XL Australia Southern Ocean Lodge Kangaroo Island Hero

Guide

Den ultimative guide til South Australia

Australien er 179 gange større end Danmark. Så hvor skal du rejse hen for at opleve essensen af landet? South Australia! Mærk stemningen i Adelaide. Lad dig forkæle i vinlandet. Forelsk dig på Kangaroo Island. Udforsk outbacken og sov under stjernerne i Flinders Ranges.

Jeg tipper dig her om de største oplevelser og bedste hoteller, så du kan få en uforglemmelig rejse.

Adelaide: Kulturskatte i hovedstaden

Da byplanlæggerne skabte Adelaide, havde de deres linealer med. Ser du byens gader og boulevarder fra luften, ligner det, at byen er skåret i lodrette og vandrette linjer. Hist og her er linealen smuttet til fordel for grønne oaser, mod øst danner bakker en blid grænse til vinlandet, og mod vest venter smukke strande.

Xl Australia Adelaide Restaurant Africola

Det skal du opleve i Adelaide

Central Market: Siden Adelaide Central Market åbnede i 1869 har det været et vigtigt samlingspunkt i byen. Lokale klarer dagens indkøb og mødes over en kop kaffe, mens turister smager på stemningen og de mange specialiteter. Den store markedshal summer af liv dagen lang, og boderne lokker med alt fra frugt, grønt og blomster til ost, vin og kød. I den mere kuriøse ende af spektret kan du købe krokodille-pølser, fersk emu og kængurukød.

South Australian Museum: Mange af Australiens bedste museer ligger i Adelaide. Skal du vælge ét, så vælg South Australian Museum, hvor du blandt andet kan fordybe dig i verdens største samling af kunst skabt af aboriginerne, Australiens oprindelige folkefærd. Over 3000 malerier og kunstgenstande er samlet i denne del af museet, så du går helt sikkert herfra med et indblik i aboriginernes fortid.

Hæng ud med vilde delfiner: Delfiner skal opleves i deres rette element som frie dyr i havet, og det kan du opleve fra Glenelg. Stævn ud fra kysten i en 58 fods katamaran og lad dig overraske, når nysgerrige delfiner melder deres ankomst. Ude på havet sættes tove ud efter katamaranen, og har du lyst kan du stille og roligt hoppe i vandet til dem. Alle kan være med på båden, men aldersgrænsen for at være i vandet med delfinerne er 9 år.

Her skal du spise i Adelaide

Gourmet: Er du på udkig efter kulinariske oplevelser i topklasse, er udvalget bredt. Vi anbefaler Orana, der er blandt de tre bedste restauranter i hele Australien. Vil du lidt uden for centrum, er Penfolds Magill Estate Restaurant ubetinget et besøg værd!

Her skal du bo i Adelaide

I hjertet af byen: Hvor det store forsikringsselskab Colonial Mutual Life en gang lå, finder du i dag det charmerende Mayfair Hotel 4+*. Hotellet kræser for sine gæster, og det ses i alt fra servicen til restauranterne og den Art Deco-inspirerede stil fra 1920’erne. Med Rundle Mall, Central Market og byparker lige om hjørnet kan du ikke bo mere centralt.

XL Australia Hotel Mayfair Adelaide Hennessybar

Kangaroo Island: Natur og dyreliv af en anden verden

På Kangaroo Island taber du let hjertet til den storslåede natur og dyrelivet. Forelskelsen vil helt sikkert også inkludere de små, hyggelige B&B’s og lodges, du finder på øen. Så sæt gerne et par dage af til oplevelser, afslapning og forkælelse. Du kan flyve fra Adelaide til Kangaroo Island på 30 minutter eller sejle fra Cape Jervis på Fleurieu Peninsula-halvøen.

“Lej en 4WD, så du kan komme helt ud i øens hjørner og afkroge.”
Anny Stensvig, Rejserådgiver
Xl Australia Sea Lion, Seal Bay, Kangaroo Island, South Australia

Det skal du opleve på Kangaroo Island

På sydkysten: Sæler og søløver slænger sig i solen ved Seals Bay på sydkysten, mens Little Sahara venter et stenkast væk. Her kan du surfe på sandklitterne og skylle sandet af med en forfriskende dukkert i det tyrkisfarvede vand ved Vivonne Bay.

