XL Indonesia Bali Rice Fields In Valley Morning Light

Guide

Her finder du roen på Gudernes Ø, Bali

Der er steder, som fylder dig med energi. Hvor roen indfinder sig i kroppen, og du helt automatisk trækker vejret en kende dybere end før. Nogen kalder dem for åndehuller – andre for pusterum. Jeg kalder det for Bali. Højlandet er balsam for sjælen. Strandene i syd er gyldne og bløde. Og det nordvestligste hjørne gemmer på jungle og snorkling.

Nysgerrig? Så læs med her, hvor jeg guider dig til de skønneste oaser og oplevelser på Gudernes Ø, Bali.

XL Bali Ulun Danau Temple Indonesia

#Urbanvibe i Ubud

Ubud er Balis hjerte og et super udgangspunkt for din rundrejse. Hippe restauranter, caféer og shopping ligger side om side med lokale markeder, gamle hindutempler og traditionelle kunstbutikker.

XL Bali Buddha Statues Temple Indonesia
XL Bali Bracelet Jewelry Shopping Indonesia
XL Market Fish Vegetables Ubud Indonesia Bali
“Hvis du har set filmen ”Eat, pray, love”, så har du en idé om, hvad jeg mener.”
Margit Jørgensen, Rejserådgiver
XL Bali Ubud Mandapa Ritz Carlton Reserve Three Bedroom Villa Swimming Pool
Xl Bhutan Como Uma Paro Como Villa Master Bathroom
XL Bali Ubud Mandapa Ritz Carlton Reserve One Bedroom Pool Villa

Nyd det smukke højland i Ubud

Det bedste af det hele er dog de endeløse risterasser, bjerge og dale, der omfavner Ubud. Blot 20 minutters kørsel fra centrum, mærker du roen og magien strømme.

Vil du samtidig have stilfuld luksus, anbefaler jeg det prisvindende Mandapa, A Ritz-Carlton Reserve 5* ved Ayung-floden. Er du mere til yoga og velvære på kanten af højlandet, så er Chapung Sebali 4* den skønneste perle.

Vil du være tæt på shopping og restauranter, så skal du bo på Ubud Village 4+*.

XL Bali Small Temple At Lake Tamblingan

Tamblingan-søen, kokkeskole og rafting

Brug gerne et par dage i Ubud til at fornemme byens sjæl og tage på udflugter. Du kan eksempelvis komme med på det lokale madmarked og hjem til en lokal værtsfamilie, som lærer dig alle teknikkerne bag balinesisk kogekunst. Opleve de guddommelige templer og den ligeså guddommelige natur ved Tamblingan-søen. Eller mærke adrenalinen suse med riverrafting på Balis længste flod, Ayung-floden.

XL Indonesien Bali Mount Batur Volcano Sunrise

#Balance i det uspolerede højland

Vil du dybere ind i højlandet, skal du rejse til Sidemen øst for Ubud eller køre nordvest til Munduk. Begge områder bringer dig tættere på lokallivet i Balis små landsbyer og langt fra alfarvej til et landskab, der tryllebinder de fleste.

Risterasser danner kunstneriske mønstre mellem palmetræer, rislende floder, vandfald og bjerge. Oplev det direkte fra poolkanten eller udforsk det med en lokal guide til fods eller fra bagsædet af en scooter. Se også solen stå op over den hellige Mt. Batur-vulkan.

XL Bali Rice Terrace Mountains Morning

Sidemen eller Munduk?

I Sidemen-dalen er Wapa di Ume 4+* og Samanvaya Resort 4* mine klare favoritter. Wapa di Ume er bedst til familier, mens Samanvaya Resort er et adults only for +16 år. Balineserne tror da også på, at livet handler om balance. Det fører mig videre til en anden favorit i højlandet. Nemlig Sanak Retreat 3+* i Munduk.

TIP: Vil du endnu længere op i højlandet til der, hvor kaffen gror, så tag et par dage på Munduk Moding Plantation 4*.

