XL Tranzalpine Kiwirail Train Nature Landscape New Zealand

Vin, vintage og vild natur

Vin, vintage og vild natur

25 dage fra 79.500 kr.

New Zealand for livsnydere – fra vinland til enestående naturoplevelser inkl. egen bil og start i Sydney

Vi har skabt en rejse til New Zealand for jer, der vil lidt væk fra alfarvej og lægger vægt på de skæve, intime og originale oplevelser - med atmosfærefyldte hoteller og Boutiquestil ophold, god mad, skønne vine og den helt rette kombination af afslapning, stil, eventyr og storslået natur. 25 dage inkl. egen bil og start i Sydney med Operahuset.

 

*For at leje bil og motorhome skal man være fyldt 24 år og have haft sit kørekort i mindst 1 år.

Glæd jer til

 • Start i Sydney med rundvisning i Operahuset
 • Fredfyldt kør selv-ferie lidt væk fra alfavej
 • Vandre-, cykel- og sejlture på søer og fjorde
 • Smag på New Zealands skønne vine fra små gårde
 • Eventyrlige hoteller og Boutiquestil ophold i storslået natur

Højdepunkter på rejsen

Sted Nætter Højdepunkter
xx xx nætter på xx xx Højdepunkter
XL New Zealands The Marlborough Sounds Track

Oplevelserne står i kø

Vi har kaldt denne rejse for vin, vintage og vild natur. Det er en god titel, synes vi selv. Men den forpligter også. Så hvad kan I egentlig forvente jer af denne rejse?

Kort fortalt det bedste af New Zealand. Men med en original og anderledes vinkel, der kombinerer landets storslået natur med gejsere, sneklædte bjerge og dybe fjorde – med skønne vinregioner og små byer, der emmer af svundne tiders charme og stil.  

Det hele er tilrettelagt på en måde, så I har sjælen med og får oplevelser, I måske aldrig selv havde fundet eller overvejet – fra vinsmagning på cykel og unikke Art Deco-hoteller til køreture i vintage biler, sejlads med en postbåd på Queen Charlotte Sound og 4WD til Sydøens gletsjere og højlandsgårde. Og alt det er kun begyndelsen.   

Det med vinen…

Fra forrygende pinot noir-vine i Martinborough og en cykeltur med vinsmagning i Hawke´s Bay til jeres egen bungalow midt i vinrankerne i Gisborne, bringer denne rejse jer helt ind i New Zealands vinkultur – og mange af de steder, hvor I ikke bor direkte ud til vinmarker, kan I stadig glæde jer til gode vinkort med brede, snævre og sjældne udvalg af de bedste vine og vinproducenter i New Zealand.  

Hvad mener vi med vintage?

Vi har næste afsløret det allerede, men den gamle verdens charme, klasse og stil er lidt af et tema på denne rejse. Små landsbyer som Arrowtown og Glenorchy, hvor tiden nærmest har stået stille. Art Deco og vintage biler i Napier. Historisk boutique-stemning i Christchurch. Og kolonitidens charme i den lille by Martinborough – det er den slags oplevelser, vi mener, når vi siger vintage.  

I nærkontakt med New Zealand vilde natur

I sidste ende er det altid naturen, der indtager hovedrollen i New Zealand. Fjordene. Bjergene. Søerne. Bregneskovene. Højlandet. De åbne kyster. Alt det oplever I på denne rejse – fra vandreture på Routeburn Track og Mount Tarawera til sejlture på Lake Wanaka og en smuk togtur langs hvalernes kyst fra Christchurch til Picton.

Derudover har I også en rejse i egen bil med ruter, der bringer jer gennem nogle af landets skønneste naturområder – og sidst, men ikke mindst bor I mange steder på forreste række til storslået natur. I Queenstown, Wanaka, Mt. Cook og Rotorua bor I f.eks. direkte ud til en sø – alle fire steder.

Eventyret begynder i Sydney

Rejsen til New Zealand starter med et stop i Australien på vej ud. I skal opleve Sydney, hvor I bor på hotel i gåafstand fra operahuset – vi har naturligvis også inkluderet en rundvisning i operahuset.

Vi skræddersyer rejsen til netop jer

Dette er kun et rejseforslag – vi skræddersyer altid rejsen, så den passer til netop jeres ønsker og drømme – I kan f.eks. inkludere flere hoteller og oplevelser på vejen, lige som I både kan forlænge og forkorte rejsen som det passer jer.

