Xl Abu Dhabi Sheikh Zayed Grand Mosque Archway Collums

Guide

Sådan får du dit livs eventyr i Oman, Abu Dhabi og Dubai

Oman, Abu Dhabi og Dubai er oplagte rejsemål for forfrosne nordboere, der jagter en bid af Orientens sol og mystik. Men hvad er egentlig forskellen på de to emirater og sultandømmet, der strækker sig ud til Den Persiske Golf og Omanbugten? Hvor skal du bo? Og hvad skal du opleve?

Find svarene her. Så er du klar til at få en rejse, der er som skåret ud af 1001 nats eventyr.

Xl Dubai Skyline Night Dancing Fountain

3 hurtige om rejser til Mellemøsten

Bedste sæson: De bedste sæsoner er forår, efterår og vinter med behagelige 23 til 35 grader om dagen. Rejser du hertil om vinteren, er det en god idé at huske en cardigan, da aftenerne kan føles køligere. Sommeren er den varmeste årstid med op til 40+ grader.

Rejsetid: Du kan flyve til Oman og Abu Dhabi på 9 timer med en mellemlanding undervejs, mens det tager 6,5 time at flyve direkte til Dubai fra København eller Hamborg.

Tidsforskel: Der er +3 timers tidsforskel under vintertid og +2 timer under sommertid.

Xl Oman Desert Dune Bashing Jeep Safari
Oman

Skjulte skatte i ørkenlandet

Oman er først og fremmest et ørkenland, men mellem sand og landsbyer troner bjergkæder mod himlen. Og så gemmer Omanbugten på et forunderligt ørige og undervandsliv, som kun de færreste kender til. Smag på lokallivet og historien i hovedstaden Muscat og drag så ud i naturen for at få det eventyr, du er kommet for.

XL Oman Muscat Sultan Qaboos Mosque Minaret Exterior
Sultan Qaboos moské

Det skal du opleve

Byrundtur i Muscat: Muscats bybillede består af hvide huse i arabisk stil, farverige paladser og enorme moskéer såsom Sultan Qaboos moské, der er den femte største i verden. Historien strømmer i den gamle bydel mellem huse, forter og bygninger fra Muscats portugisiske og engelske kolonitid i 1500- og 1600-tallet. Fuldend din private byrundtur med shopping på Omans ældste marked, Muttrah Souk, der er velbesøgt af både lokale og eventyrere som dig selv.

Daymaniyat Islands Catamaran Oman
Xl Oman Muscat Sailing Boat
Daymaniyat Islands Turtle Oman

For sejl i Omanbugten: En endnu ukendt verden venter på havet i Omanbugten, hvor du kan sejle med privat katamaran, besætning og kok. Tag af sted for en dag eller læg til kaj i en af de rolige bugter for natten, klar til at gribe endnu en dag med fortryllende øer og udsigt til kysten.

Vil du snorkle, er Daymaniyat-øerne et godt sted at møde alt fra fisk til leopardhajer, rokker, skildpadder, hvalhajer og koraller. På med snorkel og svømmefødder. Tiden er helt jeres egen.

Xl Oman 4WD Tour Wadi Arbiyeen Desert Oasis Waterfall
Bad i ørkenens naturlige pools

Naturlige pools i ørkenen: Det er de færreste, der tænker på azurblå saltvandspools, rindende vandfald og dybe dale, når samtalen falder på Oman. Ikke desto mindre er det, hvad du kan opleve, hvis du tager ud i ørkenen i en 4WD med privat chauffør og guide til at vise vej.

“Det bumler nok en smule på vejen, men fortjenesten er så rigelig, når du kommer frem og tager den første kølige dukkert – husk badetøj!”

Her skal du bo

Alene i beduintelt i ørkenen: Forestil dig et luksuriøst beduintelt midt i sandørkenen. Ikke en nabo i miles omkreds. Bare dig, din kære og jeres private kok, som står for aftenenes menu og forlader lejren bagefter, så I kan nyde tosomheden lige til den lyse morgen. Så kommer kokken nemlig tilbage, klar til at servere jeres morgenmad. Hvad I vil derefter, er op til jer. Måske ride på kameler? Eller køre ræs i 4WD på sandbankerne? Sådan er livet i Magic Camp 4*.

Du kan også få denne oplevelse i Dubai og Abu Dhabi. Fortæl os, hvor du vil hen, så sørger vi for at rejse teltet.

