• En flok kaskelothvaler ved Sri Lankas kyst
  • Fotostop under cykelturen på Sri Lanka
  • Farverige kvinder i Colombo
  • Panoramaudsigt over det kuperede landskab i Bandarawela på Sri Lanka
  • Poolen i gårdhaven på Paradise Road The Villa Bentota, Sri Lanka

Kompromisløst eventyr på Sri Lanka

17 dage med vandring, cykelture, tog, safari og privat chauffør fra 26.500 kr.

Glæd jer til:

Det autentiske og smukkeste Sri Lanka

Skønne cykelture og safariture med hvaler og elefanter

Vandreture i vidunderlig natur bl.a. til verdens ende

Togtur, tempelgrotter og privatchauffør

Udvalgte 3-4* hoteller bl.a. ved en af Sri Lankas bedste strande

Læs mere

Tag på et aktivt og kompromisløst eventyr på Sri Lanka. I skal vandre til toppen af Løveklippen Sigiriya og helt til verdens ende, nyde skønne cykelture og på safari med elefanter og hvaler. I slutter på Sri Lankas bedste strand.

Denne rejse til Sri Lanka bringer jer til alle de store seværdigheder og ud i fabelagtig natur. Men glem alt om en rejse, hvor I tjekker af på en lang liste af seværdigheder, efterhånden som I ser dem. I er aktive til fods og på cykel og kommer på en række håndplukkede udflugter i nærkontakt med det autentiske Sri Lanka. 

TUK TUK-safari og Skønne cykelture

Allerede fra rejsens start kommer I tæt på det autentiske Sri Lanka. I skal nemlig på tuk tuk-safari til Colombos gadekøkkener og markeder. Men ellers skal I selv træde i pedalerne, når I er på to hjul.

I skal på cykel i kongebyen Polonnaruwa, og ved Galle venter endnu en smuk cykeltur langs risterrasserne. At cykle på Sri Lanka er enestående, for I kommer tæt på de lokale og kan hurtigt stoppe, når endnu en udsigt skal fotograferes. Og det har man ofte lyst til på rejser til Sri Lanka!

Vandreture til toppen af Sigiriya og Adam's Peak

Tag også de gode vandresko med, for I skal op på toppen af Løveklippen Sigiriya til det kongelige citadel, og I skal på flere skønne vandreture gennem guddommelig natur til verdens ende og Little Adam's Peak!

Safarier med hvaler og elefanter

På rejser til Sri Lanka kan I også opleve et enestående dyreliv. Vi arrangerer derfor privat safari i Udawalawe, der huser 500 elefanter, og I skal også på  hvalsafari. Sri Lanka er nemlig et af de bedste steder i verden at se hvaler. 

Togtur, tempelgrotter og privat guide

Jeres rejse til Sri Lanka indeholder en smuk togtur gennem højlandets natur med bjerge, kløfter, floder og teplantager. I kommer også til tempelgrotterne ved Dambulla og Kandy med templet med Buddhas tand. Og I har privatchauffør til rådighed! Når I tager med Nyhavn Rejser til Sri Lanka, er det ikke bare en chauffør, der leder jer til en endeløs række af butikker og krydderiudslag for at hæve provision. I stedet er han uddannet til at være jeres private guide, og der er tid til at improvisere ud fra netop jeres interesser. 

Afslutning ved Sri Lankas bedste strand

Sri Lanka har skønne strande, men mange er plaget af strøm og bølger. Vi udvalgt et resort ud til en strand, hvor selv børn kan bade. Glæd jer til at slutte af med velfortjent afslapning. 

Udvalgte 3* og 4* hoteller på Sri Lanka

I skal bo på hoteller udvalgt for deres beliggenhed og særlige stemning. F.eks. inden for murene i Fort Galle, ud til junglen ved Yala med udsigt til krokodiller fra poolen, på homestay i højlandet osv. 

Sæson for denne rejse til Sri Lanka

Vejret er optimalt for denne rejse til Sri Lanka i perioden januar til april, men I kan tage turen lige fra december til september. Vejret varierer naturligvis, afhængig af hvor I er i landet. I maj og juni vil der oftest være noget nedbør og fra maj til september er havet voldsommere på syd- og vestkysten, hvilket begrænser bademulighederne. Fra maj til september er der til gengæld også færre andre turister og lavere priser. 