XL Couple People Drinking Red Wine Winery Vineyard New Zealand
XL Wine Trail Pinot Noir Couple Vineyard Winery People New Zealand
XL New Zealand Vineyard Evening Wine Field Grapes Landscape
Det skal I opleve

Dagsprogram

På denne rejse til New Zealand kommer I til mange af de største attraktioner fra spruttende gejser over det skønne vinland til de dybe fjorde. Men alt er tilrettelagt på en måde, så I har sjælen med og får oplevelser, I nok aldrig selv havde fundet. 

Rejsen til New Zealand starter med et stop i Australien på vej ud. I skal opleve skønne Sydney, hvor vi inkluderer en rundvisning i operahuset.

I rejser til Sydney i Australien, hvor I lander om aftenen dag 2 lokal tid. I tager en taxi til hotellet.

Xl Australia Sydney City, Sydney Harbour, Sydney

Vibe Hotel 4*

I skal bo på Vibe Hotel, der ligger tæt på Darling Harbour og Sydney Opera House. Området byder på flere restauranter, cafeer, barer og butikker. Velkommen til Sydney. 

Xl Australia New South Wales Sydney Vibe Hotel Storehouse Bar
Xl Australia New South Wales Sydney Vibe Hotel Family Room
Xl Australia New South Wales Sydney Vibe Hotel Rooftop Pool

Xl Australia NSW Sydney Walsh Bay Restaurant Bars Foto James Horan

Sydney, der efter Nyhavn Rejsers mening er en af de smukkeste storbyer i verden, åbner sig smukt ud mod vandet med de mange bugter, hvor der er en lystig trafik af små færger, vandtaxier og lystsejlere. 

Nyd dagen i jeres eget tempo. Alt kan nås til fods. Og tal med jeres rejserådgiver, hvis I skal have et par tips med til gode restauranter. Sydneys madscene er i rivende udvikling. 

Oplev Jørn Utzons mesterværk, Operahuset i Sydney

For os danskere er Sydney Opera House lidt af en national stolthed, selv om Jørn Utzons mesterværk ligger på den anden side af jorden. Vi inkluderer billetter til en rundvisning i operahuset, og I bestemmer selv, hvornår på dagen, I vil opleve det utrolige byggeri. Der er afgang hver halve time fra kl. 9 til kl. 17 dagligt.

XL Australia Sydney Opera House Guided Tours 3

I dag lander I i Queenstown, hvor jeres lejebil venter i lufthavnen – herfra tager det cirka 1 time at køre den smukke tur langs Lake Wakatipu til jeres første lodge i New Zealand. Det er en skøn start på jeres eventyr i New Zealand – både køreturen langs søen, hvor I allerede øjner de første vinmarker, og endestationen, The The Headwaters Eco Lodge, hvor I skal bo de næste tre nætter.

Xl New Zealand Queenstown Street

The Headwaters Eco Lodge 4*, Glenorchy

På en måde er det en ilddåb til New Zealand at begynde her. I ordets bedste forstand. Stemningen. Den jordnære hjertevarme og gæstfrihed. Og en beliggenhed, der nærmest føles overvældende i sin skønhed. Mount Aspiring National Parks bjergskråninger. Den unikke flora. Gletsjersøen. Lyset. Og den lille landsby Glenorchy, hvor naboer hilser på hinanden og gæster med en ro og positivitet, der vidner om et godt, roligt liv i de mest fantastiske omgivelser.

Med andre ord er The Headwaters Eco Lodge alt det, vi elsker ved New Zealand og Sydøen. Skåret helt ind til essensen.

XL New Zealand Headwaters Lodge Glenorchy Scheelite Campfire Shelter
XL New Zealand Headwaters Lodge Glenorchy Mountains Road To Glenorchy
XL New Zealand Headwaters Lodge Glenorchy Wharf At Dawn

I dag vågner I op til den særlige stemning af tidlig morgen i Sydøens højland. Solens første varme stråler. Disen der rejser sig. Nattens kolde brise, der driver ind fra søen. De vilde blomster. Og den knastørre bjergluft, der nærmest føles berusende. Det er den bedste følelse at begynde dagen med – og i dag kan I træde længere ind i den følelse, når I begiver jer ud på en smuk vandretur på Routeburn Track med frokost i det fri. Velkommen til New Zealand. Nu er I for alvor fremme.

Xl New Zealand Milford Sound Fiordland Trips N Tramps Routeburn Trekking People

I dag har I hele dagen på egen hånd i skønne Glenorchy. Måske vil I bare slappe af i landsbyen og på jeres skønne lodge efter gårsdagens vandretur – eller måske vil I ud på vandet. Det kunne være en fredfyldt sejltur med en hjuldamper på Lake Wakatipu eller en mere actionpræget tur med Jetboat på Dart River?