Xl Oman Zighy Bay Six Senses Zighy Pool Villa Aerial
Six Senses Zighy Bay

Luksus i poolvilla ved stranden: I et afsides hjørne af Omans billedskønne Musandam-provins putter Six Senses Zighy Bay 5* sig i bugten mellem bjergene. Foran resortet lokker den 1,5 kilometer lange strand med sit fine, bløde sand og krystalklare vand. Men din poolvilla på mindst 247 m2 lokker helt sikkert også! Nyd privatlivet og lad dig forkæle med alt fra gastronomi til spa og oplevelser i det duftende paradis af hennabuske, dadelpalmer og krydderurter.

Vil du have en uforglemmelig ankomst, kan du sejle til bugten med speedbåd eller paraglide ned ad bjerget. Bare rolig, resortet sørger for bagagen.

Xl Oman Alila Jabal Akhdar Hotel Main Pool
Alila Jabal Akhdar

Luksus på bjergkanten: Vil du tage din rejse i Oman til nye højder, skal du til Alila Jabal Akhdar 5*. ”Alila” betyder overraskelse på Sanskrit, og det er i sandhed, hvad du kan forvente af dit ophold. De fleste bliver i hvert fald overraskede over, at et så gennemført resort kan ligge så langt fra alfarvej, 2000 meter over havet, på kanten af Al Hajar-bjergene. Her går livet vitterligt op i en højere enhed.

“Mærk, hvordan bjergenes intense ro smitter af på sjælen. Besøg spaen, nyd gourmet og slut dagene af med stjernekiggeri. Himlen er helt uberørt her langt fra alfarvej.”
Xl Abu Dhabi Skyscrapers Fountains Park Skyline United Arab Emirates
Abu Dhabi

Øen med de mange muligheder

Abu Dhabi er hovedstaden og det største af de syv emirater. Centrum ligger på en T-formet ø og har siden de første oliefund i 1950’erne gennemgået en rivende, men gennemtænkt udvikling med arkitektur, der er lige dele prangende og imponerende. Atmosfæren føles dog langt mere rolig, og bybilledet er langt mere luftigt end i Dubai. Svært at forestille sig, at Abu Dhabi for bare få årtier siden var et ydmygt fiskersamfund.

Xl Abu Dhabi Sheikh Zayed Grand Mosque Archway Collums
Xl Abu Dhabi Sheikh Zayed Mosque Worlds Biggest Chandelier United Arab Emirates
Xl Abu Dhabi Sheikh Zayed Mosque Square Morning

Det skal du opleve

Sheik Zayeds moské: I udkanten af Abu Dhabi ligger ikke bare den tredje største moské i verden, men den største og vigtigste i Emiraterne. Over 40.000 bedende er der plads til under de 82 gyldne kupler og mellem de mange søjlegange, der er så hvide, at det næsten skærer i øjnene. Der afholdes en ugentlig fredagsbøn – resten af tiden strømmer turister af enhver tro hertil for at lade sig overvælde af lysekroner, mosaikker, tæpper, krystaller og perlemor. Tag på privat byrundtur og få det hele med. Husk korrekt påklædning, hvis du vil indenfor i moskéen.

Louvre Museum Abu Dhabi
Solnedgang over Louvre Museum i Abu Dhabi

Kunst på Louvre Museum: Ligger Louvre Museum ik’ i Paris? Jo, men for få år siden indgik Abu Dhabi og Frankrig et unikt samarbejde, der bygger bro mellem kunst fra øst og vest. På museet kan du fordybe dig i historisk kunst fra hele verden, betragte arkitekturen og se et udvalg af Louvres egne, eksklusive kunstsamlinger.

Xl Abu Dhabi Ferrari World Abu Dhabi Turbo Track
Formula Rossa i Ferrari World Abu Dhabi

Vilde forlystelsesparker: Den menneskeskabte ø, Yas Island, er en del af centrum og lidt af en legeplads for alle, der holder af fart og leg. Skift gear i Ferrari World med en tur i verdens hurtigste rutsjebane, Formula Rossa, der på 4,9 sekunder går fra 0 til 240 km/t. Træk i badetøjet i Yas Waterworld, der har den ene vilde vandrutsjebane efter den anden med alt fra frie fald til loops og krumninger … eller mød kendte tegnefilmsfigurer i Warner Bros Studios.

