XL Mount Cook Pukaki Lake New Zealand View Mountains Nature Landscape

Guide

Anny guider: Velkommen til mit New Zealand

Vores rejserådgiver Anny Stensvig guider til det New Zealand, hun elsker så højt. Rigtig god læselyst.

 

Hvor skal jeg begynde? At vågne op på kanten af en krystalklar sø. At se morgendisen bevæge sig drømmende forbi og dufte bregneskoven, mens skovduerne kurrer en ny dag ind. New Zealand er på én gang en velkendt og ukendt følelse. Et trygt og mildt land, og samtidig et dragende, dramatisk land af vulkaner, gejsere, fjorde, regnskove og tropiske strande. For ikke at nævne alle de skønne byer, den fascinerende historie, de gode vine, de fantastiske madoplevelser - og en helt særlig stemning og gæstfrihed, som kun findes her. 

Kia Ora, Aotearoa – velkommen til mit New Zealand.

XL Humpback Whale Water Whale Watching Boat Kaikoura Sea New Zealand Animals Wildlife

Nordøen – Wellington og Kapiti Island

New Zealands hovedstad, Wellington, er the coolest little capital. Med sin beliggenhed mellem de to øer ud til Cook-strædet kaldes byen ofte Roaring Forties, med en henvisning til, at det altid blæser her på breddegraden -41,3. Herudover er hovedstaden kendt for nationalmuseet Te Papa, masser af lækre spisesteder, fantastisk kaffe, skønne vine og design, kultur og smuk art deco-arkitektur.

XL View Mount Victoria Bay Of Wellington Capital City New Zealand
New Zealands hovedstad, Wellington

Det skal du opleve

Sejltur til naturreservatet Kapiti Island: 5 km ud for vestkysten tæt på New Zealands hovedstad Wellington ligger Kapiti Island, et naturreservat, hvor beboerne lægger hele deres liv og sjæl i at beskytte naturen med bl.a. truede fuglearter. Nyd at være deres gæster for en dag – eller snup en overnatning.

Byrundtur i Wellington: Hovedstaden emmer af kunst, kultur og personlighed. Og umanerligt smukke omgivelser med hav og bjerge. Oplev byens højdepunkter i bil og til fods i selskab med en lokal guide, så du får hele historien med.

Xl New Zealand Wellington Bay Hill Houses
Wellington Bay Hill Houses

Her skal du bo

Atahuri 4*: 46 km lang strand. Arkitektur, der smyger sig ind i klitterne. Kunst, alle moderne faciliteter, fantastisk mad og skønne værter. Og så selvfølgelig spektakulære solnedgange. Det er Atahuri på Peka Peka Beach.

 

XL New Zealand Atahuri Peka Peka Beach Exterior
Atahuri, Peka Peka Beach

The Martinborough Hotel 4*: På New Zealands vinrute, i hjertet af den lille by Martinborough, stråler The Martinborough Hotel af kvalitet og stemning. Den smukke og sarte arkitektur med de fine svalegange sætter stemningen fra start. Og indenfor indfries alle forventningerne.

 

Xl New Zealand Wairapapa The Martinborough Hotel Exterior Bikes
The Martinborough Hotel, Martinborough

QT Wellington 4*: QT Wellington er et hotel for sig. Alle rum er kunstnerisk indrettet og restaurantoplevelserne er lige så vilde som designet. Hotellet ligger meget centralt ved nationalmuseet Te Papa, og her er både plads til par og familier.

Xl New Zealand Wellington QT Hippopotamus Bar
QT Wellington, Wellington

Sydøen – Marlborough, Queen Charlotte og Kaikoura

Marlborough, der ligger på den nordlige del af Sydøen, er New Zealands største vinregion. Området er meget naturskønt, og smukke Queen Charlotte Sounds ligger lige ud for kysten i de omkringliggende bugter. Den lille by Picton forbinder Nord- og Sydøen med færge, som er hele turen værd.

Kør langs østkysten fra Picton til Kaikoura med havet på den ene side og bjergene på den anden, og oplev Kaikouras lidt mere rå, men blændende smukke omgivelser med havet og de sorte strande til den ene side og sneklædte bjergtoppe på den anden.