Læs mere om mulighederne i hotelbeskrivelsen for The Headwaters Eco Lodge og tal med jeres rejserådgiver, som har flere forslag og ideer til oplevelser på denne dag.

XL New Zealand Headwaters Lodge Glenorchy Outside

Dagens køretur er ikke lang – det tager cirka 2,5 time at køre fra Glenorchy til den gamle guldgraverby, Arrowtown og videre til Wanaka via Cardrona. I kan også gøre en lille omvej fra Arrowtown til Kawarau Suspention Bridge, hvor verdens første kommercielle bungyjump så dagens lys. Man kan jo nøjes med at kigge på…

Arrowtown er en ægte guldgraverby med mange originale huse, hyggelige caféer og butikker – køb en is ved The Shed og stræk benene med en lille gåtur langs Arrow-floden. I kan også besøge det lokale Lake District Museum og de gamle guldgraverhytter overfor museet, ligesom Chinese Village byder på et unikt indblik i, hvordan datidens kinesiske minearbejdere levede og boede. Fik vi nævnt, at det selvfølgelig er muligt at prøve lykken som guldgraver – I kan leje et guldgraverset på museet eller i Dudley’s Cottage.

Cardrona er endnu en hyggelig flække med fine gamle træbygninger, en pub, et posthus og en kirke. Et charmerende kaffestop, inden I kører det sidste stykke mod Lake Wanaka.

Xl New Zealand Arrowtown Is A Historic Gold Mining Town 2

Pinot noir, pinot noir, pinot noir

Varme, tørre somre. Og kølige vintre. Central Otago er pino noir-land. Med lidt Chardonnay, Pinot Gris og Riesling på siden. I er så heldige, at strækningen mellem Queenstown og Wanaka faktisk huser nogle af regionens allerbedste vingårde – og mange af dem inviterer naturligvis på vinsmagninger og frokost.

Vi anbefaler bl.a. Rippon i Wanaka, Carrick Winery & Restaurant i Gibbston, The Church Cellar Door i Gibbston, Te Kano Estate i Bannockburn og Maude Wines i Wanaka - for blot at nævne et par stykker, men særligt området omkring Gibbston er et besøg værd. 

XL New Zealand Entrance To Gibbston Valley
Xl New Zealand Otago Lake Wanaka Morning Vineyard Shutterstock 389696404
XL New Zealand Table Setting At Winery

Edgewater, Lake Wanaka

De næste to nætter bor I på det smukke og fredfyldte hotel Edgewater, der ligger helt ud til Lake Wanaka med en skøn have ud til søen og en vidunderlig restaurant, hvor I kan glæde jer til et raffineret landkøkken med sæsonens råvarer fra lokale producenter i Central Otago.

XL Lake Wanaka New Zealand View Lookout Nature

Wanaka er omgivet fortryllende natur og er en hyggelig mindre provinsby, som hører til en af vores absolut favoritter på Sydøen. I dag har vi inkluderet en helt unik oplevelse – nemlig en sejltur med Chris Riley på Lake Wanaka, men hør også jeres rejserådgiver om andre muligheder i området – måske er det her, at I vil forlænge jeres ferie med et par dage?

Xl New Zealand Lake Wanaka Cruise Walk Nature Infinity Pool

Vi kan bl.a. anbefale en vandretur til Rob Ror Glacier og den vidunderlige Siberia Experience, som tager jeg med over de sneklædte bjergtinder i Mount Aspiring National Park – i en lille gul Cesna!

I dag sætter I kurs nordpå til Lake Pukaki og suveræne Lakestone Lodge 4*, hvor I skal bo de næste to nætter. Hvilket sted. Og hvilken vej dertil.

Køreturen er på 155 km og tager cirka 2 timer uden stop, men I har heldigvis ikke travlt, for i dag venter jer nogle af rejsens mest betagende naturscenerier, når I bl.a. kører gennem Lindis Pass – og så er det oplagt at kigge forbi Maude Winery på vejen. Der er vinsmagninger og et skønt udvalg af vine til salg, som I kan nyde senere på rejsen eller samme aften på jeres lodge - med en magiske udsigt over Lake Pukaki.

Xl New Zealand Lake Pukaki Lakestone Lodge Woman In Room
Xl New Zealand Lake Pukaki Lakestone Lodge Exterior View Lodge
Xl New Zealand Lake Pukaki Lakestone Lodge Aroaki Lounge Telescope

I dag er det tid til at skifte bil for en kort stund – til en Land Rover Defender, når jeres guide tager jer med ud på et 4WD-eventyr til Tekapos gletsjersøer og højlandsgårde.

