Xl Argentina Patagonia Perito Moreno Glacier Ice Breaks

Bucket List

Verdens 5 smukkeste nationalparker – og hvordan du kommer derhen

Verden er fuld af skønne nationalparker. De berømte, som du ikke kan komme uden om, og de ukendte, som du skal gøre dig umage for at finde frem til. De kolde og de varme. De våde og de tørre. De røde og de grønne og de hvide og de blå og dem, hvor hele farvespektret er i brug.

Hvordan kan man, midt i denne mangfoldighed, udnævne blot fem som verdens smukkeste?

Svaret er helt enkelt, at det kan man ikke. Derfor får du her vores seks bud på hvilke nationalparker, du absolut ikke må gå glip af på din færd rundt i verden.

XL Australia Daintree Rainforest Panorama

#1 Daintree Rainforest, Australien

Luften dufter grønt og smager af fugt og jord og skjulte hemmeligheder. Millioner af års evolution omslutter dig, og kun en brøkdel af den overvældende flora og fauna er kortlagt. Gemmer der sig en kur mod kræft eller AIDS i en af de undselige planter? Er det skællede krybdyr på træet en hidtil ukendt art?

Daintree Rainforest vandrer du mellem rislende floder, dramatiske kløfter og ældgamle bjerge, der flader ud mod gyldne sandstrande og rige koralrev. Det er det tætteste, du kan komme på at vandre i den verden, som dinosaurerne levede i.

Sådan kommer du derhen: På to ugers eller tre ugers rundrejse i Australien – eller på denne her tur.

XL Torres Del Paine National Park Pantagonia
Xl Chile Torres Del Paine Ecocamp Patagonia Standard Dome
XL Chile Torres Del Paine Trekking Overlook

#2 Torres del Paine, Chile

Tre tinder strækker sig mod himlen i Ildlandet. I skyggen har sneen lagt sig godt til rette, men på solsiden titter enkelte grønne pletter modigt frem. Længere nede får de overtaget og glider over i et tæt dække af mos, krat, lav, lyng, svingel, buskads og robuste løvtræer.

Stædige blomster bryder det grønne tæppe i gule, røde og orange glimt, en lystig kontrast til søernes isblå vande. Det bliver ikke mere råt end her, tæt ved verdens ende. Det bliver ikke mere fredfyldt.

Sådan kommer du derhen: Det er oplagt at kombinere Torres del Paine med et besøg i Argentina – eksempelvis sådan her. Du kan også glampere på Ecocamp Patagonia 3+*!

Argentina Perito Moreno Lago Argentino, Los Glaciares National Park, Patagonia

#3 Los Glaciares, Argentina

På den anden side af grænsen troner Perito Moreno, en blåhvid mastodont af sylespidse tinder og livsfarlige sprækker. Verdens største indlandsgletsjer dominerer landskabet med en pragt, der skærer i øjnene.'

På visse dage kan du høre isen synge klagende. Andre dage knirker den ildevarslende og frastøder tonstunge brudstykker i et øjebliks kraftudfoldelse, som får den blikstille sø til at dirre i tusinde ringe.

Med den knasende sne under dine fødder er gletsjeren ikke længere dødt vand, men en levende, frygtindgydende organisme.

Sådan kommer du derhen: I kombination med Chile, se rejsen her.

Xl Thailand Khao Sok Elephant Hills Aerial

#4 Khao Sok, Thailand

Vækkeuret kimer insisterende. Det flydende telt duver blidt på vandoverfladen og luller dig et øjeblik tilbage i søvnen. Har man måske ikke ret til at sove længe i ferien? Så når lydene af de første, morgenfriske fugle dig udefra, og det kommer ikke længere på tale at blive liggende.

Morgenluften er sprød og ren på terrassen. Den spejlblanke Cheow Larn Lake er bredt ud for dine fødder. Regnskoven sover, men det varer ikke længe endnu.

Pludselig hilser gibbonabernes morgensang solens første stråler velkommen, og du er klar til endnu en smuk dag i Khao Sok.

Sådan kommer du derhen: På rundrejse i Thailand med kæresten eller med familien.

XL USA Utah Double Arch In Arches National Park, Near Moab

#5 Arches, USA

Det østlige Utah er en anden verden, hvor tyngdekraftens love for en tid synes at være ophævet. Et resultat af millioner og atter millioner af års erosion, der uforstyrret har gnavet sig igennem landskabet.

Blodrøde buer og spinkle søjler som taget ud af urgamle katedraler balancerer skrøbeligt mod den uendeligt blå himmel. Vi er så små, stillet over for naturens mægtige kræfter. Vi er blot en tankestreg i klodens uendelige historie. Ingen steder mærkes det tydeligere end her i den imposante Arches Nationalpark.

Sådan kommer du derhen: På 15 dages eller 19 dages kør selv-ferie i det sydvestlige USA.

XL Tanzania Ngorongoro Crater Safari Game Drive
Xl Tanzania Andbeyond Ngorongoro Crater Lodge Dinner View
XL Tanzania Ngorongoro Crater Safari Elephant

#6 Ngorongoro Crater, Tanzania

På kraterkanten gyser det i dig ved tanken om den kilometerhøje vulkan, der engang buldrede så voldsomt, at den blev sin egen undergang. Nu er der kun 600 m højdedrag tilbage, men det er mere end rigeligt til, at det giver et sug af ydmyghed at skue ned over de stejle skråninger og den vidtstrakte, frodige savanne.

Elegante zebraer, kraftfulde bøfler og spændstige gazeller drikker af den flade sø, hvor store flamingoflokke kaster lyserøde spejlbilleder omkring sig. Gnuer, løver og hyæner ser til på afstand. Ngorongoro er et enormt foderkar, og du er inviteret med til bords.

(Okay, Ngorongoro Crater er teknisk set ikke en nationalpark. Men den kommer med på vores liste alligevel. For hvad betyder en titel, når man står over for al den skønhed?)

Sådan kommer du derhen: På safarirejse i Tanzania, i kombination med Kenya eller i kombination med badeferie på Zanzibar.

Lasse West

Forretningsudvikling

Lasse Westh

Lasse West

Lasse har i over 20 år beskæftiget sig professionelt med rejser. Hans ekspertområder går fra Patagonien med rygsæk og vandreture til Mexico, Argentina, Brasilien, Ecuador, Venezuela, Chile, Peru og Panama. Af personlige favoritter er Sydøstasien og Latinamerika, men generelt scorer strand, hav og store vidder højt hos ham.

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.