XL Maldives Vilamendhoo Snorkling Husrev

Beretning

Vilamendhoo - mødet med de store fisk

REJSEBREV AF BIOLOG CARSTEN BRODER FRA MØDE MED HVALHAJ OG MANTA RAYS

”Vi er dygtige til at opdage dem nede i vandet, så selvom vi ikke kan garantere noget, er der meget stor sandsynlighed for at se en hvalhaj”.

Jeg er skeptisk, og de seks andre gæster, som er samlet i receptionen på Vilamendhoo, ser ligeledes tvivlende ud. Turguiden gennemgår ufortrødent planen, inden vi stiger ombord i udflugtsskibet.

DET ULTIMATIVE HØJDEPUNKT: HVALHAJEN

Selv efter mange års snorkling i tropiske havområder har jeg endnu ikke opnået det ultimative højdepunkt; at svømme ved siden af en hvalhaj. Og her står der minsandten en guide og forklarer i detaljer, hvordan vi skal forholde os, når vi møder verdens største fisk.

Det lyder helt usandsynligt, men blot halvanden time senere befinder jeg mig i vandet mindre end en meter over en ni meter haj, der langsomt glider gennem havet i den sydlige del af Ari-atollen. Det er en aldeles overvældende oplevelse. Vilamendhoo er et af de få steder i verden, hvor man året rundt kan møde hvalhajer.

UNIKKE UDFLUGTER

At tilbyde gæsterne meget store chancer for at komme tæt på hvalhaj ville i sig selv være et overbevisende argument for et ophold, men Vilamendhoo har hele to ekskursioner i topklasse.

Ud over hvalhajssafarien, der selvfølgelig er resortets hovedattraktion, kan man på en alternativ udflugt nå til en lokalitet, hvor man med stor sandsynlighed ser en anden af havets kæmper, den majestætiske manta.

MANTAER LUNER SIG I DET VARME VAND

Denne ekskursion går til en malerisk turkisfarvet lagune med en dybde på blot 15-20 meter. Her har guiderne erfaring for at mantaerne ofte samles for at varme sig i det relativt lune vand. Da vi ankommer, er der næsten omgående gevinst.

En mørk plet i overfladen afslører den store rokke, og så hopper alle i vandet. Efter at have fulgt et par mantaer i næsten ½ time forlader vi lagunen, hvorpå skibet stævner med en lille oval atol, hvor vi kan snorkle på et rev i fantastiske farver. På dette rev har man næsten altid held til at se en havskildpadde eller to.

Begge udflugter tilbydes mange gange ugentligt, og selv om de ikke en inkluderet i all-inklusive pakken, bør man ikke snyde sig selv for at deltage. De 50$ pr. udflugt er nogle af de bedste penge, jeg nogensinde har givet ud!

ET AF MALDIVERNES BEDSTE HUSREV

Ari-atollen har noget af det rigeste koralliv på Maldiverne, og Vilamendhoo har måske det allerbedste på Ari-atollen, oven i købet ganske få meter fra ens veranda. Der er tale om et rev med formidabel variation af fisk og koraller.

Muræner kigger ud fra deres huller, dragefisk hviler langs koralvæggen og babyhajer patruljerer få centimeter fra stranden overalt på øen. Står man helt stille i vandet kan de små hajer lokkes ganske nær ens fødder.

Med jævne mellemrum er der markeret tydelige passager, hvor det er muligt at krydse revet, selv ved maksimal ebbe. Man kan derfor snorkle når som helst uden at risikere at beskadige de sårbare koralkolonier. En supersmart

JACUZZI WATER VILLA LIGE OVER REVET

Bor man i en jacuzzi water villa er man nærmest lige over revet. Det er rummelige huse på pæle bygget på havet, hvilket medfører en dejlig brise fra havet.

Forrest er der terrasse med solstole, og der en stige, så man kan gå direkte ned i vandet. Udover seng er der skrivebord, docking til ipod, nespressomaskine samt en sofa.

Badeværelset er halvåbent og ender i endnu en terrasse, med jacuzzi og en dobbelt solstol. Her har man stort set 100 % privatliv.

BEACH VILLAER

Beach villaerne ligger også meget tæt på det mageløse rev. Disse villaer har også havudsigt og består af en terrasse med lænestole samt et værelse med himmelseng og sofa.

Badeværelset er åbent med rainshower, håndvask og en lille "have". Sidste kategori er jacuzzi beachvillaer, der er indrettet som beach villaerne, blot med større badeværelse med jacuzzi.

VOKSEN OG BØRNESEKTION

Øen er opdelt i to afsnit, og børn u. 18 har ikke adgang til det ene områdes restaurant, bar og pool. Børnefamilier har adgang til den største restaurant og den største pool.

På den måde har børnene altid nemt ved at møde jævnaldrende, mens par på bryllupsrejse eller folk, som foretrækker en rolig ferie, ikke forstyrres af legende børn, hverken på stranden eller i poolen. Igen en smart løsning på et problem som andre steder ofte giver anledning til misfornøjelse.

Resortet fungerer efter all inclusive plus-konceptet.  Det indbefatter, at alle måltider, husets vin, en række cocktails, vand, iskaffe og - te m.m. er inkluderet i prisen, også fra værelsets minibar. 

ALSIDIG GASTRONOMI

Maden i de to buffetrestauranter er alsidig og med forskellige temaer der varierer i løbet af ugen. Der er dog altid et udbud af salater og en række retter af europæisk tilsnit.

Specielt skal dog de dejligt velsmagende karryretter efter indisk, sri lankansk og maldivisk inspiration fremhæves. Der vil desuden altid være flere fiskeretter tilberedt med superfrisk fangst leveret af fiskere fra nærområdet, som resortet har specialaftale med.

Morgenmaden byder også på et meget varieret udbud af hjemmebagt brød, æg tilberedt af kokken, pandekager, vafler, forskellige kager, frugt, yoghurt og naturligvis også karryretter.

Øen har desuden to a la carte restauranter. Den ene har temaet Asian Wok med en skøn blanding af retter fra flere forskellige områder i Asien.

Den anden er en ”hot rock”- restaurant, hvor gæsterne selv tilbereder deres mad på opvarmede sten. Disse muligheder kan anbefales, hvis man ønsker maksimal variation eller servering ved bordet til en afveksling. 

Mod betaling kan der desuden arrangeres en romantisk candlelight dinner på stranden. Det er særdeles idyllisk, men det kan diskuteres om madens kvalitet berettiger den ekstra betaling.

Næsten dagligt tilbyder Vilamendhoo et solnedgangskrydstogt rundt om øen.

Her serveres en kølende punch, og med lidt held ledsages udsigten til den synkende sol af springende delfiner. Denne udflugt er oven i købet med i opholdet for gæster på all-inclusive.

Vilamendhoo over vandet er på alle måder glimrende, men det er de mange attraktioner i havet, der gør øen til noget helt særligt.

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, kig forbi Folke Bernadottes Allé 7 i København eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.