Få den bedste oplevelse på Sri Lanka

Når I vælger at tage med Nyhavn Rejser til Sri Lanka, er I sikre på kvaliteten. Vores rejsekonsulenter har personligt tjekket og håndplukket oplevelser og hoteller, og vi har udvalgt de absolut bedste partnere lokalt. Alle vores rejser til Sri Lanka kan samtidig tilpasses jeres ønsker. Det giver jer tryghed for den bedste oplevelse.

Det skal I opleve

Program

Dag 1
I rejser til Sri Lanka

Farverige kvinder i ColomboI rejser til Sri Lanka fra Danmark og lander i Colombo om morgenen på dag 2.

Dag 2
Velkommen til Sri Lanka

Pool-område på Colombo Courtyard i Sri LankaI ankommer til Sri Lanka, hvor jeres private chauffør og guide står klar til at byde jer velkommen. Fra i morgen vil han, under hele jeres ferie på Sri Lanka,  stå til jeres rådighed, hvis I har brug for at blive kørt ud over det planlagte. Han er samtidig klar til at hjælpe jer med svar på spørgsmål og fortæller gerne om alt det, I ser på jeres vej. Første tur sammen er ganske kort, den går nemlig til jeres hotel i Colombo, Sri Lankas hovedstad.

Colombo Courtyard 3+*, Colombo

I skal bo enkelt nat på Colombo Courtyard, der ligger centralt i byen og godt for udflugter i Colombo. Dejlige værelser, spændende indretning og godt poolområde.

Smag streetfood i Colombo på Sri Lanka rejseTuk tuk-safari til Colombos gadekøkkener

I har været længe undervejs, men I skal også ind i rytmen. En god måde at komme det på, er ved at opleve noget spændende, til de lokale ure også siger sengetid.

Allerede denne første dag på Sri Lanka venter der derfor en sjov oplevelse. I skal på tuk tuk-safari til Colombos gadekøkkener og markeder med masser af smagsprøver undervejs. En guide kører tuk tukken og fortæller om alt, hvad I oplever. Og I er hjemme på hotellet kl. 21.

Dag 3
Tempelgrotter og smukke landskaber

Række af statuer af buddhistiske munke, som venter på at ofre til Buddha, Dambulla Golden Temple, Sri LankaJeres rejse til Sri Lanka går nu mod Sri Lankas kulturelle trekant og jeres næste hotel tæt på den store Løveklippe, Sigiriya. På vejen venter en stor oplevelse.

Dambulla-grotterne ved Det Gyldne Tempel

I skal besøge de fascinerende tempelgrotter ved Dambulla. Her træder I ind gennem løvens mund i Det Gyldne Tempel for at gå på opdagelse i de 5 grotter. I møder Buddhaer, konger og guder i form af utallige skulpturer og vægmalerier. Tempelkomplekset er fra kort før vores tidregning. 

Smukke køreture

Køreturene gennem landsbyer og smukke landskaber fra te-plantager til høje bjerge er i øvrigt en væsentlig del af oplevelsen på rejser til Sri Lanka. Det går i roligt tempo afpasset efter trafik og veje – ofte kun med 40 km i timen. Vil I stoppe, siger I det blot til chaufføren – f.eks. er der et spændende grøntsagsmarked i Dambulla, som de færreste får oplevet, men jeres chauffør ved, hvor det er.

Poolen med udsigt til Løveklippen, Aliya Resort & Spa, Sri LankaAliya Resort & Spa, Sigiriya 3+*

I skal bo 2 nætter på Aliya Resort & Spa, Sigiriya. Det er en stilfuld base for oplevelser i Sri Lankas kulturelle trekant. Her er et fantastisk poolområde med udsigt til Sigiriya (Løveklippen) og smukke grønne omgivelser. Vil I for alvor slappe af, kan en tur i spaen friste.

Dag 4
Cykeltur til kongebyen Polonnaruwa

Buddha statue og ruinerne i Polonnaruwa på Sri LankaI skal nu på en spændende udflugt på cykel. I kører til kongebyen Polannaruwa og starter her en 5-6 km lang cykeltur til de største arkæologiske attraktioner.

Kongebyen Polonnaruwa er med sine templer, paladser og stupaer en af Sri Lankas 5 antikke byer på UNESCO's liste over verdensarv. Byen, der ligger ved den nordøstlige bred af den menneskeskabte sø Parakrama Samudraya, var oprindeligt omringet af 3 koncentriske mure. Inden for murene var fine haver, og inderst inde lå kongepaladset. Synes I, at det er for varmt at cykle, kan jeres chauffør køre jer rundt i bil.