XL View Vineyards Marlborough District New Zealand South Island Wine Nature
Vinmarker i Marlborough

Det skal du opleve

Cruise og muslinger i Marlborough Sounds: Nyd et cruise på to af de mindre besøgte fjorde i Marlborough Sounds. I sejler fra muslingebyen Havelock og nyder dampede muslinger friske fra farmen og et glas Marlborough Sauvignon Blanc på vejen.

Xl New Zealand Marlborough Sounds Travel Cruise Lake
Cruise og muslinger i Marlborough Sounds

Med postbåd på Queen Charlotte Sound: Når posten skal ud til dem, der bor ved New Zealands fjerne kyster på Sydøen, skal der en lokal postbåd til. Tag med ud på ruten, der sejler på Queen Charlotte Sound til lokalliv, dyreliv og fantastisk natur.

Xl New Zealand Queen Charlotte Sound Post Boat Docked Bikes
Postbåden i Queen Charlotte Sound

Oplev marinelivet med Kaikoura Kayaks: Kom helt tæt på naturen i en havkajak! Padl af sted på guided ture, hvor du møder havets beboere – selvfølgelig alt sammen med respekts for dyrenes habitat – samtidig med at du får masser af frisk luft og motion.

“På maori betyder Kaikoura stedet at spise krebsefisk, så det skal du selvfølgelig prøve.”
Small New Zealand Kaikoura Kajaktur Kaikouras Bjerge
På kajaktur i gudesmukke Kaikoura

Her skal du bo

Bay of Many Coves 4+*: Morgenmad på molen. En god bog på balkonen. Kajakture i fjorden og vandreture i skoven. Bay of Many Coves ligger lige ved vandkanten i Queen Charlotte-fjorden i smukke og rolige omgivelser – og er indbegrebet af alt det, som gør Marlborough Sounds til et af de mest magiske steder i New Zealand.

Small New Zealand Queen Charlotte Sound Bay Of Many Coves Aerial View
Bay of Many Coves, Queen Charlotte Sound

Marlborough Vintners Hotel 4*: Nyd at blive forkælet med høj komfort, dejlig stemning, gourmetmenuer og fantastiske vine. Marlborough Vintners Hotel ligger mellem vinrankerne i hjertet af vinlandet Marlborough.

XL New Zealand Marlborough Vintners Hotel Day View
Marlborough Vintners Hotel, vinlandet Marlborough

Sudima Kaikoura 4+*: Bo lige på kysten med fantastisk udsigt til hav og bjerge, men samtidig i gåafstand til caféer, restauranter og spændende aktiviteter og oplevelser. Hotellet er helt nyt med state of the art-faciliteter og interiør, der blender ind med den omkringliggende natur.

XL New Zealand Kaikoura Sudima Kaikoura Sudima Kaikoura Aerial Coast
Sudima Kaikoura, Kaikoura

Sydøen – Queenstown

Queenstown er New Zealands største by i regionen med knapt 16.000 indbyggere, en hyggelig gågade, caféer og restauranter – og en fantastisk beliggenhed lige ud til den kæmpestore sø Lake Wakatipu, der snor sig som et 80 km langt Z gennem dalene nedenfor de hvidtoppede bjerge The Remarkables. Byens naturskønne beliggenhed indbyder til mange sjove og aktive oplevelser, f.eks. vandreture, jetboat, helikopterture, rafting, vinsmagning og meget mere. Eller bungy jump, der som koncept er

Xl New Zealand Queenstown Bobs Peak Town View
Queenstown ligger ved bredden af gletsjersøen Lake Wakatipu

Det skal du opleve

Jetboat på Lake Wakatipu i Mount Aspiring National Park: Det er svært ikke at lade sig forblænde af Mount Aspiring National Parks viltre landskaber. Hvilken bedre måde at opleve det på end fra en 4WD efterfulgt af en let vandretur og forfriskende sejltur? Halvdagstur fra Queenstown.

Xl New Zealand Mt Aspiring National Park Lake Wakatipu Jet Boat From Side Stream
Jetboat på Lake Wakatipu

Til Hobbitten og Ringenes Herre på New Zealand: Besøg de storslåede naturscenerier, der dannede kulisserne for filmene skabt over Tolkiens Hobbitten og Ringenes Herre. Turen foregår i 4WD med en lille gruppe og guide fra Queenstown – og er fantastisk, uanset om du har set filmene eller læst bøgerne.

