
Kokkeskole i Apulien
Lokale markeder og syditaliensk madlavning på ægte Masseria



Opdag Apuliens rustikke landkøkken
Orecchiette con Cimi di Rapa, tiella, spaghetti ai ricci, burrata-ost og focaccia barese. Specialiteterne står i kø i det rustikke og landlige apulianske køkken, der ikke mindst er kendt for sin rige brug af grøntsager, skaldyr og fisk. Men også hjertevarme kødretter er på menuen, for ikke at nævne pragtfulde oste som burrata, caciocavallo, palone di gravine og cacioricotta – Apuliens skønne udgave af ricotta.
Masser af grønt og det bedste brød i Italien
Apulien er først og sidst et landbrugsområde, der med over 300 solskinsdage om året bl.a. producerer 40 procent af Italiens olivenolie – i det apulianske køkken sparer man heller ikke på olien - ligesom regionen er kendt for sine kraftfulde vine, mandler, figener, fisk, skaldyr og rige udvalg af grøntsager.
Sidst, men ikke mindst er Apulien også berømt for sin store produktion af durumhvede, der bl.a. kommer til udtryk i et væld af pastatyper og fabelagtigt brød, som af mange italienere regnes for det bedste brød i Italien.



Besøg til lokale markeder med privat kok
Den bedste begyndelse på en rejse ind i det apulianske køkken er et besøg til et lokalt marked, hvor I virkelig får en følelse af årstidens afgrøder og lokale specialiteter fra pastatyper til oste. Derfor starter I også formiddagen med at besøge en eller flere markeder med jeres kok, som guider og fortæller, mens I handler ind til dagens frokost.
Madlavning og frokost i skønne omgivelser
Efter markedet sætter I kurs mod en pragtfuld masseria - et historisk befæstet landsted - omgivet af gamle olivenlunde og frugttræer, der stadig fungerer som et adeligt landsted og et landbrugsvidenscenter – drevet af de samme fire familier, som har ejet stedet i århundreder.
Nu er det blevet tid til at finde gryderne frem og snitte de første grøntsager til det, som under kyndig vejledning fra jeres kok, gerne skulle blive til en autentisk apuliansk frokost med flere retter, som I bagefter kan nyde i de skønne landlige omgivelser.
Selve kokkeskolen tager cirka tre timer, og inden I tager afsked med jeres kok, får I udleveret et certifikat og dagens menu, så I selv kan genskabe oplevelsen hjemme i jeres eget køkken.
Vi hjælper dig hele vejen
Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.
Vi finder det, du ikke finder