I har resten af dagen på egen hånd og vi kan bl.a. anbefale en køretur op langs Lake Pukakis vestlige bred – og hele vejen op til foden af Mt. Cook, hvor I også finder det fascinerende Sir Edmund Hilary Alpine Centre, der er bedst kendt for at være den første mand til at bestige Mt. Cook og et andet bjerg ved navn Mt. Everest.

XL New Zealand Udflugter Sydøen Tekapo Tekapo Adventures Mackenzie Wilds High REZ
XL New Zealand Udflugter Sydøen Tekapo Tekapo Adventures Hi REZ
XL New Zealand Udflugter Sydøen Tekapo Jeep 2

Efter nogle uforglemmelige dage i bjergene er det blevet tid til at sætte kurs østpå og mod Christchurch, en køretur på cirka 3,5 time – vi anbefaler, at I kører om formiddagen - måske med frokost på vejen - og nyder eftermiddagen med en gåtur i byen, der på mange måde har genopfundet sig selv efter det ødelæggende jordskælv i 2011.

XL New Zealand Christchurch Cathedral Sq

I afleverer jeres bil i Christchurch og har en overnatning på det stemningsfulde boutique-hotel The Observatory Hotel 4*, som har til huse i byens historiske universitetspark, der siden er blevet omdannet til et kulturcenter med alt fra kunstgallerier, specialbutikker og boutique-biografer til vinbarer og hippe caféer - alt sammen et stenkast fra smukke Hagley Park.

Vi anbefaler bl.a., at I booker bord på vinbaren Cellar Door, som ligger i gården lige ved jeres hotel.

XL New Zealand The Observatory Hotel Christchurch Theveridian Kingsizebed
XL New Zealand The Observatory Hotel Christchurch Outside
XL New Zealand The Observatory Hotel Christchurch Theveridian View

I skal desværre rigtigt tidligt op, for jeres tog videre kører kl. 7 om morgenen fra stationen i Christchurch. I har en transfer ventende, der kører jer til stationen.

I tog langs hvalernes kyst 

Nu skal I på endnu en spektakulær togtur, denne gang på kanten af New Zealand med Coastal Pacific-toget langs Stillehavskysten. Når I er helt tæt på vandet, så hold udkig efter sæler, delfiner og hvaler. 

I har mulighed for at lægge en ekstra dag ind ved Kaikoura, hvis I vil ud på hvalsafari, før I kører videre. Om aftenen ville I i givet fald kunne nyde alt godt fra havet med bl.a. skønne skaldyrsanretninger. Kai-koura betyder at spise hummer på maori!

Fremme i Picton stiger I af toget, men oplevelserne er på ingen måde forbi endnu.

Coastal Pacific North Of Hapuku BP141

Cruise med den lokale postbåd fra Picton

Dagen slutter med den lokale postbåd fra Picton på de naturskønne fjorde i den nordlige del af Sydøen. Postbåden har sejlet her i mere end 150 år for at levere pakker, post og købmandsvarer til de lokale. I har jeres bagage med om bord og bliver efter dejlige timer på vandet med smuk natur, dyreliv og lokalliv sejlet direkte til Punga Cove Resort, der putter sig mellem Queen Charlotte Sound og Marlborough Sound.

Xl New Zealand Queen Charlotte Sound Post Boat Docking

Punga Cove Resort, Marlborough Sounds

I skal bo 2 nætter på Punga Cove Resort 3+* midt i Marlborough Sounds verden af forrevne fjorde. I står op til fuglenes sang og nyder fred, forkælelse og gastronomi lige ud til bredden af fjorden. Og I kan slutte dagene med at spise alt godt fra havet ude under stjernehimlen.

Xl New Zealand Punga Cove Resort Boats
Xl New Zealand Punga Cove Resort Kingfisher Bedroom
Xl New Zealand Punga Cove Resort Restaurant Fern View

På Punga Cove Resort er I uendeligt langt væk fra hverdagens stress og rummel, og dagen er sat af til at lave så meget eller lidt, I har lyst til. At lave ingenting er jo en kunst i sig selv.

Selvfølgelig er der også masser af aktiviteter her ude midt i den skønne natur. I kan gå en tur i poolen, sejle i kajak, tage på vandretur, cykle ud i det blå …  Hjemme igen kan I finde en god stol og nyde en kop te eller et glas kølig hvidvin, før restauranten inviterer til flere oplevelser.