Se elefanter på tæt hold i Minneriya National Park, Sri LankaElefanter i Minneriya?

Vil I opleve mere denne dag, kan chaufføren tage jer til nationalparken Minneriya om eftermiddagen. Parken ligger omkring en kunstig sø skabt af kong Mahasen i det tredje århundrede, og allerede i 1938 blev den et beskyttet naturområde. Stedet er mest værd at besøge fra juni til oktober, hvor der er særligt mange elefanter.

Alternativt kan I nyde livet på jeres hotel med spa, pool og anden forkælelse.

Dag 5
Til toppen af Sigiriya og Buddhas tand

Lion's Rock, Sigiriya på Sri LankaI går kunne I nyde udsigten til Løveklippen på afstand. Flere gange har I måske tænkt på, hvor formidabel udsigten må være fra toppen. Snart kender I svaret! I siger nemlig farvel til Aliya Resort & Spa og kører mod den kæmpe klippe. 

Sigiriya: Til toppen af løveklippen

I skal opleve en tur til toppen af til toppen af løveklippen, Sigiriya, der skyder lodret i vejret. Med 1202 trin op til kong Kasyapas citadel, er det ikke en tur for gangbesværede, men alle i god form kan se frem til en oplevelse ud over det sædvanlige. Der er smukke vandhaver både nede og oppe på toppen. I passerer vægmalerier og træder gennem løveporten på jeres tur til toppen, hvor en intet mindre end mageløs udsigt udfolder sig for jer.

Pera Hera Festival ved Temple of the Tooth i Kandy på Sri LankaMod Kandy og Buddhas tand

Nu går jeres ferie på Sri Lanka videre mod den gamle hovedstad Kandy, hvor Sri Lankas sidste konge regerede. Kandy ligger i 500 m højde med udsigt til smukke bjerge. Byen ligger perfekt for jeres videre færd mod te-plantagerne. Den er på UNESCOs Verdensarvsliste, og her er flere attraktioner blandt andet templet med Buddhas tand.  

TEMPLET MED BUDDHAS TAND

Gå evt. en tur omkring søen med udsigt til bjergene, en tur på det lokale marked eller besøg det buddhistiske Sri Dalada Maligawa-tempel ud til bredden af søen ved det tidligere kongepalads.

Når I ankommer til byen, kan I lige tjekke, hvor lange køerne er ved templet, der gemmer på en meget vigtig relikvie, en af Buddhas tænder. Den er ikke bare et religiøst interessant levn fra Buddha, men har også haft stor politisk betydning på Sri Lanka, da den, der havde tanden, også havde magten.

Værelse med balkon og udsigt til naturen på OZO Kandy, Sri LankaOzo Kandy 3+* 

I skal bo 1 nat på Ozo Kandy, der ligger centralt med fin udsigt over byen og søen med Sri Dalada Maligawa-templet. Nyd de lyse og moderne værelser og ikke mindst den skønne pool på tagterrassen, hvor udsigten når nye højder.

Dag 6
Mageløs togtur til Ella

Med tog gennem Sri Lankas højlandOm morgenen bliver I kørt til togstationen i Kandy, hvorfra der venter endnu en stor oplevelse. I skal opleve en togtur gennem smukke teplantager, over kløfter og floder og gennem tunneler mod højlandet og Ella. Som meget andet, I oplever på rejser til Sri Lanka, har jernbanen rod i kolonitiden, hvor banen blev anlagt for at kunne transportere te og krydderier.

Læn jer tilbage, hvil benene, nyd de fantastiske udsigter og få indblik i det lokale liv fra første række. Vi reserverer "luksuspladser", og fremme i Ella venter jeres chauffør, for han er hurtigere end toget!

Ceylon Tea Bungalows, Bandarawela i Sri LankaCeylon Tea Bungalows 3+*, Bandarawela

I skal nu bo 3 nætter på Ceylon Tea Bungalows, der er en lille lodge i i Bandarawela 30 minutter fra landsbyen Ella. Her er kun 5 værelser, så I kan nyde freden i en teplantage med den mest vidunderlige udsigt. Ceylon Tea Bungalows er oplagt til jer, der søger den autentiske oplevelse i nærkontakt med naturen.

Dag 7
Vandretur til verdens ende

Vandfald i Horton Plains National Park på Sri LankaHøjlandet på Sri Lanka er intet mindre end guddommeligt smukt. I skal derfor på en overkommelig vandretur med bjerge, teplantager, vandfald og enestående udsigter. I bliver hentet om morgenen allerede kl. 5.30 for at se naturscenerierne i morgenlyset. I kører 1½ time, og tager herfra på vandretur til World's End, hvor bjergplateauet Horton Plains falder lodret ned i dybet. Temperaturen er behagelig, da I er oppe i 1.000 m højde.