“Det er, når du vågner op til hanens galen, sætter dig udenfor med en god kop kaffe og nyder solen stå op over risterasserne, at du for alvor mærker, du lever.”
Margit Jørgensen, Rejserådgiver
Small Bali Sanak Retreat Child
“Her er det de små ting, der betyder noget – og det er noget af det, jeg elsker allermest ved Bali.”
Margit Jørgensen, Rejserådgiver
Xl Bali Plataran Menjangan Resort And Spa One Bedroom Forest Villa Aerial View
XL Bali Hotel The Menjangan Beach Villa
XL Bali Hotel The Menjangan Snorkeling

#Jungle og dyreliv i West Bali National Park

I det nordvestligste hjørne af øen står West Bali National Park for eventyret. Glæd dig til at opleve et eksotisk miks af monsunskov og mangrove på et område, der endnu er et af de mindst turistbesøgte områder af Bali. Nationalparken spreder sig helt ud til kanten af Javahavet og gemmer bl.a. på disse to hotelperler:

Koralstrand i forhaven. Jungle i baghaven

På The Menjangan 3+* bor du i en 100 m2 villa og kan nyde bølgernes brussen og fuglenes kvidren direkte fra sengekanten. Særligt fugleentusiaster drager hertil på grund af den truede Balistær, som kun lever frit på disse kanter.

En anden hotelperle er Plataran Menjangan Resort & Spa 4+*. Infinity-poolen har en dragende havudsigt, og resortets stil minder om en safari-lodge krydret med Balis sjæl. Og så skal du i øvrigt ikke blive overrasket, hvis et par Menjanganhjorte, leguaner eller aber kigger forbi.

XL Bali Menjangan Island Finger Corals Underwater

Balis bedste snorkelspot

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men du er faktisk også kommet til Balis bedste spot for snorkling. Sejl den korte tur ud til Menjangan Island. På med snorklen og svømmefødderne, og i vandet med dig! En verden af koraller, revvægge, fisk i alskens størrelser og havskildpadder venter lige under havoverfladen.

Xl Bali Six Senses Uluwatu Daylight Aerial View

#Luksus og forkælelse på Sydbali

Vil du for alvor forkæles på din Balirejse, så afslut på et af Sydbalis luksusresorts, hvor du både er tæt på strande og lufthavnen.

Her er mit favoritresort Six Senses Uluwatu 5*, der strækker sig helt ud til kanten af Det Indiske Ocean. Klipper troner op fra havet, og du kan nyde udsigten fra infinitypoolen eller direkte fra din villa. Skal du have egen pool? 

Jeg boede på Six Senses Uluwatu på min forrige rejse og husker især deres spa som noget særligt! Herfra kan du se frem til massage, der lever fuldt op til Six Senses-koncept med afslappet luksus, balance og velvære. Et tema, der i øvrigt er gennemgående for dit ophold her.

“Du træder bogstavelig talt ind i en anden verden, når spaterapeuten åbner en nærmest usynlig dør ind til dit massagerum.”
Margit Jørgensen, Rejserådgiver
Xl Bali Six Senses Uluwatu Spa Jacuzzi
Xl Bali Six Senses Uluwatu Spa YOGA PAVILION
Xl Bali Six Senses Uluwatu Yoga

Vil du tættere på stranden?

Der er en halv times kørsel til strande fra Six Senses Uluwatu. Vil du bo ved en af strandene i syd er Belmond Jimbaran Puri 4+* er super til både par og familier.

I Sanur er stranden mere børnevenlig, og her anbefaler jeg det charmerende Tandjung Sari 4* og det mere moderne og luksuriøste Andaz Bali 5*.

XL Bali Frangipani Flower Single Indonesia

Bali – et pusterum fra hverdagen

Har du læst med fra start til slut, forstår du, hvorfor jeg betragter Bali som en gateway til en perlerække af pusterum.

Jeg har oplevet Gudernes Ø mange gange nu og føler mig altid udhvilet, inspireret og helt nede i gear efter sådan en rejse. Det er det, Bali kan.

Vil du opleve mere af Indonesien?

Søger du flere eventyr på Bali og Indonesien, kan du endda krydre din rejse med oplevelser i Østens Have (Java) eller med et 3-5 dages cruise til Komodo, Ringa og Bidadari. Eller den lidt længere og luksuriøse tur til magiske Raja Ampat.

Søger du det ultimative barfodsluksus, så anbefaler jeg Bawah Reserve 5*, der ligger cirka 2,5 timer fra Singapore.

 

Værd at vide

  • Sæson: Du kan rejse til Bali året rundt og opleve temperaturer på cirka 30 grader. Højsæsonen er dog fra april til september, mens oktober til marts kan byde på kraftige regnskyl.
  • Flyvetid: Den gennemsnitlige flyvetid til Bali er 18-20 timer med en mellemlanding eller et stop-over i Singapore, Bangkok, Doha eller Dubai.
TAL MED EN EKSPERT

Vi skræddersyer jeres rejse til Bali

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.