Xl New Zealand Punga Cove Resort Queen Charlotte Track

Et stykke ud på formiddagen siger I farvel til Punga Cove Resort og sejler tilbage til Picton. Her går I om bord på færgen til Nordøen i New Zealand. Sejlturen fra Picton til New Zealands hovedstad Wellington er en oplevelse i sig selv gennem skærgårde, smukke fjorde og stræder.

Fremme i Wellington henter I en ny bil og kører en times tid til i regionen Wairarapa. I er i hjertet af vinruten på Nordøen. Martinborough er Wairarapas ældste og mest kendte vinområde, og I kan nyde bl.a. gode Pinot Noir-vine. 

Martinboroughs vingårde ligger side om side, så det er let at komme rundt. Tal med jeres rejserådgiver, hvis vi skal lægge en ekstra dag ind til at tage på opdagelse – der er dog tid til vingårdsbesøg, når I kører videre.

XL View Mount Victoria Bay Of Wellington Capital City New Zealand

The Martinborough Hotel 4*, Martinborough

I har en overnatning på The Martinborough Hotel, der ligger ud til en grøn plads midt i Marlborough. Den smukke og sarte arkitektur med de fine svalegange sætter stemningen fra start, og indenfor indfries alle forventningerne. 

Få skridt henne ad gaden ligger Martinborough Wine Centre, hvor I kan få overblik over alle egnens skønne tilbud og smage vine, olivenolier og andre delikatesser. Vi anbefaler dog at gemme lidt appetit til hotellets egen restaurant om aftenen, hvor I kan nyde gourmetmad og lokale vine.

Xl New Zealand Wairapapa The Martinborough Hotel Exterior Dusk
Xl New Zealand Wairapapa The Martinborough Hotel Superior Garden Suite
Xl New Zealand Wairapapa The Martinborough Hotel Garden Bar Close Up

I kører nu mod den smukke art deco by Napier i New Zealands ældste vinområde i Hawke's Bay. Her producerer et utal af større og mindre vingårde fremragende newzealandsk vin. Mest kendte er de lokale Chardonnay og Cabernet Sauvignon. 

I starten af dagens køretur, der er på 300 km (3½ time uden stop) kan I evt. se nærmere på et par af de små boutique-vingårde omkring Martinborough. Midtvejs kommer I forbi byen Dannevirke, der blev etableret af skandinaviske emigranter. Navnet er nok det mest danske, men det er en god anledning til et lille stop. Syd for Napier kan I evt. gå op til toppen af Te Mata Peak, hvorfra I har en forrygende udsigt over området.

Xl New Zealand Hawke's Bay View

I skal bo 3 nætter i Napier på et hotel med skæv art deco stil og bedste beliggenhed ud til strandpromenaden og Hawkes Bay. Art Deco Masonic Hotel har den ægte art deco stemning, der bringer jer tilbage til de farverige 30’ere. Her er samtidig en af Napiers bedste restauranter.

Small New Zealand Napier Art Deco Masonic Hotel Pacific View Suite
Small New Zealand Art Deco Masonic Hotel Foyer
Small New Zealand Art Deco Masonic Hotel Hero

Napier er verdensberømt for sin uforlignelig art deco arkitektur, og i dag venter en særlig charmerende oplevelse i Napier, når I udforsker byens Art Deco arkitektur i en veteranbil. Udflugten tager cirka 45 minutter, så før og bagefter har I god tid til at gå på opdagelse i byen, langs vandet og i området omkring byen  - I kan f.eks. også besøge den fantastiske sulekoloni, der samles på et stort højdedrag ved kysten.

Xl New Zealand Napier Packard Car Art Deco Tour

I dag skal I ud i Hawkes Bay vinlandet. Denne gang på to hjul gennem vinrankerne i Hawke´s Bay, så I kan roligt nyde lidt vin undervejs – I får et kort i hånden og vi reserverer vinsmagninger hjemmefra, hvis I ønsker det.

Trænger I til frokost undervejs, anbefaler vi bl.a. The Clearview Estate og Elephant Hill. To restauranter, der begge serverer udsøgte retter og vine akkompagneret af kystens smukke landskaber. Vi hjælper gerne med at reservere et bord til jer på en af disse fine vingårde. Cykelturen kan også arrangeres med privat guide.

Xl New Zealand Hawkes Bay Biketour Biking Winetasting
Xl New Zealand Hawkes Bay Bike Tour Biking Family
Xl New Zealand Hawkes Bay Biketour Biking Black Barn

I dag går jeres eventyr lidt off the beaten track – I skal nemlig nordpå til Gisborne, en køretur på cirka 3 til 4 timer, men I kan roligt sætte mere tid af.