Den smukke udsigt og solopgang fra Adam's Peak på Sri LankaNår I rejser til Sri Lanka med Nyhavn Rejser, kan alt skræddersys til jeres ønsker. I kan derfor også vælge at stå endnu tidligere op og gå med pilgrimme fra fire religioner til toppen af Adam's Peak for at se solen stå op. Turen op sker ad 5.200 trin, men der er teboder til tiltrængte pauser. 

Endnu et udflugtsmål er Ella Rock, hvor I igen vil kunne gå med guide til utolige udsigtspunkter.

Dag 8
Vandretur til Little Adam's Peak

Hils på de lokale på vej op til eller ned fra Little Adam's PeakDagen starter med en overkommelig gåtur gennem de smukke teplantager ad stier og trapper til toppen af Little Adam’s Peak, et lille bjerg på ca. 1.100 m med en betagende udsigt over Sri Lankas grønne natur og bølgende bjergtoppe.

I kan gå til toppen af bjerget i et roligt tempo på 1-1½ time, og der er relativt fladt hele vejen. Måske møder I teplukkere på vejen.

Tal med jeres rejserådgiver om flere vandreture

I kan også overveje en guidet tur til Ella Rock, hvor I også vil blive belønnet med de mest utrolige udsigtspunkter. Tal med jeres rejserådgiver om jeres ønsker til oplevelser og sværhedsgrader af vandreturene.

Resten af dagen er ellers til at nyde livet på Ceylon Tea Bungalows.

Dag 9
Elefanterne i Udawalawe

Oplev Sri Lankas største koncentration af elefanter på en jeepsafariNu går jeres eventyr sydpå til elefanterne i nationalparken Udawalawe, men inden stopper I ved Udawalawe Elefant Transit Home, hvor forladte babyelefanter og tilskadekomne elefanter fra naturen efter endt behandling forberedes på at blive sat ud i det fri igen.

Elefantsafari i Udawalawe

Bagefter skal I på privat safari i Udawalawe National Park. Her et rigt dyreliv med den største koncentration af vilde elefanter på Sri Lanka, og landskabet er meget åbent, så I har et godt udsyn til dyrene. Husk kikkert og kamera! Den store attraktion er parkens ca. 500 elefanter, men her er også hjorte, bøfler, læbebjørne, mangustre, sjakaler, leguaner, mange krokodiller og en sjælden gang en leopard. 

Havudsigt fra poolen på Buckingham Place, Tangalle i Sri LankaBuckingham Place 4* ved stranden

Dagen slutter på sydkysten af Sri Lanka, hvor I skal bo 2 nætter på Buckingham Place ud til en smuk strand, hvor skildpadderne lægger æg fra april til juli. Her er en dejlig stemning og en 33 m lang infinitypool.

Dag 10
Afslapning eller flere udflugter

Dagen er sat af til bare at slappe af og nyde dejlige Buckingham Place, gå tur langs stranden, bade i poolen og læse en god bog.

Men selvfølgelig er der masser af muligheder, hvis I gerne vil have endnu flere oplevelser lige fra kajaktur i den nærliggende mangrove til udflugter lidt længere væk til fascinerende natur og kultur. Leoparderne i Yala, flamingoer i Bundala og skildpadder i Rekawa er bare eksempler. På 10 min. i taxi eller tuk tuk kan I være ved landsbyen Tangalles markeder og lokale byliv. Se flere eksempler på udflugter fra Tangalle.

Dag 11
Hvalsafari og hygge i Galle

KaskelothvalNu skal I have endnu en fantastisk naturoplevelse. For mange er Sri Lanka kun kendt for sin kultur og dyrelivet på land, men Sri Lanka har også en stor population af blåhvaler og delfiner. Det skal I opleve på hvalsafari fra Mirissa, der er et af de bedste steder i verden at se kolonier af blåhvaler. I vil med god sandsynlighed også se delfiner. 

I bliver hentet tidligt på jeres hotel og kørt en halv time til Mirissa, for I skal være ved bådhuset kl. 6 og sejle kl. 7. Turen tager ca. 5 timer, hvorefter I bliver kørt langs kysten til den historiske by Galle. 