På vestkysten: I Flinders Chase National Park på vestkysten kan du gå på udkig efter koalaer i eukalyptusskove og se, hvordan tiden og havet har formet de røde klippeformationer, Remarkable Rocks.

På nordkysten: På nordkysten kan du køre gennem et frodigt landsbrugsland og nyde udsigten i selskab med sjældne fugle, wallabies og kænguruer. Blot noget af alt det, du skal opleve på Kangaroo Island, en ø af en anden verden.

Her skal du bo på Kangaroo Island

Luksus med udsigt: Southern Ocean Lodge 5+* ligger på toppen af en skrænt i sydvest, og store glaspartier sørger for, at du kan tage havudsigten helt ind. Maden lever til fulde op til udsigten, ja, vi tør uden at rødme godt kalde gastronomien for verdensklasse, og den store vinliste rummer naturligvis det bedste fra South Australias vinområder. Hvidvin, hummer og uendelig udsigt. Det er livet. Velbekomme.

Følelsen af tosomhed: Forestil dig et sommerhus indrettet med alskens komfort som på et boutiquehotel – bare helt uden naboer. Bare dig, din kære og storslået udsigt til mark og hav. Sådan er Stowaway Kangaroo Island 4+*. I har egen 4WD, så I kan udforske øen og vende tilbage til total tosomhed. Synk ned i det lune boblebad på terrassen og tag udsigten af Stowes Bay ind, vær sammen om at lave aftensmad og fald i søvn med kig til stjernehimlen.

Idyl på landet: Stranraer Homestead 4* er et charmerende B&B på en fårefarm nær Seals Bay. Stedet ejes af Lyn og Graham, der tager så varmt i mod dig, at det føles som et besøg hos gamle venner. Du må gerne hjælpe til med fårene, men du kan også bare nyde roen på verandaen i blomsterhaven og se frem til middagene i den gamle dagligstue. Mange hævder nemlig, at Lyn er øens bedste kok.

XL Australia Kangaroo Island Southern Ocean Lodge,Flinders Suite
Xl Australia Kangaroo Island Stowaway Bath Tub
XL Australia Stranraer Homestead 3+, Kangaroo Island Veranda

Vin i verdensklasse

Der findes hele 18 vinområder i South Australia med Barossa Valley, McLaren Vale og Clare Valley som de mest ikoniske.

Glæd dig til vingårde og restauranter af høj kvalitet krydret med besøg hos de lokale vinproducenter.

Mclaren Vale: Tre kvarters kørsel stik syd for Adelaide finder du McLaren Vale. Vingårdene producerer fortrinsvis vine på shiraz, cabernet sauvignon, grenache, merlot og chardonnay.

“Den største oplevelse får du på d’Arenberg Cube, der ligner en overdimensioneret Rubiksterning. Vinhuset er et af de ældste i McLaren Vale og ejes af familien Osborn, der fremstiller vine så naturligt som muligt.”
Anny Stensvig, Rejserådgiver
XL Australia Barossa Valley Vineyard Winery Couple People Walking Sunset Wine South Australia
XL Australia Mclaren Darenberg Cube Sun
XL Australia Barossa Valley Vineyard Winery Woman Drinking Wine Field Grapes People South Australia

Barossa Valley: Det største af vinområderne er Barossa Valley, en times kørsel nordøst for Adelaide. Den lange, konstante varme frem til druerne høstes, giver smagfulde og fyldige vine. Læg vejen forbi St. Hugo Wines, hvor du ikke bare smager på vinene, men kommer med bag om produktionen, ned i vinkælderen og ud i markerne – ikke mindst spise en formidabel frokost med matchende vine. Maggie Beer’s Farm Shop er en legende i Barossa Valley, så stop endelig for at købe marmelade, olivenolie og andre specialiteter eller for at nyde en fremragende frokost.

Xl Australia SA The Louise Barossa Valley Stonewell Suite
“Tip: Bo på The Louise 5* i Barossa Valley og besøg restaurant Appellation. Et gastronomisk højdepunkt du vil mindes for altid!”
Anny Stensvig, Rejserådgiver

Clare Valley: Clare Valley er Barossa Valleys lillebror, og der er halvanden times kørsel mellem de to områder. Clare Valley er kendt for at producere fantastiske vine på Riesling og lige så kendt for den 27 kilometer lange Riesling Trail, der kan udforskes på cykel. Stierne slynger sig mellem idylliske vinmarker i den aflange dal med afstikkere til godt og vel 30 vingårde.