Der er kort fortalt to måder at gribe turen til Gisborne an på. Ruten ind i landet giver jer bl.a. mulighed for at besøge Hackfalls Arboratum, en af de største private samlinger af træer i New Zealand, mens kystruten bl.a. bringer jer forbi Morere Hot Springs og de fabelagtige strande på Mahia-halvøen.

Tæt på Napier er Waipatiki Beach og den smukke Lake Tutira begge gode afstikkere.

Velkommen til Gizzy

Gisborne, eller Gizzy i lokale munde, betegnes som den første "by" i verden, hvor solens stråler rammer jorden, deraf øgenavnet City of First Lights. Det er et charmerende sted, der byder på ægte kiwi-stemning og lokalt liv med hyggelige caféer, butikker og en populær surferstrand. Byen er også rig på maori-kultur og var i øvrigt også et af de første steder, hvor Kaptajn James Cook satte sine fødder på new zealandsk jord.

XL Newzealand Gisborne Moed Vilde Rokker Tatapouri Coastline

Matawhero Gisborne 3+*, Gisborne

De næste to nætter bor I på vingården Matawhero Gisborne, hvor der allerede ved ankomst venter jer en vinsmagning og lidt tapas. Man kan lige så godt komme godt fra start.

XL New Zealand Gisborne Matawhero Gisborne Matawhero Cellar Door
XL New Zealand Gisborne Matawhero Gisborne
XL New Zealand Gisborne Matawhero Gisborne Cheeseboard And Wine

Det er de færreste af vores gæster, som får denne oplevelse med på vejen og vi er sikre på, at den vil få en helt særlig plads i jeres minder fra denne rejse. I dag skal I nemlig på rev-safari med waders og vilde rokker – alene køreturen langs den rå kyst – og op til Tatapouri - er det hele værd, men vi anbefaler også, at I kører endnu længere nordpå, måske efter oplevelsen, bl.a. til Tolaga Bay som især er kendt for sine 660 meter lange mole!

XL Newzealand Gisborne Moed Vilde Rokker Dive Tatapouri Stingrays 01
XL Newzealand Gisborne Moed Vilde Rokker Dive Tatapouri Stingray Feeding Group 02 @Backpackerguide.NZ
XL Newzealand Gisborne Moed Vilde Rokker Dive Tatapouri Stingrays Under Water

Nu går turen fra det blide vinland til Rotorua, hvor der i bogstavelig forstand er åbent ind til jordens glødende indre. Der er blot 200 km, som kan gøres på 2½ time, så der er god tid til stop på vejen.

Gejsere og Maorier i Rotorua

Rotorua er et af de steder, der gør rejser til New Zealand aldeles unikke. Området er centrum for termisk aktivitet, og I kan opleve boblende mudder og spruttende gejsere. I kan samtidig få indblik i den oprindelige kultur i New Zealand, da her er en stor maori-befolkningsgruppe. Mange attraktioner ligger uden for byen, så se lidt på vejen dertil. 

Køreturen til Rotorua tager cirka 4 timer – vi anbefaler bl.a. stop i Tauranga og Mount Maunganui, samt Rere Falls og ikke mindst det altid velbesøgte bryghus Sunshine Brewery.

XL Rotorua Pohutu Geyzer New Zealand

Duften af svovl

At der i Rotorua i bogstavelig forstand er hul igennem til jordens indre giver en enkelt sideeffekt, som I mærker, når I nærmer jer. Lugten af svovl. Ved første møde synes den at være umulig at leve med, men efter kort tid har I vænnet jer til den.

On the Point 4+*, Rotorua

I Rotorua bor I tre nætter på vidunderlige On The Point, der byder på ægte new zealandsk lodge-stemning tilsat en fabelagtig placering med panoramaudsigt over Lake Rotorua. Fik vi nævnt at Om The Point har en rigtig god restaurant med et særdeles flot vinkort?

Small Newzealand Rotorua On The Point Lake Rotorua Garden
XL Newzealand Rotorua On The Point Lake Rotorua Island View Room 01
XL Newzealand Rotorua On The Point Lake Rotorua King Bedroom 02

Der er noget storslået over at stå på kanten af en uddød vulkan og forestille sig, hvordan lavaen en gang har sydet og boblet. Man kan næsten høre det og mærke den intense varme, der har formet naturen, som den ser ud i dag. Det vil I mærke i dag, når I vandrer på den udslukte vulkan Mt. Tarawera.