XL New Zealand Nomad Safaris Lighthouse Rock View
Tæt på Queenstown kan du opleve de lokationer, hvor Hobbitten og Ringenes Herre blev filmet

Vinsmagning i Queenstowns baghave: Besøg lokale vingårde i Queenstowns baghave, Central Otago. Området er især kendt for at fremstille Pinot Noir af høj kvalitet, og du smager vine, du aldrig har smagt før. Inkl. vinsmagning, gourmet-tapas og transport.

Xl New Zealand Queenstown Wine Tasting Exterior
Vinsmagning i Central Otago

Essensen af Routeburn Track: Snør vandreskoene og tag på vandretur ad en af de mest kendte ruter i New Zealand, Routeburn Track. Bjerge, søer og smuk natur venter. Oplev det i selskab med en lokal guide inklusive frokost i det fri på denne heldagsudflugt.

Small New Zealand Routeburn Hike Suspension Bridge
Routeburn Track er en af New Zealands mest kendte vandreruter - med god grund.

Her skal du bo

Kamana Lakehouse 4*: Kamana Lakehouse er et vidunderligt sted. Stilfuldt, naturligt og enkelt. Et af den slags steder, der både inviterer til rendyrket afslapning og inspirerer til at udforske den utrolige natur omkring Queenstown. Og så har vi ikke engang nævnt udsigten.

Xl New Zealand Queenstown Kamana Tahuna Lakeview Room Deck
Kamana Lakehouse, Queenstown

The Rees 4*: The Rees 4* i Queenstown har en absolut skøn beliggenhed og byder på millionær-udsigt til Remarkables-bjergene og Lake Wakatipu. Nyd de stilfulde værelser og lejligheder og ikke mindst gourmetoplevelser i restauranten.

XL The Rees Queenstown New Zealand Centreview
The Rees, Queenstown

Headwaters Ecolodge Glenorchy 4*: Bo i gudesmukke omgivelser på en rustik, men elegant newzealandsk lodge, hvor både familier og par er velkomne. Her på bredden af Lake Wakatipu er der råt, smukt og roligt – og de bedste forudsætninger for en lang række udflugter og oplevelser, lige fra jetboating og kajak til naturskønne vandreture.

XL New Zealand Headwaters Lodge Glenorchy Outside
Headwaters Glenorchy, Glenorchy
Anny Stenvig

Rejserådgiver

Anny Stensvig

Anny Stenvig

Anny har stor erfaring med både gruppe- og individuelle rejser til Down Under. Hun har rejst Australien tyndt – før Covid 19 gik rejsen til Australien minimum en gang om året – og er ekspert i New Zealands storslåede natur. Hvert andet år kombineres Australiens-rejsen med en tur til det eventyrlige land.

Der bliver også altid plads til at rejse til Italien og nyde kulturen og maden, ligesom Portugal også prioriteres, ikke mindst for sine skønne byer og mennesker. Derudover er nogle af Annys favoritrejsemål Indokina (Vietnam, Cambodja og Laos), der altid overrasker med nye oplevelser.

Noget af det vigtigste for Anny, når hun planlægger en rejse, er at finde de bedste, atmosfærefyldte overnatningssteder og den skæve og sjov udflugt. Var det f.eks. noget at lande med helikopter på gletsjere eller vandre over rygende vulkaner? Rejsen sammensættes, så I får så mange fantastiske indtryk med jer hjem i bagagen som muligt – ud over nye, spændende og eksotiske smage af de forskellige landes køkkener.

Destination:‌‌ Australien,‌ New Zealand,‌ Vietnam,‌ Cambodja,‌ Laos,‌ Singapore,‌ Skotland,‌ Island,‌ Australien og New Zealand,‌ Europa,‌ Asien,‌ Italien,‌ Portugal,‌ Myanmar,‌ Cook Islands,‌ Stillehavet,‌ Fiji,‌ Færøerne,‌ Arktiske områder

Rejseformer:‌‌ Kultur og eventyr,‌ Natur og safari,‌ Togrejser

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.