XL Australia Flinders Ranges Landscape People Lookout View Colours
Xl Australia SA Flinders Ranges Arkaba Homestead Campfire
XL Australia Flinders Ranges Kangaroo Animals Nature South Australia

Flinders Ranges: Forvitrede bjerge og outback

Blot fem timers kørsel nord for Adelaide og vinlandet bryder Flinders Ranges udsigten til den ellers endeløse outback. For millioner af år siden var området dækket af hav, der har slebet og skabt de knejsende bakker og klipper, du kan vandre på i dag.

Det skal du opleve i Flinders Ranges

Dyreliv og natur: I de tidlige morgentimer og sene aftentimer er bjergkæden mørk som chokolade, mens den i dagstimerne stolt viser sin okkerrøde jordfarve frem. Stejle bjergrygge, spidse bjergtinder og smalle kløfter gemmer sig hist og pist, emuer krydser stierne, og gulfodede klippekænguruer hopper forbi.

Trekking i outbacken: Ved første øjekast ser naturen ufremkommelig ud, men Flinders Ranges er noget nær det mest fremkommelige, i hvert fald når det kommer til outback. Sæt et par dage af og lad en guide vise dig vej gennem pinjeskove og over stok og sten til højdepunkter som Elder Range, Red Range og Wilpena Pound.

Oplev verden oppefra: Vil du have helt nyt perspektiv på, hvad outback er, så stig til vejrs i en helikopter eller med luftballon.

Her skal du bo i Flinders Ranges

Luksus i hjertet af naturen: Selv om Arkaba Homestead 5* er toppen af luksus, er servicen og atmosfæren helt jordnær. Vi kan dog ikke garantere, at du ikke letter en smule efter opholdet, for alle vi kender, der har boet her, fortæller, at det har været absolut fantastisk – og vi giver dem helt ret. Det lille homestead blev bygget i 1851 og var i mange år en fårefarm.

I dag huser stedet blot ti gæster og er omgivet af 243 km² privat outback, så du kan være sikker på at få et mageløst møde med naturen.

Eyre Peninsula: Saltsøer og havliv

Eyre Peninsula er gudesmuk og endnu ikke blandt de mest besøgte i Australien. Du kommer lettest til halvøen ved at flyve til Port Lincoln, 40 minutter fra Adelaide.

“Sæt gerne fire dage af, lej en 4WD eller udforsk naturen i selskab med guide og lille gruppe på seks personer. ”
Anny Stensvig, Rejserådgiver
XL Australia South Australia Gawler Ranges Lake Gairdner Salt 1

Det skal du opleve på Eyre Peninsula

Saltsø og orgenpiber: Den største af saltsøerne, Lake Gairdner, ligger i Gawler Ranges National Park, og selv om saltsøen er knastør, er outbacken fuld af liv. Fugle letter fra buske og træer, blomster vokser i bedste velgående op af den røde jord, og emuer og kænguruer kigger forbi. Se også Kolay Mirica Rocks, hvis orangerøde klipper ligner orgelpibeformationer.

Se komplet oplevelse her.

Søløver og hvaler: Baird Bay på vestkysten gemmer bogstavelig talt på et hav af oplevelser. Du skal ikke mange meter ud fra strandkanten, før legesyge søløver nærmest svømmer mellem benene på dig. Sejler du længere ud, kan du hilse på lige så legesyge bottlenose delfiner og sæler, og fra maj til oktober kan du være heldig at spotte hvaler.

Glamping i Gawler Ranges: Glem alt om at sove på et tyndt liggeunderlag på jorden. Dit telt er nemlig indrettet med himmelseng, alskens komfort og eget badeværelse. Om dagen ser du naturen og dyrelivet, om aftenen falder du i søvn til outbackens summen.

3 hurtige om South Australia

Bedste sæson: Du kan rejse til South Australia året rundt. Vinteren løber fra juni til august og har et mildt vejr med 15-16 grader. Resten af året er temperaturen 18 til 29 grader med december, januar og februar som højsæson.

Sådan kommer du frem: Adelaide er kun ét stop fra København. Du kan eventuelt tage et ophold i Singapore, Dubai eller Doha.

Tidsforskel: South Australia er 7,5 til 9 timer foran Danmark afhængigt af sæson.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Australien

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Australien. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.