Mango House i Galle Fort, Sri LankaMANGO HOUSE 3+*

I skal bo 2 nætter på Mango House, der er en fredfyldt og farverig oase i hjertet af historiske Fort Galle. Alt er smukt og gennemført i den gamle hollandske villa, og beliggenheden inden for murene i Fort Galle fuldender oplevelsen.

På opdagelse i Galle

I har nu resten af dagen til at gå på opdagelse og slappe af. Fort Galle er en af de største, historiske attraktioner på en rejse til Sri Lanka. At bo inden for fortets mure giver oplevelsen en ekstra dimension, da I kan slentre rundt mellem byens restauranter og butikker og nyde aftenstemningen, når alle dagsturisterne er taget hjem til hotellerne udenfor.

Galle Fort med kirke og buddhistisk stupa, Sri LankaSelve Galle blev hårdt ramt af tsunamien i 2004, men fæstningen bestod. Inden for murene er byen præget af smuk hollandsk arkitektur, og hele stemningen oser af historie. Galle er også kendt for sine fiskere, der klatrer op på en pæl og sidder på siden af den, når tidevandet kommer. Førhen levede de af at skaffe dagens fangst fra pælen, men nu om dage handler det også om at fange opmærksomheden fra turtisternes kameraer .

Dag 12
På cykel til det autentiske Sri Lanka

Oplev Sri Lanka på en cykelturI starter dagen med en stille cykeltur fra Galle, hvor I meget hurtigt er ude i det autentiske Sri Lanka med smukke rismarker og landsbyer. Selv om I kun cykler 12 km og har drikkepauser undervejs, vil I alligevel føle, at I når vidt omkring sammen med jeres lokale guide. Nyd også det lokale dyre- og fugleliv med ørne, påfugle, aber og store varaner. 

Saama Dagabo i Galle, Sri LankaEfter cykelturen kan i tage en dukkert ved Unawatuna, som er en hyggelig bugt tæt ved Galle. Bugten er beskyttet af et rev som gør at svømning året rundt er sikkert. Tidligere var stranden de rygsæksrejsendes favorit, men efterhånden er der masser af barer, restauranter og steder, I kan leje en solseng og parasoller.

Guidet gåtur i Galle?

I kommer dog til stranden de følgende dage, så tal med jeres rejserådgiver, hvis vi skal arrangere en guidet gåtur i Galle med frokost i et privat hjem.

Dag 13-15
En af Sri Lankas bedste strande

Poolen i gårdhaven på Paradise Road The Villa Bentota, Sri LankaUd på formiddagen dag 13 kører I nordpå ca. 1,5 time til Bentota-stranden.

Paradise Road The Villa Bentota 4+*, Bentota-stranden

I skal bo 3 nætter på Paradise Road The Villa Bentota, der er et Sri Lankas bedste boutiquehoteller. Villa Bentota er meget charmerende med smuk arkitektur i kolonitidens stil og en lækker indretning i primært sort/hvide farver.

Den smukke strand ved Paradise Road The Villa Bentota, Sri LankaBad trygt fra den brede strand

Sri Lanka er kendt for lange smukke strande, hvor der desværre mange steder er strøm og store bølger. Ved Villa Bentota er stranden bredere og mere rolig end de fleste andre steder, så I kan bade trygt langt de meste af året. Her er kun få mennesker på stranden. Glæd jer til en perfekt afslutning på det kompromisløse eventyr på Sri Lanka.

Dag 16-17
Sidste dukkert og hjem fra ferie på Sri Lanka

Stemningsbillede fra poolen i gårdhaven på Paradise Road The Villa Bentota, Sri LankaNyd den sidste dag på skønne Sri Lanka. Først på aftenen kommer jeres chauffør og henter jer for at køre jer i lufthavnen. I har været meget sammen og sikkert lært hinanden godt at kende, men nu skilles vejene. I lander i Danmark dag 17 – og mange har allerede her planer om flere rejser til Sri Lanka, for der er så meget at opleve.

 

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Kompromisløst eventyr på Sri Lanka
RejseperiodeDobbelt
21.09.21 - 09.12.2125.000-27.000
10.12.21 - 15.01.2229.000-33.000
16.01.22 - 20.06.2226.000-29.000
21.06.22 - 15.08.2230.000-34.000
16.08.22 - 09.12.2226.000-29.000
10.12.22 - 15.01.2330.000-35.000
16.01.23 - 03.02.2329.000-31.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Mette Nielsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Måltider, udflugter, entreer og andre ydelser, der ikke er nævnt under inkluderet