Emirates Palace I Abu Dhabi
Middag på Emirates Palace i Abu Dhabi er en oplevelse for sig

Her skal du spise

Gourmet: Emirates Palace er luksushotellet over dem alle i Abu Dhabi, men du behøver ikke at overnatte for at få en bid af oplevelsen. Bestil f.eks. bord på La Vendome og lad dig overvælde af alt fra den udsøgte mad til designet, hvor stort set alt, der ligner guld, er guld.

“Emirates Palace springer rammen for fem stjerner, selvudnævnt som syvstjernet hotel.”

Lokalt: Langs havnefronten kan du slentre mellem torvehallernes farvestrålende stabler af friske grøntsager og frugter, shoppe lokalt håndværk og lade dig opsluge af den intense, eksotiske duft af krydderier. Stil sulten og tag bare lidt ekstra med hjem til krydderisamlingen.

XL Abu Dhabi St Regis Saadyiat Island Beach Cabana
Xl Abu Dhabi Hotel St Regis Beach
XL Abu Dhabi St Regis Saadyiat Island Superior Sea View Room Bathroom

Her skal du bo

Luksus tæt på alt: Mit favoritresort i Abu Dhabi er The St. Regis Saadiyat Island Resort 5* på Saadiyat Island. En halv time i bil bringer dig til de fleste af byens kulturtilbud, mens resortet er en oase for total afslapning og velvære ved vidtstrakte, hvide sandstrande og velholdte golfbaner.

Luksus langt fra alfarvej: Abu Dhabis baghave er lidt af et ørkenland, men forestillingen om luksus på disse kanter er langt fra et fatamorgana. Her kan du nemlig lade dig fortrylle på Jumeirah Al Wathba Desert Resort 5*, der har alt det, du skal bruge for at fuldende drømmen om et luksuriøst 1001 nats eventyr.

Xl Dubai Beach Dubai Marina Skyline
Xl Dubai Burj Al Arab Luxury Hotel
XL Dubai Desert Sand Dune 2
Dubai

Verdens største ikoner

Selv om Dubai kun er det andet største emirat, har storbyen for længst bygget sig til ikonstatus med titler, der hører til verdens største. Bybilledet prydes f.eks. af verdens højeste bygning Burj Khalifa, verdens største shoppingcenter Dubai Mall og verdens største springvand Dubai Fountain. Oplev ikonerne og nyd strandene, men husk for alt i verden også at komme ud af byen, hvor de største oplevelser venter.

XL Dubai Heritage Vintage Desert Safari Jeep Per Storm
Tag væk fra Dubais leben til uendelige sandbanker

Det skal du opleve

Ørkensafari i vintagejeep: Du kan efter sigende skelne de syv emirater fra hinanden på ørkensandet. I Dubai er sandet gyldent med pletvise, stride grønne buske og meterhøje klitter, der indbyder til sjov og ballade. Oplev det på en intim safaritur i vintagejeep efterfulgt af kamelridning og BBQ under stjernerne.

“Kontrasten mellem ørkenens stilhed og det hæsblæsende byliv er stor, men først nu, har du oplevet Dubais sande ansigt.”

Luftballon i solopgangen: Stig til vejrs med solen på en magisk færd i luftballon over Dubai Desert Conservation Centre. Kan du løsrive øjnene for den smukke udsigt og falken, der flyver af sted i fri dressur fra luftballonen, kan du spotte oryxer, gazeller og kameler på landjorden. Hvornår har du sidst fløjet luftballon og set falkeshow samtidig?

Men oplevelsen er slet ikke slut endnu. Vel nede står vi klar med et overdådigt brunchbord til dig.

Xl Dubai Ras Al Khaimah Jebel Jais Zipline Launch Mountain
Fri som en fugl i Ras Al Khaimas ørken, Dubai

Verdens længste zipline: En times kørsel nord fra Dubai kan du føle dig fri som en fugl, når du svæver 130 km/t. i verdens længste og højeste zipline over Ras Al Khaimas golde ørken- og bjerglandskab. Vinden suser, så kinderne blafrer, og adrenalinen pumper helt sikkert i kroppen. Tre kilometer senere står du atter på jorden og tænker: ”Kan jeg få en tur mere!?”

Xl Asia Dubai Burf Khalifa Atmosphere Restaurant High Tea Cakes
Nyd udsigt og high tea i Burj Khalifa, Dubai

Her skal du spise

High tea på toppen af verden: Hvis du alligevel har tænkt dig at opleve udsigten fra Burj Khalifa, hvorfor så ikke kombinere med high tea i særklasse? Tag elevatoren til restaurant At.Mosphere på 122 etage, tag plads i de bløde loungestole og nyd den ene mere udsøgte lille kage efter den anden, mens du i ro og mag tager udsigten over det nye og det gamle Dubai ind.