Glæd jer til en enestående oplevelse, som kun kan gøres i selskab med en lokal guide, som har en særlig licens til at vandre her. Landområdet er nemlig i maori-privatejede hænder. I har resten af dagen på egen hånd tilbage i Rotorua, men hør med jeres rejserådgiver, om der er noget særligt I kan opleve på vej hjem fra Mt. Tarawera.

Xl New Zealand Rotorua Mt Tarawera Crater Hike Trekking
Xl New Zealand Rotorua Mt Tarawera Crater Hike Scree Run
Xl New Zealand Rotorua Mt Tarawera Crater Hike View Point

Rotorua er et af de steder, der virkelig indfanger New Zealands sjæl og særegne karakter. En verden af sprudlende gejsere, boblende mudder og ikke mindst maori-kulturen, som I får rig mulighed for at blive klogere på de næste dage.

To gode råd for denne dag: Kom tidligt afsted og prioritere, hvad I vil se. Der er nemlig så utroligt meget at vælge, når det kommer til oplevelser ved Rotorua.

Xl New Zealand Rotorua Mitai Maori Village Performance (Facebook Page)

Te Puia 

Et oplagt valg er det termiske område Te Puia, der strækker sig over 70 hektar i den historiske Te Whakarewarewa Geothermal Valley - lige i udkanten af Rotorua. Området er hjemsted for den verdensberømte Pōhutu-gejser, mudderbassiner, 500 varme kilder og forunderlige kiselformationer.

Her finder I også Maori Arts and Crafts Institute med bl.a. maori-koncerter og et snedkerværksted, hvor I kan opleve unge maorier lære alle de traditionelle træskæringsteknikker, der er blevet videregivet i generationer. Fik vi nævnt at I også kan hilse på en flok kiwier – New Zealands nationalfugl – ligesom I også finder en café på området. 

De termiske terrasser i Wai-O-Tapu 

Vi anbefaler også et besøg til Wai-O-Tapu, hvor I bl.a. kan se termiske vandhuller og søer i de mest utrolige farver som Champagne Pool. Slap af i de termiske badehuse med varme pools, polynesisk spa og mudderbade – eller leg en mountainbike og begiv jer ind i Whakarewarewas fortryllende skove. Hør mere om alle mulighederne hos jeres rejserådgiver.

XL Champagne Pool Wai O Tapu Geothermal Rotorua New Zealand Lake View
Xl New Zealand Rotorua Wai O Tapu Lady Knox Geyser
New Zealand Wai O Tapu

Det er tid til at tage afsked med Rotorua og tage hul på jeres sidste køretur på denne rejse – denne gang cirka 3 timer til Auckland, medmindre I forlænger turen med en afstikker til f.eks. hobbitternes landsby Herredet.

Xl New Zealand Hobbiton Movie Set Tour Hobbit Hole Day
Xl New Zealand Hobbiton Movie Set Tour Shire Inn
Xl New Zealand Hobbiton Movie Set Tour Lake Wide

Fremme i Auckland har I en overnatning på det centralt beliggende og chikke Hotel De Brett 4*, som ligger i gåafstand til mange af byens seværdigheder - lige mellem hippe High Street med modebutikker og Shortland Street, der har små sjove cafeer og butikker.

XL Hotel Debrett Auckland New Zealand Room
XL Hotel Debrett Auckland New Zealand Food 1
Hotel Debrett Auckland New Zealand

Det er også her, at I kan overveje at forlænge jeres rejse og tage turen ud til eventyrlige Waiheke Island, hvor vi bl.a. kan anbefale en udflugt til tre lokale vingårde - med vinsmagning, naturligvis.

Waiheke Island er cirka på størrelse med Samsø og her dyrkes kun økologiske vine, ligesom øen også er begyndt at blive kendt oliven og olivenolie.

Xl New Zealand Auckland Waiheke Island Mudbrick Garden Couple
Xl New Zealand Auckland Waiheke Island Food And Wine
Xl New Zealand Auckland Waiheke Island Palm Beach Lookout

Al ting har en ende. Også eventyr som dette. I dag sætter I jer til rette i flyet og rejser hjem til Danmark, hvor I lander på dag 25. Velkommen hjem.

Flight Travel
Håndplukket til jer

Det skal i opleve på jeres rejse

I stedet for at bo i Queenstown, bor i for enden af Queenstown søen i den lille smukke flække, Glenorchy. I skal naturligvis ikke kun køre i bilen eller gå ud i naturen, men kommer også I på en cykeltur, ud med tog, og på små sejladser som fx ud med postbåden i Marlborough Sounds. 