Xl Dubai Spice Souk Souq Deira Quaters Dried Herbs Flowers Spices Market
Souk i Dubai

Lokalt: Dubais såkaldte souks, markeder, i den gamle bydel er et mekka for madelskere. Her kan du snildt få et par timer til at gå, mens du snuser rundt mellem de mange små butikker, som lokker med alt fra en stærk kaffeoplevelse til kamelburgere (prøv det!), is med safran og andre specialiteter. Tag bare en lokal guide med, så er du sikker på at smage alt det gode.

Xl Dubai The Ritz Carlton Pool Area
Xl Dubai Hotel The Ritz Carlton La Baie Lounge
Xl Dubai The Ritz Carlton Dubai La Baie Lemon Dessert

Her skal du bo

Luksus tæt på alt: Hvis du hverken vil gå på kompromis med service, komfort eller beliggenhed, skal du bo på Ritz-Carlton Dubai 5*. Hotellet ligger på Jumeirah Beach i Dubai, så du kan køle af i havet efter en oplevelsesrig dag i centrum. Du kan selvfølgelig også bruge hele dagen på hotellet, for her er rigeligt med restauranter og aktiviteter at tage sig til.

Luksus en time fra Dubai: Vil du blot smage på Dubais storbyliv, men bo i rolige omgivelser, er The Oberoi Beach Resort Al Zorah 5* et godt valg. Resortet ligger i emiratet Ajman, og selv om der kun er en times kørsel til Dubai, er de to emirater som to forskellige verdener.

På resortet ånder alt nemlig fred og ro, det azurblå hav vugger roligt på den gyldne strand og i baghaven kan du cykle, sejle kajak og spille golf i grønne omgivelser. Og så gør det vel intet, at du kan lade dig forkæle med alt fra spa til fine dining uden at forlade resortet?

Tip: Oplev også Ras Al Khaimah

Vil du opleve endnu mere, er emiratet Ras Al Khaimah også en god idé. Her kan du eksempelvis nyde luksus på et af Ritz-Carltons mest unikke resorts, omgivet af okkerrødt ørkensand og oplevelsesmuligheder.

XL Dubai Camel Portrait Close Up 2

Sådan kombinerer du Oman, Abu Dhabi og Dubai

Du kan sagtens bruge en hel ferie i DubaiAbu Dhabi eller Oman. Men de to emirater og sultandømmet er også lette at kombinere, så du virkelig får kontrasterne med.

Du kan eksempelvis tage på dagstur mellem Abu Dhabi og Dubai, så er spørgsmålet bare, hvor du vil have din base? Vil du starte rejsen i Oman, flyver du typisk fra København via Dubai.

Per (1)

Rejserådgiver

Per Storm

Per (1)

Per er ekspert i rejser til Australien, New Zealand, Fiji og Sri Lanka. Derudover er han produktchef for Nyhavns rejser til Mellemøsten, Sri Lanka samt skidestinationer i Europa.

Per har været i rejsebranchen siden 2008, bl.a. som rejseleder. Han har bestyret et hotel i de franske alper, krydset USA og Australien med tog og smagt sig igennem verden – lige fra gadekøkkener til gastronomiske vidundere. Per nyder at vandre i vildnisset, både på egen hånd og med familien. Overnatningen skal helst ske på det lille hemmelige boutiquehotel eller i en lodge, hvor man inviteres indenfor og for en stund bliver en del af den lokale kultur og hverdag.

En af Pers spidskompetencer er at koble jeres forventninger og behov med oplevelser, I husker for altid. Han finder den lokale guide, der forlader alfarvej, tager jer med ind bag facaden og ud blandt de lokale. Det er ofte den oplevelse, man ikke forventede, der bliver den oplevelse, man husker!

Destination:‌‌ Dubai,‌ Australien,‌ Australien og New Zealand,‌ New Zealand,‌ Abu Dhabi,‌ Sri Lanka,‌ Oman,‌ Fiji,‌ Frankrig,‌ Schweiz,‌ Indien,‌ Skotland,‌ Israel,‌ Jordan,‌ Marokko,‌ Fransk Polynesien,‌ Bhutan,‌ Mellemøsten,‌ Europa

Rejseformer:‌‌ Kultur og eventyr,‌ Natur og safari,‌ Skiferie,‌ Togrejser

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer. Læs mere her.