Udflugter til vingårde. Udflugt i veteranbil til Napiers art deco arkitektur. I firehjulstrækker med udsigt til Mt Cook og gletchersøer. Håndfodrer vilde rokker i waders!

Rejsen til New Zealand starter med et stop i Australien på vej ud. I skal opleve skønne Sydney, hvor vi inkluderer en rundvisning i operahuset.

Håndplukkede hoteller og lodges

Her skal I bo på jeres rejse

Vi har håndplukket overnatninger lidt væk fra alfarvej f.eks. langt ude i fredfyldte Marlborough Sounds og i Gizzy på Nordøens østkyst i Maori land. Og på samme måde har vi inkluderet de bedste udflugter. 

I stedet for at bo inde i superaktive Queenstown bor I et historisk stenhus midt i skøn natur, hvor guldgraverne havde deres gang før jer. 

Din skræddersyede rejse

Vejledende priser

Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier.

Obs priser over højtider kan være højere. Vi anbefaler at bestille gerne et år i forvejen på fx jule/nytårsrejse samt januar og februar anbefales også gerne tidlig bestilling. 

Inkluderet

 • Fly København-Sydney-Queenstown // Auckland-København
 • Lufthavnsskatter
 • 2 nætter på Vibe Hotel 4*, Sydney. Guest Room
 • Oplevelse: Rundvisning i Sydney Opera House
 • 17 dages billeje fra Queenstown til Christchurch og fra Wellington til Auckland. Mellemstor bil m. 5 døre, automatgear, aircondition, fri kilometer og fuld forsikring
 • 3 nætter på Headquarters Eco lodge Glenorchy 4*, Queenstown. Premium Eco Chalet inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Essensen af Routeburn Track vandretur
 • 2 nætter på Edgewater Hotel 4*, Wanaka. 1-værelses lejlighed
 • Oplevelse: Cruise med Chris på Lake Wanaka
 • 2 nætter på Lakestone Lodge 3+*, Lake Pukaki. DoubleRoom, inkl. morgenmad
 • Oplevelse: I 4WD til Tekapos bjerge og gletsjere
 • 1 nat på Observatory Hotel 4*, Christchurch. Deluxe Room inkl. morgenmad
 • Transport Hotel til togstation i Christchurch 
 • Oplevelse: I tog langs hvalernes kyst fra Christchurch til Picton
 • 2 nætter Punga Cove 3+*, Queen Charlotte. Frond Suite inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Sejl med postbåd på Queen Charlotte Sound
 • Bådtur fra Punga Cove til Picton
 • Transport med Interislander færgen fra Picton til Wellington
 • 1 nat på The Martinborough Hotel 4*, Martinborough. Heritage Room inkl. morgenmad
 • 3 nætter på Art Deco Masonic Hotel 3+*, Napier. Superior Room
 • Oplevelse: I veteranbil til Napiers art deco
 • Oplevelse: På cykel gennem vinrankerne ved Hawke´s Bay
 • 2 nætter på Matawhero 3*, Gisborne. Bungalow, inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Rev-safari med waders og vilde rokker
 • 3 nætter på On the Point 4*, Rotorua. Suite, inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Mount Tarawera hike
 • 1 nat på De Brett Hotel 4*, Auckland. Boutique Room, inkl. morgenmad
Pris per person ved 2 voksne
Vin, vintage og vild natur
RejseperiodeDobbelt
01.10.24 ‑ 31.03.2579.000‑86.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Brændstof
 • Udflugter og måltider, der ikke er nævnt under inkluderet
 • Turist visum New Zealand (foretages online)
 • Turist visum Australien (foretages online)

Bemærk

Ønsker man at forlænge/forkorte rejsen kan vi snildt tilrette. Og naturligvis inkludere flere udflugter efter interesse og ønsker ligeledes med hotel valg. 

New Zealand

Vi hjælper dig hele vejen

Bestil denne rejse til New Zealand i god tid

Små lodges og udvalgte Bed & Breakfasts betyder få værelser på de udvalgte steder. På samme måde har landposten Gordon kun plads til 3 personer. Det kan med andre ord betale sig at bestille denne rejse til New Zealand i ekstra god tid. Vi skal dog nok finde gode alternativer, hvis noget er udsolgt.

Alt på denne rejse kan skræddersys til jeres ønsker fra udflugter over rute til valg af hoteller. Tal med jeres rejserådgiver om jeres specifikke ønsker, så lægger vi alt på plads sammen.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.